Instalace Widel z USB flash, jak?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
IvoQ
Nováček
Nováček

Instalace Widel z USB flash, jak?

Příspěvek od IvoQ »

Ahoj,

nevite nekdo, jak rozbalit instalaci win (iso soubor) na flash disk tak, aby se to chovalo jako cd/dvd, tj aby se to z toho dalo nainstalovat? Deska boot z usb podporuje. Kdyz to jen skopiruju, nefici to, samozrejme.
Snad je nejaky program co to umi "vypalit" na flash disk...

Diku dik
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

rozbalit iso ve winraru a nakopirovat soubory na flashku ;)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

a preco to nechces robit z tvojho originalneho Windows CD?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

třebas to má výstup z nlite
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
IvoQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od IvoQ »

Rozbalit a nasledne to nahrat nefunguje, jak jsem psal.. Jsou tam nejake data co zrejme nerozbali...

Potrebuji to proto, ptze to chci dat na NB co byl puvodne v DS, ktera uz neni, tj, NB nema cd rom... Instalovat to pres LAN taky neumim (i kdyz ten nb to pri bootu nabizi), tak to zkousim raci s usb. Ale pokud by mi nekdo vysvetlil jak to udelat i pres lan, budu happy :-D .
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

přes lan neumím
ale jaktože ti to nejde nabootovat? máš jako first boot device nastavenou tu flashku? jestli ne tak jaktože to nejde rozbalit? špatné iso? zkus ho udělat znova
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Jen tak nakopírovat to nestačí.Flash se musí pro bootování připravit.Popis třeba zde: http://myego.cz/item/jak-nabootovat-ms- ... lash-disku . Dále je třeba na flash nakopírovat z instalačního cd adresář i386.Dále si sežeŇ správce paměti - pro ms-dos je to himem.sys a manažer diskové cache - pro ms-dos emm386.exe. Obojí je třeba zavést po startu (himem.sys z config.sys).Instalaci poté zpustíš příkazem winnt.exe ze složky i386.
Naposledy upravil(a) petr_ dne pát 7. pro 2007, 22:12, celkem upraveno 1 x.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

tak o tomhle jsem nevěděl
když jsme tak u kamaráda instalovali no nbook, tak se o tomhle nijak nezmiňoval :>
IvoQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od IvoQ »

petr_ píše:Jen tak nakopírovat to nestačí.Flash se musí pro bootování připravit.Popis třeba zde: http://myego.cz/item/jak-nabootovat-ms- ... lash-disku . Dále je třeba na flash nakopírovat z instalačního cd adresář i386.Dále si sežeŇ správce paměti - pro ms-dos je to himem.sys a manažer diskové cache - pro ms-dos emm386.exe. Obojí je třeba zavést po startu (himem.sys z config.sys).Instalaci poté zpustíš příkazem winnt.exe ze složky i386.
Tak jsem to zkousel. Dostal jsem se po spusteni winnt.exe, nacoz se me instalace zeptala, kde ze jsou ulozene winxp instal files? Dal jsem se nedostal. Proste tu cestu nebere. Asi to bude tim, ze ten boot flashdisk (vytvoren z winME) dela zkracene nazvy souboru, napr misto winXPinstal napise winX~1 . Chtelo by to vytvorit boot usb ze zdroju XPcek, nebo nejakeho dosu, ktery bere dlouhe nazvy adresaru. Ale jak? :(
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

tak prož tam zadáváš takovéto jméno adresáře - prostě jen na tu flash zkopíruj z cd adresář i386 a spust to z něj.Dělal jsem to nejednou, a problém s tim není.
IvoQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od IvoQ »

O ten nazev, co jsem napsal, nejde. Byl to jen priklad, myslel jsem, ze takovy mishmash udela i uvnitr toho i386, a ze proto to nejde. Ale kdyz rikas, ze tobe to jde, tak bude problem asi jinde... Z ceho si vytvarel ten boot disk? WinME? Nebo freedos? Jak si zavadel hymem a emm386? Staci je spustit hned po bootu? Nebo je treba nekam napsat, at se zavedou automaticky?
Dik
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ciste ekonomicky, pokud si nad tim stravil vic nez 8 hodin casu, vyslo by te levnejc si koupit externi USB CD mechaniku (pripadne pokud mas USB box na HDD, nacpi do nej mechaniku a rozjed to z nej)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
IvoQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od IvoQ »

Ciste ekonomicky bych si za ten cas co sem s tim srotem stravil koupil solidni NB. Jinak novy NB mam, tamto je jen takovy pokusny. Delam to spis ze zvedavosti...
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

sry omlouvam se modum fakt sem to tu asi přehlid takže fakt sry :oops: no chci se tedy zeptat takovy ten XP USB edition co v sobě obsahuje par souboru ktere nemaji vic jak 180mb mate si je nahrat na flashku a pak bootovat winy.Tak těhle par souboru mi dokáže reidnout winy?? nějak se vtéhle problematice nevyznám.Po pár skušenostích s problematikou winů mám docela averzi na firmu pana Brány :-D
Master-blaster PC : Asus EEE 1005HA CPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Asi nejlepsi rada je sbirat dalsi zkusenosti...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

IvoQ píše:O ten nazev, co jsem napsal, nejde. Byl to jen priklad, myslel jsem, ze takovy mishmash udela i uvnitr toho i386, a ze proto to nejde. Ale kdyz rikas, ze tobe to jde, tak bude problem asi jinde... Z ceho si vytvarel ten boot disk? WinME? Nebo freedos? Jak si zavadel himem a emm386? Staci je spustit hned po bootu? Nebo je treba nekam napsat, at se zavedou automaticky?
Dik
emm386 stačí zavést ručně při nabootování, himem.sys se musí zpouštět z config.sys -řádek device=himem.sys.To co píšu platí pro ms-dos (z 98,ale me by to mělo být stejné), pro free dos možná ne, nevim, ale myslim , že tam jsou něaký rozdíly.
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

jo o to se snažím proto píšu dotaz.... jak to teda přesně funguje nejdná se o můj pc jinak bych si stím hrál je to pc známého který není zrovna zdatný a já nemám čas k němu jezdit a skoušet když nemá funkční polovinu věcí které na normálním pc fungujou tak bych byl rád kdyby ste mi řekli co a jak at můžu jít najisto i když jistota v téhle branži je jen málokdy :)
Master-blaster PC : Asus EEE 1005HA CPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
IvoQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od IvoQ »

Nepodarilo se, nejdriv to chce cestu k souborum

Obrázek

a pak mraz

Obrázek
Loli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Loli »

Je zajimavy jak slozita je takova elementarni vec jako nabootovat iso z flashky, fuj!
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Loli píše:Je zajimavy jak slozita je takova elementarni vec jako nabootovat iso z flashky, fuj!
nedivim se, kdyz neni clovek schopen dat do google usb+flash+boot
o tom ze je zde na foru funkce Hledej, kde dostane jiz jednou reseny prakticky samy problem ani nemluve. (viz "bootovani z USB?", "Jak nainstalovat XP jinak než z CD", "Instalace xp do laptopu"... )

;o)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“