Bezdrátová domácí síť?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Heliport
Nováček
Nováček

Bezdrátová domácí síť?

Příspěvek od Heliport »

Může mi prosím, někdo poradit, jakou "krabičku" potřebuji, abych mohl bezdrátově připojit k internetu minimálně tři počítače a tiskárnu (do USB portu) v jednom bytě? Internetové připojení je bezdrát a signál je z půdy od AP veden do bytu síťovým kabelem. Děkuji.

Dnes už můžu konečně svůj dotaz doplnit o aktuální stav po montáži WiFi přípojky.

Tak to mám konečně od dnešního poledne oficielně zapojeno a spuštěno. Na střeše je tedy anténa s integrovaným AP (Motorola Canopy 5,4GHz) a do bytu je stažený síťový kabel, který se přes napájecí odbočku od síťového adaptéru zapojuje kouskem kablíku s RJ45 do PC. Dále mám přidělenu ještě jednu IP adresu specielně pro VoIP (128/128) s prioritou "1" !!! A teď, babo raď . . .? ? ?
Takže, konečně snad budu moci zde vyjeviti, co bych si od toho sliboval.Vzhledem k té samostatné IP pro VoIP, bych tedy velice rád využil i telefonování po internetu, jelikož jsem zrušil pevnou linku. A od toho mě taky zůstal modem ADSL (D-Link DSL-584T), který "umí" i 4x router. Neví tady někdo, jestli by se tento modem nedal nějak upravi tak, aby se mohl používat jako router i nadále? Myslím tím vyřazení (obejití) té části O2 ADSL (s konektorem RJ11) a nabastlit tam zásuvku RJ45? Takovouto radu by určitě uvítalo více čtenářů fóra, kteří plánují odchod od O2 (= kyslík). Protože, co potom s tímto modemem, když většina nových zájemců o službu O2 si stejně bere tzv. výhodný balíček a v něm je modem už obsažen?
Podle sdělení technika, který mi internetovou přípojku montoval, je nutné, aby zařízení (krabička) pro připojení telefonu užívající samostatnou IP pro VoIP, musí být zapojeno před případným routerem. A nebo je nutné použít zařízení(sdružené) takové(existuje-li), které umožňuje nastavit samostatnou IP pro připojení telefonu k této krabičce a samostatnou IP adresu pro router ?!?!

Takže, podle výše popsané situace bych potřeboval v bytě připojit k internetu:

1) Připojit buď klasický(mám), nebo VoIP telefon se samostatnou IP adresou tak, aby bylo možno telefonovat i bez nutnosti zapnutého počítače.

2) Připojit minimálně tři počítače do domácí sítě, a to, jak drátem, tak i bezdrátově.

3) Připojit drátem k síti tiskárnu KonicaMinolta PagePro 1400W, která

Parametry tiskárny KonicaMinolta PagePro 1400W:

Rychlost tisku: max. 16 stran A4 nebo 17 stran Letter za minutu.
První strana: 13 sekund.
Zahřívání: 21 sekund.
Rozlišení: max. 1200 x 600 dpi.
Tisková média: kancelářský papír, recyklovaný papír, silný papír, průhledné fólie, obálky, samolepící štítky, hlavičkový papír.
Hmotnost papíru: 60-163 g/m2 (manuální podávání), 60-90 g/m2 (automatické podávání).
Formát tiskových médií: A4 nebo menší, minimální velikost 76x127 mm, maximální 216x356 mm.
Provozní jazyk: GDI.
Zdroje papíru: univerzální vyklápěcí zásobník pro 150 listů.
Výstupní zásobník: kapacita 100 listů lícem dolů.
Paměť: 8 MB RAM.
Naposledy upravil(a) Heliport dne sob 8. pro 2007, 18:27, celkem upraveno 1 x.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Internet<->AP<->Router<->PC

Pokud budeš chtít připojit notebook nebo nemáš rozvody sítě pro všechna PC, tak samozřejmě potřebuješ router s WiFi, pokud budeš chtít mít tiskárnu vždy dostupnou potřebuješ router s printserverem (musíš si ověřit vzájemnou kompatibilitu, printservery nepodporují skenery multifunkčních zařízení! [ale existují samostatné printservery od OvisLinku, které to prý zvládají, pokud bys potřeboval]).
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

nebo komplexni reseni od mikrotiku, ale to pocitej s cenou okolo 3,5k (kupuji ho k vanocum, mam velke pozadavky na to, aby se to zaridilo jen pres wifi>ap>router>wifi)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“