Problem se zvukem - notebook IBM

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
TimTaylor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem se zvukem - notebook IBM

Příspěvek od TimTaylor »

Ahoj lidi,

Řeším problém s jedním notebookem. Je to něco staršího od IBM, CPU je Intel Pentium 3 na 733Mhz, 256 MB RAM + jakási integrovaná grafika. PC je kolegy, funguje, ale nejde zvuk. Na PC jsou WIN XP SP2 Profesional, ve „spravci zařizení“ je jako zvukovka detekována Intel 82801CA/CAM AC 97. Když pustím cokoli se zvukem (mp3, video, wav atp.) tak se spustí přehrávač (u kolegy defaultní Win. Media Player) ale ze sluchátek ani repráků není nic slyšet. Přehravač se přitom tvaří, že hudba hraje, běží čas, zvuk jde zeslabovat, zesilovat i pomocí „mute“ vypnout, jen není vůbec nic slyšet.
PC kolega dostal už nainstalované, ale zvuk na něm nikdy nepřehraval (pouze sem tam něco píše ve Wordu + internetí, jinak mu PC nic neříkají). Hrál jsem si s tím dneska asi 3h, ale na nic jsem nepřišel. Sluchátka fungují OK (odzkoušeno na jiném PC), když do jacku strčím repráky je taky ticho, u jiného PC opět hrají.

Kde muže být chyba? Snažil jsem se najít nové drivery pro uvednou zvukovku, ale nepodařilo se mi je nikde stáhnout (všude to je placené, odkazu na netu je minimum, podobný problem mělo dle odkazu asi více lidí...). Díky za pomoc, v nootebocích se přiliš neorientuji, dokumentaci ani drivery k tomu samozřejmě nemá.
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Zkoušel jsi přeinstalovat Winy? Něco podobného se mi taky stalo a jak píšeš ty - vůbec nic nepomohlo, až přeinstalování Windowsů. -> zkoušel jsem generátor frekvencí na sluchátkách, pak jsem je odpojil, zapomněl na to a pustil jsem to do repráků v notebooku - druhý den už mi zvuk nejel ani do sluchátek.
TimTaylor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re: reinstalace Windows

Příspěvek od TimTaylor »

to jsem nezkoušel, jak jsem řikal měl jsem jen zkusit zprovozit zvuk, jinak nic, o to jsem se par hodin snazil ale bezúspešně. V PC se už pár let vrtám, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal, ale jak jsem psal převážně ""dělám" klasické "stolní" PC, notebooky mi nic moc neříkaj (natož bez dokumentace, s integrovanou grafikou, zvukovkou atp.)
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
Sattero
Začátečník
Začátečník

Re: re: reinstalace Windows

Příspěvek od Sattero »

TimTaylor píše:to jsem nezkoušel, jak jsem řikal měl jsem jen zkusit zprovozit zvuk, jinak nic, o to jsem se par hodin snazil ale bezúspešně. V PC se už pár let vrtám, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal, ale jak jsem psal převážně ""dělám" klasické "stolní" PC, notebooky mi nic moc neříkaj (natož bez dokumentace, s integrovanou grafikou, zvukovkou atp.)
Ono jediný rozdíl co se týče SW mezi NB a Desktop PC je, že u NB hledáš ovladače pro mobilní verzi HW ;) Problém se zvukem se stával na starších mašinách i u Desktopu. Vyřešilo to z 90% reinstalování Windows a z 10% absolutní smazání jakéhokoli SW pro zvukovku (drivery, zápisy v registrech pro drivery) a pak znovu nainstalovat. Je to problém, který se u vydání SP2 Windows XP již nestával vůbec.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“