Jaky CPU na VIA KT133(A) / KT266(A) / KT333 / KT400(A)
Moderátor: Eddward
- Wilik
- Administrátor
Jaky CPU na VIA KT133(A) / KT266(A) / KT333 / KT400(A)
Protoze se tu posledni dobou opakuji dotazy na kterych deskach se komu podarilo rozjet jaky procesor, tak tu zalozime takovou databazi uspesnych a neuspesnych pokusu...
VIA KT133(A) a KT266(A):
Predne uvedu, ze kdyz byl na trhu cipset VIA KT133/A a KT266/A, tak jeste AthlonXP neexistoval, tudiz neni mozne zarucit 100% podporu na kazde desce. Jde pouze o to, jak ktery vyrobce svoji desku kvalitne zpracoval a osadil - a tudiz je-li vubec mozna podpora ze stany HW a pote pripadne jestli vydal i prislusny bios - tedy podpora SW. Vice dalsi prispevek.
Dale do threadu uvadejte pokud mozno co nejpresnejsi popis desky (vyrobce, model, revizi, bios) a procesor, ktery jste na ni rozjeli... pripadne doplnte jestli bylo potreba s deskou neco delat (zvedat voltaz, neoficialni bios, nejaky mod...).
VIA KT333
a) v prvnich revizich cipsetu (zjistitelne pouze prectenim primo z cipu) byla podporovana fsb jen 133 MHz. Takze v desce nebude spravne fungovat procosor pracujici na fsb 166 a 200 (napr. Barton), resp. mel by se tam rozjet, ale jen na nizsi frekvenci.
prikladem jsou prvni revize desky MSI KT3 Ultra
b)
- cipset revice CE, CF nebo vyssi
- deska obsahuje PLL (generator frekvnce) s podporou delicky 1/5 (typ chipu rekne napr Sandra, nebo lze najit na desce, napr. ICS94228 je OK) - ICS PLL
- nejlepe pouzit posledni verzi BIOSu
- u RAM vypnuty 1T command a FastCommand na Normal
Potom desku lze osadit procesorem s podporou fsb 166 (vetsina Bartonu). Frekvence fsb 200 podporovana neni a jejiho pouzivani se da dosahnout pouze pretaktovanim (pozor na hodnoty PCI).
VIA KT400/A
Tento cipset podporuje standardne jen fsb 166, tzn. lze osadit libovolnym procesorem vyjma Bartonu s fsb 200, jejich pouzivanim bude procesor bud podtaktovan a nebo budete muset pretaktovat cely system.
Doplnim, ze jadra Athlonu jsou:
Athlon (Thunderbird), frekvence az 1400MHz, fsb 100 a 133
AthlonXP (Palomino), frekvence az 1800MHz (PR 2200+), fsb 133
AthlonXP (Thoroughbred A/B), frekvence az 2250MHz (PR 2800+), fsb 133 a 166
---
Duron (Applebred) = AthlonXP Thoroughbred s vyplou cache a s nizsi fsb
AthlonXP (Thorton) = AthlonXP Barton s vyplou cache a s nizsi fsb
Semron = AthlonXP, podle velikosti cache s jadrem Thoroughbred nebo Barton
---
AthlonXP Thoroughbred a Barton s FSB 166 a 200 - nema smysl uvazovat, ani KT133/A, ani KT266/A tuto fsb nepodporuji.
Pouzita zjisteni uzivatele test11 - diky, v pripade pripominek/uprav/dodatku k vyse napsanemu pouzijte SZ
VIA KT133(A) a KT266(A):
Predne uvedu, ze kdyz byl na trhu cipset VIA KT133/A a KT266/A, tak jeste AthlonXP neexistoval, tudiz neni mozne zarucit 100% podporu na kazde desce. Jde pouze o to, jak ktery vyrobce svoji desku kvalitne zpracoval a osadil - a tudiz je-li vubec mozna podpora ze stany HW a pote pripadne jestli vydal i prislusny bios - tedy podpora SW. Vice dalsi prispevek.
Dale do threadu uvadejte pokud mozno co nejpresnejsi popis desky (vyrobce, model, revizi, bios) a procesor, ktery jste na ni rozjeli... pripadne doplnte jestli bylo potreba s deskou neco delat (zvedat voltaz, neoficialni bios, nejaky mod...).
VIA KT333
a) v prvnich revizich cipsetu (zjistitelne pouze prectenim primo z cipu) byla podporovana fsb jen 133 MHz. Takze v desce nebude spravne fungovat procosor pracujici na fsb 166 a 200 (napr. Barton), resp. mel by se tam rozjet, ale jen na nizsi frekvenci.
prikladem jsou prvni revize desky MSI KT3 Ultra
b)
- cipset revice CE, CF nebo vyssi
- deska obsahuje PLL (generator frekvnce) s podporou delicky 1/5 (typ chipu rekne napr Sandra, nebo lze najit na desce, napr. ICS94228 je OK) - ICS PLL
- nejlepe pouzit posledni verzi BIOSu
- u RAM vypnuty 1T command a FastCommand na Normal
Potom desku lze osadit procesorem s podporou fsb 166 (vetsina Bartonu). Frekvence fsb 200 podporovana neni a jejiho pouzivani se da dosahnout pouze pretaktovanim (pozor na hodnoty PCI).
VIA KT400/A
Tento cipset podporuje standardne jen fsb 166, tzn. lze osadit libovolnym procesorem vyjma Bartonu s fsb 200, jejich pouzivanim bude procesor bud podtaktovan a nebo budete muset pretaktovat cely system.
Doplnim, ze jadra Athlonu jsou:
Athlon (Thunderbird), frekvence az 1400MHz, fsb 100 a 133
AthlonXP (Palomino), frekvence az 1800MHz (PR 2200+), fsb 133
AthlonXP (Thoroughbred A/B), frekvence az 2250MHz (PR 2800+), fsb 133 a 166
---
Duron (Applebred) = AthlonXP Thoroughbred s vyplou cache a s nizsi fsb
AthlonXP (Thorton) = AthlonXP Barton s vyplou cache a s nizsi fsb
Semron = AthlonXP, podle velikosti cache s jadrem Thoroughbred nebo Barton
---
AthlonXP Thoroughbred a Barton s FSB 166 a 200 - nema smysl uvazovat, ani KT133/A, ani KT266/A tuto fsb nepodporuji.
Pouzita zjisteni uzivatele test11 - diky, v pripade pripominek/uprav/dodatku k vyse napsanemu pouzijte SZ
Naposledy upravil(a) Wilik dne pát 13. led 2006, 22:11, celkem upraveno 4 x.
- Wilik
- Administrátor
funguji:
desky s VIA KT133/A:
--------------------------------
MSI K7T Turbo (MS-6330 3.0) / KT133A/686B - AthXP T-bred 2000@2200
MSI K7T Turbo 2 (MS-6330 5.0) / KT133A/686B a AthXP 2600+ oficiálně
MSI K7T Turbo R / KT133 - Barton 2500+ @ 2128 MHz (unknown CPU)
Abit KT7A rev. 1.0 az 1.2 /KT133A - AthXP T-bred s upravenym BIOSem (zde)
desky s VIA KT266/A:
ECS K7VTA3 v2.0A / KT266A - AthXP 2600+/fsb133 T-bred B0, bez uprav (Random)
ECS K7VTA3 v3.0 / KT333 - AthXP/fsb133 i 166 T-bred B0 a 166 Barton, bez uprav (vyrobce)
Matsonic 8137C+ / VIA KT266A - AthXP 1700+/fsb133 T-bred B0, bez uprav (Marian)
Soltek SL-75DRV4 / KT266A - AthXP 2000+ Palomino, Duron 1,8GHz (unknown CPU)
nefunguji:
desky s VIA KT266/A:
ECS K7VTA3 v1.0 a v2.0 / KT266 - AthXP T-bred
Jednou za cas zde aktualizuji tento prispevek a doplnim vase vysledky, aby to bylo pohromade...
ad by zombie
desky s VIA KT133/A:
MSI K7T Turbo (MS-6330 3.0) / KT133A/686B - AthXP T-bred 2000@2200
MSI K7T Turbo 2 (MS-6330 5.0) / KT133A/686B a AthXP 2600+ oficiálně
MSI K7T Turbo R / KT133 - Barton 2500+ @ 2128 MHz (unknown CPU)
Abit KT7A rev. 1.0 az 1.2 /KT133A - AthXP T-bred s upravenym BIOSem (zde)
desky s VIA KT266/A:
ECS K7VTA3 v2.0A / KT266A - AthXP 2600+/fsb133 T-bred B0, bez uprav (Random)
ECS K7VTA3 v3.0 / KT333 - AthXP/fsb133 i 166 T-bred B0 a 166 Barton, bez uprav (vyrobce)
Matsonic 8137C+ / VIA KT266A - AthXP 1700+/fsb133 T-bred B0, bez uprav (Marian)
Soltek SL-75DRV4 / KT266A - AthXP 2000+ Palomino, Duron 1,8GHz (unknown CPU)
nefunguji:
desky s VIA KT266/A:
ECS K7VTA3 v1.0 a v2.0 / KT266 - AthXP T-bred
Jednou za cas zde aktualizuji tento prispevek a doplnim vase vysledky, aby to bylo pohromade...
ad by zombie
Naposledy upravil(a) Wilik dne stř 4. led 2006, 19:06, celkem upraveno 5 x.
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dost nepresna informacia !!!Wilik píše:nefunguji:
desky s VIA KT266/A:
ECS K7VTA3 - KT266 - AthlonXP TH
ECS K7VTA3 sa predavala v R1.0 , R2.0 ( len velmi kratko... ), R2.0A (KT266A), R3.0, R3.1, R5.0 ( Tieto som sam predaval.... ) a este som vydel info o R7.0 .........
Dalsie revizie tychto dosiek nepredavala priamo ECS ...., ale predavali sa ako OEM pre inich vyrobcov R1.1, R 2.1, R3.2, ....., ale lisia sa pomerne malo ( niektore revizie mali naviac SDRAM sloty... ) a je na ne mozne pouzit BIOS od firmi ECS ( vyskusane na cca. 12- 15 MB......)
Vsetko dosky lepsej revizie ako R2.0 funguju s procesormi Thoroughbred uplne bez problemu ...... aj ked niektore hlasia procesor len ako Unknown CPU ..... a ukazuju len frekvenciu....!!!!
Teraz mam pred sebou ECS K7VTA3 R2.0 KT266A a funguje bez problemu s Xp Thoroughbred 2600+ B0 ( 266MHz FSB 2133Mhz.... 133Mhz x 16... ), aj pomalsie modeli XP 2200 / 2400 ......
A kedze sa tychto dosiek predalo pomerne dost tak sa ich pomerne vela dostalo aj na upgrade ......... a niektore este stale chodia.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Lipfeather
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
http://65.68.55.12/inetpub/ftproot/cpu_support_ecs.htm
Tady najdete tabulku všech desek od ECS.
Thoroughbred běhá až s modelama K7VTA3 V3.0 VIA KT333 a lepší
Tady najdete tabulku všech desek od ECS.
Thoroughbred běhá až s modelama K7VTA3 V3.0 VIA KT333 a lepší
- Wilik
- Administrátor
Ja to vim, napsal jsem to tam v podstate jen abych demonstroval jak to bude vypadat... Tohle postnul tusim Zombie, takze predpokladam, ze az si to tu precte, tak to bud sam doplni a nebo sem napise presnejsi udaje a doplnim to ja...random píše:Dost nepresna informacia !!!Wilik píše:nefunguji:
desky s VIA KT266/A:
2 Lipfeather - to co maji vyrobci napsane na strankach je sice hezke, ale ne vzdy se to shoduje s realitou a vetsinou jsou na tom desky s podporou danych cpu o neco lepe...
- zombux
- Odborník PCT
- €agle
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý
-
- DivX
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Power Play AMD, AMD ME!
Já sem rozjel Durona 1600 (avšak podtaktovanýhno na 1200).
Můj základ nese označení: MSI K7TM Pro(MS-6340)pro VER:1
Když sem "upálil" Durona 750©1055 tak sem si chtěl pochopitelně koupit novej procák. Došel sem k závěru, že si zas koupím Durona (protože sem stou 750 byl spokojen) 1600 (na 1800 sem už neměl prachy):
pozn.: Moje deska je do 1,4Ghz.
Z prvu mi fšichni (až na jednoho týpka) říkali, že mi tam nepojede ani D1400, protože to má to nové jadro... (a kdesi cosi..)
Jenže ten týpek (soused) mi řek, že v manuálech bejvaj cipiny a že mi tam pojede i Barton 3200. Nejdřív sem s tím týpkem flashl Bios (bohužel jen z roku 2002 - takže to bylo jasné, že ta deska ten novej Duron nebude znát, a že bude potaktovanje...
Konec konců.. řešilo se to tu:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
a tady něco podobnýho:
Potom sem zašel do jedný prodejny (vlastně celkem do tří) a tam mi "odborníci" řekli, že ho tam nedám. Taky mi na servru MSI ukazovali, že to tam nepude. Já jim na to řek, že mám to VER:1 upgradivanou...
A voni, že tady ty desky jsou maximálně upgradlé...
Na a bylo poptákách:(
O dva dny se mi vyskytla příležitost si tam toho Durona 1600 vyskoušet a jestli pude, tak i koupit:)
Tak sem neváhal a koštl sem to. A vida. Kompl nastartoval.. deska (Bios) procák neznala a proto mu přidělila 1200:(
Můj chipset VIA KT133 toho duráče zmákl...
A tak sem si ho koupil (1300s DPHčkem:)
Neska na něm fakčím.. furt mi jede.. víc než dobře.. a až si koupím paměti 133Mhz, tak ho hodím na 1600!
Můj základ nese označení: MSI K7TM Pro(MS-6340)pro VER:1
Když sem "upálil" Durona 750©1055 tak sem si chtěl pochopitelně koupit novej procák. Došel sem k závěru, že si zas koupím Durona (protože sem stou 750 byl spokojen) 1600 (na 1800 sem už neměl prachy):
pozn.: Moje deska je do 1,4Ghz.
Z prvu mi fšichni (až na jednoho týpka) říkali, že mi tam nepojede ani D1400, protože to má to nové jadro... (a kdesi cosi..)
Jenže ten týpek (soused) mi řek, že v manuálech bejvaj cipiny a že mi tam pojede i Barton 3200. Nejdřív sem s tím týpkem flashl Bios (bohužel jen z roku 2002 - takže to bylo jasné, že ta deska ten novej Duron nebude znát, a že bude potaktovanje...
Konec konců.. řešilo se to tu:
a tady něco podobnýho:
Potom sem zašel do jedný prodejny (vlastně celkem do tří) a tam mi "odborníci" řekli, že ho tam nedám. Taky mi na servru MSI ukazovali, že to tam nepude. Já jim na to řek, že mám to VER:1 upgradivanou...
A voni, že tady ty desky jsou maximálně upgradlé...
Na a bylo poptákách:(
O dva dny se mi vyskytla příležitost si tam toho Durona 1600 vyskoušet a jestli pude, tak i koupit:)
Tak sem neváhal a koštl sem to. A vida. Kompl nastartoval.. deska (Bios) procák neznala a proto mu přidělila 1200:(
Můj chipset VIA KT133 toho duráče zmákl...
A tak sem si ho koupil (1300s DPHčkem:)
Neska na něm fakčím.. furt mi jede.. víc než dobře.. a až si koupím paměti 133Mhz, tak ho hodím na 1600!

Naposledy upravil(a) DivX dne úte 8. čer 2004, 15:55, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- Jája
- Čestný člen
Od verze 5.0 je ale už s KT333 a tam jdou vpohodě i bartony.random píše:Dost nepresna informacia !!!Wilik píše:nefunguji:
desky s VIA KT266/A:
ECS K7VTA3 sa predavala v R1.0 , R2.0 ( len velmi kratko... ), R2.0A (KT266A), R3.0, R3.1, R5.0 ( Tieto som sam predaval.... ) a este som vydel info o R7.0 .........
Jedna moje zkušenost:
MSI KT266Pro 2 (ver.2.0) nejedou athlony XP s jádrem thoroughbred a od nich odvozene durony Aplebred, deska končí na palominu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- vorlik
- Nováček
-
=>FIC AZ11, mám jeden nemocnej kousek ve skříni
>> to já v počítači...
=>ten byl nestabilní..
>> ten můj je stabilní s Athlonem 750 MHz, ale jen dokud na něm běhaly Win98 a ME. Co jsem tam dal XP systém jako čistou instalaci na formátovaný disky NFTS, tak občas pecko podivně zcela zatuhne. Předtím, co jsem z nedostaku času udělal jen upgrade z ME na XP a nechal FAT32, tak to bylo v pohodě - i když to není zrovna nejlepší řešení.
Teď je taky nějak nestabilní. Už jsem s tím dělal různé pokusy a testy hardwaru, i flešnul BIOS za novější, a stále stejné. V systémových hláškách to vždy po krachu píše problém s ACPI, když ten v BIOSu vypnu, tak XP nenaběhnou ani v nouzovém stavu, někdo mi radil, že je slabý zdroj - tak ten je teď nový a silnější od Chieftecu a stále stejné nevyzpytatelné pády, občas. Nevím, co s tím dál, ale zpátky do ME se mi nechce. Asi jedině průběžně rozdělanou práci ukládat a našetřit postupně na nové pecko...
=>ten board je trochu divnej....
>> asi ano
==============
==============
(druhý den)
Nouze mne donutila experimentovat, protože někdo radil, že možná je problém s řadičem na systémovém disku, takže jsem disk odpojil a systém nainstaloval na druhý disk a z pohodlnosti nechal jen základní drivery z XP. Neinstaloval jsem tedy od Via Tech žádné jejich 4in1 ovladače (konkrétně pro desku FIC AZ 11 s KT133A 4.43), ani nic pro AGP - nechal všechno jen na XP, ať si poradí. A k velkému překvapení všechno začalo fungovat naprosto stabilně a i rychle, všechny komponenty jak na IDE řadičích, tak i v PCI slotech, kde je i řadič na další disky neměly problémy s přenosem velkých objemů dat sem a tam. protože podle průvodních jevů jsem měl laický pocit, že asi je problém někde mezi přenosem a zápisem dat.
A stejná situace se opakovala i po čisté instalaci na původní, zcela zformátovaný disk. Pohoda, nechal jsem komp cca 6 hodin v testování, co má v sobě SiSoft Sandra 2004 SP2, a nic nezatuhlo jelo bez problémů. Což předtím při tomhle testu vedlo bezpečně k zatuhnutí kompu.
Takže asi na AZ11 ve WinXP se nesmí instalovat originální drivery chipsetu od výrobce, jinak si to vysvětlit nedovedu...jsem jen laik.
>> to já v počítači...
=>ten byl nestabilní..
>> ten můj je stabilní s Athlonem 750 MHz, ale jen dokud na něm běhaly Win98 a ME. Co jsem tam dal XP systém jako čistou instalaci na formátovaný disky NFTS, tak občas pecko podivně zcela zatuhne. Předtím, co jsem z nedostaku času udělal jen upgrade z ME na XP a nechal FAT32, tak to bylo v pohodě - i když to není zrovna nejlepší řešení.
Teď je taky nějak nestabilní. Už jsem s tím dělal různé pokusy a testy hardwaru, i flešnul BIOS za novější, a stále stejné. V systémových hláškách to vždy po krachu píše problém s ACPI, když ten v BIOSu vypnu, tak XP nenaběhnou ani v nouzovém stavu, někdo mi radil, že je slabý zdroj - tak ten je teď nový a silnější od Chieftecu a stále stejné nevyzpytatelné pády, občas. Nevím, co s tím dál, ale zpátky do ME se mi nechce. Asi jedině průběžně rozdělanou práci ukládat a našetřit postupně na nové pecko...

=>ten board je trochu divnej....
>> asi ano
==============
==============
(druhý den)
Nouze mne donutila experimentovat, protože někdo radil, že možná je problém s řadičem na systémovém disku, takže jsem disk odpojil a systém nainstaloval na druhý disk a z pohodlnosti nechal jen základní drivery z XP. Neinstaloval jsem tedy od Via Tech žádné jejich 4in1 ovladače (konkrétně pro desku FIC AZ 11 s KT133A 4.43), ani nic pro AGP - nechal všechno jen na XP, ať si poradí. A k velkému překvapení všechno začalo fungovat naprosto stabilně a i rychle, všechny komponenty jak na IDE řadičích, tak i v PCI slotech, kde je i řadič na další disky neměly problémy s přenosem velkých objemů dat sem a tam. protože podle průvodních jevů jsem měl laický pocit, že asi je problém někde mezi přenosem a zápisem dat.
A stejná situace se opakovala i po čisté instalaci na původní, zcela zformátovaný disk. Pohoda, nechal jsem komp cca 6 hodin v testování, co má v sobě SiSoft Sandra 2004 SP2, a nic nezatuhlo jelo bez problémů. Což předtím při tomhle testu vedlo bezpečně k zatuhnutí kompu.
Takže asi na AZ11 ve WinXP se nesmí instalovat originální drivery chipsetu od výrobce, jinak si to vysvětlit nedovedu...jsem jen laik.
Miloš Vorel
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teď jel úplně stoprocentně já ho měl v rukách tak 2x, kolega furt říkal, že divnej... no tak jsem otevřel manuál a tam čtu min. 20A na 5V, deska byla pušténá celej výkend a ja na ní testoval paměti. 100% stabilní.vorlik píše:=>FIC AZ11, mám jeden nemocnej kousek ve skříni
>> to já v počítači...
=>ten byl nestabilní..
>> ten můj je stabilní s Athlonem 750 MHz, ale jen dokud na něm běhaly Win98 a ME. Co jsem tam dal XP systém jako čistou instalaci na formátovaný disky NFTS, tak občas pecko podivně zcela zatuhne.
Jinak jdna rada, prohledat fórum a nají řešení problémů s KT133 chipsetama... jako první by se mélo v BIOSu vypnou PCI delay transaction. Já to teďka nemám s čím zkoušet, protože jsem ten silnej zdroj nechal doma.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- vorlik
- Nováček
-
Teď jel úplně stoprocentně já ho měl v rukách tak 2x, kolega furt říkal, že divnej... no tak jsem otevřel manuál a tam čtu min. 20A na 5V, deska byla pušténá celej výkend a ja na ní testoval paměti. 100% stabilní.
Jinak jdna rada, prohledat fórum a nají řešení problémů s KT133 chipsetama... jako první by se mélo v BIOSu vypnou PCI delay transaction.
=================
Jo, to mám, BIOS jsem kontroloval, zdroj mám taky nový a dost kvalitní.
Zajímavé bylo, že pecko začalo znova tuhnout, když jsem začal dělat aktualizace od Mrkvosoftu přes internet přes to jejich WindowsUpdate.
Tak jsem zas nějaké odinstaloval... a uvidíme, co to bude dělat.
Ještě jsem pro jistotu vyřadil klávesnici a myš z PS/2 a jedu to teď přes USB. Bráchovi se jednou taky stalo, že mu takhle jedna myš v XP zkolabovávala pecko.
Jinak jdna rada, prohledat fórum a nají řešení problémů s KT133 chipsetama... jako první by se mélo v BIOSu vypnou PCI delay transaction.
=================
Jo, to mám, BIOS jsem kontroloval, zdroj mám taky nový a dost kvalitní.
Zajímavé bylo, že pecko začalo znova tuhnout, když jsem začal dělat aktualizace od Mrkvosoftu přes internet přes to jejich WindowsUpdate.
Tak jsem zas nějaké odinstaloval... a uvidíme, co to bude dělat.
Ještě jsem pro jistotu vyřadil klávesnici a myš z PS/2 a jedu to teď přes USB. Bráchovi se jednou taky stalo, že mu takhle jedna myš v XP zkolabovávala pecko.
Miloš Vorel
- vorlik
- Nováček
-
- Shit
- Odborník PCT
- vorlik
- Nováček
-
Jenom napíšu to, co jsem psal "vorlíkovi" v SZ. Modem interní nebo externí? Pokud interní, tak vyzkoušej jiný slot na PCI modem. A upřesni sestavu!
==============>>
FIC AZ11 s VIA KT 133A s Via VT 8363 North Bridge a Via 686A Super South, AMD Athlon 750, 1GB RAM, grafika Nvidia TNT2 Pro 32MB, disk Seagate Barracuda ATA IV 40 MB ST 340016A, modem adsl USB Well ASU 8000 (Conexant) a jako ovladače jsem na doporučení nainstaloval Via 4in1 4.51
==============
Ale problém jsem nakonec vyřešil přeformátováním disku zpět do FAT32 a přes X-Setup Pro nastavil u disku pro Win XP podporu i UDMA 66, protože tahle vlastnost prý občas není v XP zapnutá a v BIOSu natvrdo nastavil LBA (předtím bylo AUTO). Komp drží a běží na inetu už od rána tj. už víc než 9 hodin a nespadl ani jednou. A dělám s ním psí kusy, při kterých předtím bezpečně ztuhnul. Jestli to je takhle správně nevím, začínám tady na PCTuningu číst články o ladění BIOSu pro tyhle čipy, tak uvidím, k čemu dojdu...
Děkuji všem za pomoc a rady a už s tímhle nebudu otravovat
a ještě něco... asi ta FIC AZ 11 není špatná deska, i když jsem ji zpočátku podezříval, že může za problémy. problémem jsou spíše asi moje neznalosti, ale když je tak velkej problém najít schopný a poctivý servis a ne jen partu příležitostných šarlatánů(!), jako se mi to už párkrát stalo. Raději bych zaplatil za kvalitní servis, než strávil týden hledáním a opravami stylem "pokus a omyl" .....
Já jsem fotograf, to mne živí a tomu docela rozumím.
....
PS:
a když už jsem měl všechno vyladěné a začal instalovat televizní kartu, jako už mnohokrát předtím v 95, 98 a Me, tak tak zkolabovala počítač, že naběhl jen systém, ale nešel spustit žádný program (a žádnou záchranu přes např. PE Builder, jsem ještě neměl), průzkumník, obnovení systému apod, že jsem zas den strávil novou instalací....
==============>>
FIC AZ11 s VIA KT 133A s Via VT 8363 North Bridge a Via 686A Super South, AMD Athlon 750, 1GB RAM, grafika Nvidia TNT2 Pro 32MB, disk Seagate Barracuda ATA IV 40 MB ST 340016A, modem adsl USB Well ASU 8000 (Conexant) a jako ovladače jsem na doporučení nainstaloval Via 4in1 4.51
==============
Ale problém jsem nakonec vyřešil přeformátováním disku zpět do FAT32 a přes X-Setup Pro nastavil u disku pro Win XP podporu i UDMA 66, protože tahle vlastnost prý občas není v XP zapnutá a v BIOSu natvrdo nastavil LBA (předtím bylo AUTO). Komp drží a běží na inetu už od rána tj. už víc než 9 hodin a nespadl ani jednou. A dělám s ním psí kusy, při kterých předtím bezpečně ztuhnul. Jestli to je takhle správně nevím, začínám tady na PCTuningu číst články o ladění BIOSu pro tyhle čipy, tak uvidím, k čemu dojdu...

Děkuji všem za pomoc a rady a už s tímhle nebudu otravovat

a ještě něco... asi ta FIC AZ 11 není špatná deska, i když jsem ji zpočátku podezříval, že může za problémy. problémem jsou spíše asi moje neznalosti, ale když je tak velkej problém najít schopný a poctivý servis a ne jen partu příležitostných šarlatánů(!), jako se mi to už párkrát stalo. Raději bych zaplatil za kvalitní servis, než strávil týden hledáním a opravami stylem "pokus a omyl" .....

Já jsem fotograf, to mne živí a tomu docela rozumím.
....
PS:
a když už jsem měl všechno vyladěné a začal instalovat televizní kartu, jako už mnohokrát předtím v 95, 98 a Me, tak tak zkolabovala počítač, že naběhl jen systém, ale nešel spustit žádný program (a žádnou záchranu přes např. PE Builder, jsem ještě neměl), průzkumník, obnovení systému apod, že jsem zas den strávil novou instalací....
Miloš Vorel
- izuel
- Začátečník
-
Re: abit
Ahoj Taky bych chtel poprosit o radu,jestli nekdo ma vyzkouseno jaky procesor lze maximalne osadit na tuhle desku ABIT KT7.dikysrosi píše:ma nekdo zkusenosti s deskou ABIT KT7 (kt133 bez A)(mam posledni bios)?jaky jadro tahle deska zvladne? zajimalo by me jestli nekdo rozebehl na tyhle desce neco rychlejsiho....