Jak ve W2000 zabránit uživatelům přístup do složek?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak ve W2000 zabránit uživatelům přístup do složek?

Příspěvek od kahi »

Zdravím, mám win2k a potřebuju určitým uživatelům zabránit přístup do určitých složek. mám členství ve skupině a administrators, ostatní uživatelé jsou power users, ve Sdílení oněch složek jsem nastavil u Everyone "Odepřít úplné řízení", ale pořád se ti uživatelé do těch složek dostanou. Co dělám blbě?
Nevím jestli to s tím souvisí, ale mám FAT32.
Díky moc za odpověď.
Veselé Velikonoce!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Na FAT32 nelze, musíš mít NTFS.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

pavel.minarik píše:Na FAT32 nelze, musíš mít NTFS.
óh, tak toho jsem se bál! :sad:
nešlo by to ale zařídit nějakým prográmkem?
Veselé Velikonoce!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nepochybně šlo, ale osobně bych se přikláněl k použití NTFS, pořádnej SW na to rozhodně nebude zadarmo a shareware bych to nesvěřil, něco se tam podělá a svoje data už neuvidíš
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

to bude asi problém, protože na tom samém disku mám taky w98, a pokud vím, tak ty na NTFS nejedou...že?
Veselé Velikonoce!
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

To mas na jednom ( nerozdelenom.. ) disku aj W98 aj 2000 :( .......... tak disk rozdel a na jednu cast daj len Win 98 a druhu naformatuj ( alebo preved... ) na NTFS a tam nainstaluj Win 2000 a bude po probleme .......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

random píše:To mas na jednom ( nerozdelenom.. ) disku aj W98 aj 2000 :( .......... tak disk rozdel a na jednu cast daj len Win 98 a druhu naformatuj ( alebo preved... ) na NTFS a tam nainstaluj Win 2000 a bude po probleme .......
hmm, to je dost komplikovaný, formátovat to nechci. fakt je možné formátovat logické disky na jednom fyzickém na různé filesystemy? pak bych asi musel sehnat nějakou utilitu na čtení NTFS z w98...a navíc s dělením na logické disky nemám žádné zkušenosti, takže asi status quo. :dontgetit: každopádně díky za rady.
Veselé Velikonoce!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

logické disky na jednom fyzickém mohou mít pochopitelně libovolné systémy souborů, formátovat taky není úplně nutné, existuje utilitka jménem CONVERT obsažená přímo ve Win2K, kterou je možné FAT32 převést na NTFS, pro čtení NTFS oddílů z Win98 taky existují utilitky
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

kahi píše:
random píše:To mas na jednom ( nerozdelenom.. ) disku aj W98 aj 2000 :( .......... tak disk rozdel a na jednu cast daj len Win 98 a druhu naformatuj ( alebo preved... ) na NTFS a tam nainstaluj Win 2000 a bude po probleme .......
hmm, to je dost komplikovaný, formátovat to nechci. fakt je možné formátovat logické disky na jednom fyzickém na různé filesystemy? pak bych asi musel sehnat nějakou utilitu na čtení NTFS z w98...a navíc s dělením na logické disky nemám žádné zkušenosti, takže asi status quo. :dontgetit: každopádně díky za rady.
Co třeba tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8206 :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“