Accuphose píše:Takže abort test nereagovalo, proběhlo ctrl+alt+del... 8MB mi Windows označil jako místo bez oddílu, což jsem moc nepochopil,
To je normální... Windows 2000 a vyšší si mohou při rozdělování disku ponechat oněch "8 MB" (vlastně v skutečnosti 1 válec, neboli také cylindr - což je v mapování u velkých disků oněch 8 MB - požadavka 1 válce je tam z důvodu pravidel o rozdělování disku - standardní tabulka rozdělení disku může mít pouze takové oblasti, které končí na hranicích válců) - je to z důvodu případné pozdější změny disku na "dynamický". LDM (Logical Disk Manager) totiž to místo (nejméně 1 MB) potřebuje pro ukládání údajů o rozděleních disků a jejich konfiguracích pro všechny dynamické disky v diskové skupině.
Accuphose píše:nicméně v průběhu instalace mi to napsalo hal.dll error a jsem tam kde to bylo.
Něco v tom smyslu, jako "hal.dll missing or corrupt"?
Pokud ano, tak to může mít různé příčiny...
Znamená to, že NTLDR nenašel hal.dll v daném umístění.
Tohle se opravdu může častokrát stávat v případě nainstalovaného DDO, jelikož v případě "spuštění počítače" z diskety nebo CD-čka není BIOS "zaplátán", tudíž OS, když se ho bude ptát na geometrii disku, tak dostane něco jiného, než v používání DDO. Takhle ten soubor nejspíš skončí na špatném místě...
Já se ovšem domnívám, že to nemůže být tento případ. DDO musí být přeci dávno pryč - leda že by ten program, co to přepisoval, nenastartoval z diskety (CD-čka). (Viz také níže...)
Accuphose píše:Nějaká rada, jak se toho zbavím
Že by výměnou za jiný disk? (Dobrá, už budu krotit svůj sarkasmus... ;-) )
Accuphose píše:a zda uspěju s reklamací disku?
S tímto Ti zřejmě neporadím, to vše závisí od mnoha věcí (jak, kdy, odkud byl ten disk pořízen atd. - ostatně, máme na to i
zvláštní sekci.)
Accuphose píše:no... takže MHDD a příkaz erase
CATASTROPHIC FAILURE
<MESSAGE>
BROKEN DRIVE
<END OF MASSAGE>
BSOD v DOSu, to jsem neměl dlouho.
Nějaká rada?
Hele, co kdyby ses s námi podělil o obsah záznamového deníku toho prográmku (MHDD.LOG v adresáři LOG)?
Kromě toho, "Erase" používá funkční volání BIOSu...
Jinak, moc si nám toho neřekl...
Nevíme, jak vypadá tabulka rozdělení disku, zejména jak ten disk vypadá po spuštění počítače z diskety (CD-čka) (klidně i v "přímém tvaru" (RAW) - můžeš to snad někde i uploadnout...); nevíme, jak vypadají S.M.A.R.T. údaje toho disku (v MHDD je to tuším klávesa F8).
Píši to pouze proto, že při přepisování disku, kupř. tím prográmkem od výrobce, se na ten disk všude a přímo něco zapisuje (zřejmě 0x0), tudíž se může zapisovat i do pochybných sektorů, které se pak ukážou jako vadné (vlastně, pokud jsou vadné, elektronika disku je přemapuje, pokud to jen jde, t.j. pokud je v servisní oblasti dostatek záložních sektorů).
Čistě teoreticky, kdyby povrch disku byl v nějak špatném stavu, tak by to snad mohlo trvat trochu déle... ale 2 dny snad ne!
Prostě ho zkus otestovat tím nějakým prográmkem od výrobce disku a spusť ho z diskety (CD-čka) - pokud to ovšem bude možné, že to zase nebude vypadat, jako že mu to trvá celé dny...