Mám ve webformu 1 textbox na zapsání mailové adresy a 1 listbox na samotný text zprávy ... Nevím jak zajistit samotné odeslání ... Jedná se mi o samotný kód tlačítka pro odeslání ...
Můžete mi někdo alespoň nastínit, jak by to mělo vypadat ??? Popřípadě kde to mám hledat ???
Programuji v VB.NET Enterprise Architect ...
Předem díky za reakce ...
Odesílání mailu ve webformu VB.NETU (ASP)
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Odesílání mailu ve webformu VB.NETU (ASP)
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- Stalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší klasicky v HTML:
<html>
<head>
<title>Nová stránka 1</title>
</head>
<body>
<Form name="xxx" action="mailto:jmeno@prijmeni.cz" method="post" enctype="text/plain">
Jméno (Přezdívka): <input type="text" name="name" size="25" tabindex="1">
<br>
Je vám více než osmnáct ?<br>
<input type="radio" name="adult" value="Ano" checked tabindex="2">Ano<br>
<input type="radio" name="adult" value="Ne" checked tabindex="0">Ne
<br>
<input type="submit" value="Odeslat" name="Send">
</Form>
</body>
</html>
<html>
<head>
<title>Nová stránka 1</title>
</head>
<body>
<Form name="xxx" action="mailto:jmeno@prijmeni.cz" method="post" enctype="text/plain">
Jméno (Přezdívka): <input type="text" name="name" size="25" tabindex="1">
<br>
Je vám více než osmnáct ?<br>
<input type="radio" name="adult" value="Ano" checked tabindex="2">Ano<br>
<input type="radio" name="adult" value="Ne" checked tabindex="0">Ne
<br>
<input type="submit" value="Odeslat" name="Send">
</Form>
</body>
</html>
- Lemra
- Čestný člen

- Stalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

Jen to shrnu: dotaz byl přibližně ve smyslu - mám formulář, v něm dvě vstupní pole a odesílací tlačítko. Pomocí asp potřebuji popsat proceduru obsluhující tlačítko, která tato dvě pole zpracuje tak, aby je bylo možno poslat mailem - první pole bude adresa, druhý pole text zprávy. Čili výsledkem bude serverový skript, kterýmu jako vstup zadám (zpracovaný) obsah dvou polí a po stisknutí tlačítka dojde k aktivaci procedury a odeslání obsahu pole 2 na adresu, kterou obsahuje pole 1.Stalker píše:Ano přečet a taky jsem to tam napsalTak uvádím alternativy, když se ti to nelíbí tak to vymaž.
No a co jsi popsal Ty? HTML formulář, jehož obsah je po stisknutí tlačítka Submit... co vlastně? Vůbec nic. Na úrovni prohlížeče (tedy na straně klienta) by jsi mohl doplnit svoji konstrukci (o kterou ale vůbec nešlo) o skript prováděný na straně klienta - tedy přiřadit definici formuláře třeba parametr OnSubmit (událost, která nastane při stisknutí tlačítka Submit) skript (výkonný kód, o který šlo), který bude přiřazen parametru OnSubmit a tedy příslušné funkci, ve skriptu definované, přičemž parametrem funkce bude jméno aktuálního formuláře a příslušné (samozřejmě další funkcí ošetřené) řetězce dvou vstupních polí. Autorovi dotazu ovšem nejde o lokálně běžící skript, nýbrž o skript asp/vb.net, plnící tutéž funkci - a protože programování v asp není triviální záležitost a skript(y) rozhodně potřebují odladění, ptal se na už jednou vyzkoušený postup.
Myslím, že fakt nemáš důvod se rozčilovat a já nemám důvod cokoliv mazat. Jen by bylo vhodné - pokud odpověď na autorův dotaz neznáš - nepsat zbytečný posty. Nic víc, nic míň.
..
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak, tak
Přesně tak. Nejednalo se mi o HTML kód (ten bych možná i zvládnul
), ale o ASP kód tlačítka.
Stejně díky za reakce. Problém už byl vyřešen ... Můžeš to klidně smazat ...
Stejně díky za reakce. Problém už byl vyřešen ... Můžeš to klidně smazat ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B