jak propojit 2 pc
Moderátor: Don
- CreAtive_34
- Začátečník

-
jak propojit 2 pc
ahoj, mám takovou lamskou otázku
mám 2 pc (asi 1,5m od sebe) a potřebuju je propojit do sítě, oba mají lan, problém je, že na 1 pc je port obsazen netem, jak co nejlevněji a nejjednodušeji tyto 2 pc propojit??? (ubuntu a na druhém XP)
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
- bubanek
- Středně pokročilý

- CreAtive_34
- Začátečník

-
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Net
Pokud chces mit na obou PC net, tak bych sel do toho routeru.
Kabelove routery zacinaji nekde na 500,- , s wifinou na 900,-
Kabelove routery zacinaji nekde na 500,- , s wifinou na 900,-
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- CreAtive_34
- Začátečník

-
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bubanek
- Středně pokročilý

- CreAtive_34
- Začátečník

-
- zip(mp)
- Nováček

-
- bubanek
- Středně pokročilý

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja mam od providera jednu verejnou (specialne nastavenou na server) a pak verejnou, kterou ma dostupny snad kazdy provider ne? verejnou muzes pouzit kolikrat chces.
ja z jeho prispevku chapu ze mu nevadi, ze bude jeden pc furt zaply
hele dam ti radu, napis providerovi (pokud nemas volny/o2 nebo neco podobnyho, nejlip ti poradi mestsky soukromnik)
ja z jeho prispevku chapu ze mu nevadi, ze bude jeden pc furt zaply
- CreAtive_34
- Začátečník

-
- R3d:BuLL
- Žlutá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam podobny problem ale vymyslel jsem to tak nakonec ze v jednom kompu mam 2 sitovky na jedne NET a na druhe LAN ten druhy PC a mam nasdileny internet jenze po nejake dobe mi zacal na tom druhem PC delat bordel to ze mi nejdou ve FireFox ani IE nacitat stranky ale pritom NET normalne funguje ICQ a Skype jedou v pohode.Nevedeli byste nekdo co s tim uz mi to tak blbne delsi dobu
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proto, abyste nemuseli resit takovehle problemy si misto nove sitovky priplatte 200Kc za router.R3d:BuLL píše:Mam podobny problem ale vymyslel jsem to tak nakonec ze v jednom kompu mam 2 sitovky na jedne NET a na druhe LAN ten druhy PC a mam nasdileny internet jenze po nejake dobe mi zacal na tom druhem PC delat bordel to ze mi nejdou ve FireFox ani IE nacitat stranky ale pritom NET normalne funguje ICQ a Skype jedou v pohode.Nevedeli byste nekdo co s tim uz mi to tak blbne delsi dobu
Pouzivam tenhle a muzu jej doporucit:
Kód: Vybrat vše
http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=364382 sitovky v jednom pocitaci byl vzdy problem. A pokud ne, bylo vetsinou jen otazkou casu, kdy problemy zacnou, nehlede na zavislost jedouciho PC..
Tim je otazka zodpovezena.
TO RedBull:
Zkus obe sitovky odebrat, znovu nainstalovat ovldace a znovu konfigurovat pripojeni. Ale myslim, ze to nebude dlouhodobe reseni, ty problemy se pravdepodobne opet vrati..
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Lepší je jednoznačně router s NAT a firewall taky není k zahození. Switch je možné použít pouze tehdy, pokud mu provider dedikuje vice IP adres. A to nebývá zrovna zvykem.
Ono je totiž prakticky jedno, o jaký druh připojení se jedná. ADSL, Ethernet, WLAN. Vždy je maximálně vhodné oddělit svoji lokální síť LAN a to není switch schopen zabezpečit.
Ono je totiž prakticky jedno, o jaký druh připojení se jedná. ADSL, Ethernet, WLAN. Vždy je maximálně vhodné oddělit svoji lokální síť LAN a to není switch schopen zabezpečit.
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
asi mas pravdu, ale musim se ujistit. kdyz bude mit samotny zarizeni jako klienta (kde nastavi ip apod.) a napoji ho do switche s 2 pc, kde bude problem? rekl bych ze vse pujde jak ma, jen budou oba tzv. passivni ne? (ip bude patrit prijimaci a pc budou mit v podstate neverejne - prekryte vysilanim prijimace). je to tak?
nevim jak dokonale jsou dnsni wifi routery, jestli se uz da rozumne nastavit verejna/nefverejna, ze 1 pc bude primo svazane s ip (pristup z venku na ip pujde na jedno urcene pc) a ostatni na ni nebudou odpovidat, jen se pod ni maskovat.
nevim jak dokonale jsou dnsni wifi routery, jestli se uz da rozumne nastavit verejna/nefverejna, ze 1 pc bude primo svazane s ip (pristup z venku na ip pujde na jedno urcene pc) a ostatni na ni nebudou odpovidat, jen se pod ni maskovat.
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Za předpokladu, že přistoupím na to, že říkáš routeru s NATem klient, tak je to zhruba jak říkáš.IkE Blaster píše:asi mas pravdu, ale musim se ujistit. kdyz bude mit samotny zarizeni jako klienta (kde nastavi ip apod.) a napoji ho do switche s 2 pc, kde bude problem? rekl bych ze vse pujde jak ma, jen budou oba tzv. passivni ne? (ip bude patrit prijimaci a pc budou mit v podstate neverejne - prekryte vysilanim prijimace). je to tak?
Problematika IP adres a mapování portů nemá zas tolik společného s "dokonalostí" současných routerů. Tvoje ideální představa je více-méně nerealizovatelná a často nežádoucí. Ve slušné LAN je snaha přímého přístupu ke stanicím z vnějšku spíš noční můrou než požadavkem. Chápu, že v případě torrentů jsou požadavky trochu jiné, ale ani proto není třeba mít do světa otevřený celý počítač.IkE Blaster píše:nevim jak dokonale jsou dnsni wifi routery, jestli se uz da rozumne nastavit verejna/nefverejna, ze 1 pc bude primo svazane s ip (pristup z venku na ip pujde na jedno urcene pc) a ostatni na ni nebudou odpovidat, jen se pod ni maskovat.
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no asi je pravda ze to neni moc prakticke, avsak me, jako webcoderovi a webdesingerovi (nerikam profesionalnimu) se to velmi hodi... navic kdyz mi pobezi asi brzo doma maly serverik nonstop, tak proc ho nevyuzit na hosting (osobni) (btw pobezi nonstop kvuli diskum uvnitr, nejspise nejaka miniitx, doufam ve spotrebu do 35W)
no jsme nejak hodne odbocili. jinak to je krasne resitelne na mikrotiku, nevim jak na jinych zarizenich, tohle neni segment ve kterem bych se 2x vyznal
jinak ja to myslel takhle
antena --- klient zarizeni (nejakej ovislink napr) >>> switch
1pc >>> switch
2pc >>> switch
mezi sebou se to propoji a mel by jet net na vsech ne? ja porad beru k puvodnimu dotazu, kde by obyc lan switch byl levnejsi nez router
no jsme nejak hodne odbocili. jinak to je krasne resitelne na mikrotiku, nevim jak na jinych zarizenich, tohle neni segment ve kterem bych se 2x vyznal
jinak ja to myslel takhle
antena --- klient zarizeni (nejakej ovislink napr) >>> switch
1pc >>> switch
2pc >>> switch
mezi sebou se to propoji a mel by jet net na vsech ne? ja porad beru k puvodnimu dotazu, kde by obyc lan switch byl levnejsi nez router