Silentmaxx HDD Silencer
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Silentmaxx HDD Silencer
Tak zase potrebuju radu protože diskusze pod produktem stojí tzv. za . . . no protože V CZC pracují jak se zdá samé lamy.
Chci pořídit tenhle BOX na HDD WD Raptor 74GB a nevim jestly do toho ten disk pujde.Někdo tam píše že je kompatibilní s CZC zase píší že to tam nepujde ale 36GB Raptor že tam jde tak já nevím.
Prosím tedy někoho z vás o vaši zkušenost jestly je tento BOX stímto diskem kompatibilní.
Díky všem.
Chci pořídit tenhle BOX na HDD WD Raptor 74GB a nevim jestly do toho ten disk pujde.Někdo tam píše že je kompatibilní s CZC zase píší že to tam nepujde ale 36GB Raptor že tam jde tak já nevím.
Prosím tedy někoho z vás o vaši zkušenost jestly je tento BOX stímto diskem kompatibilní.
Díky všem.
- redsaq
- Začátečník

-
Taky by mě to zajímalo, chci koupit 2 150GB raptory, slyšel jsem, že jsou velice hlučné, tak je hodit do Silentmaxxů, ale píšou, že 36GB a 150GB jsou kompatibilní, od rev.2 jsou všechny, ale v diskuzi na czc zase píšou něco o vrtání, aby ten disk mohl vyrovnávat tlak.(nebo tak něco, nějak se mi to nezdá). Dík
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
redsaq píše:Taky by mě to zajímalo, chci koupit 2 150GB raptory, slyšel jsem, že jsou velice hlučné, tak je hodit do Silentmaxxů, ale píšou, že 36GB a 150GB jsou kompatibilní, od rev.2 jsou všechny, ale v diskuzi na czc zase píšou něco o vrtání, aby ten disk mohl vyrovnávat tlak.(nebo tak něco, nějak se mi to nezdá). Dík
No přesně tak,ale dle mého názoru když tam snad jde 36GB verze tak musi jit i ostatní ne?Nebo WD dělá každého Raptora v jiné velikosti?To se me zdá trošku jako blbost.Vždyt kdyby byl každý jinak vysoký tak by nešel upevnit ani do standartnich 3,5'' přece.Nebo se mílím?
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takze s klidnym svedomim vam mohu rici ze Silentmaxa rev 2.0 mam a mam v nem 74GB Raptora 16mb cache a jednak tam pasuje bez problemu a v tichosti je to take uplne o necem jinem.Cili tahle kombinace je OK a mnou potvrzena.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
¨djstudio píše:takze s klidnym svedomim vam mohu rici ze Silentmaxa rev 2.0 mam a mam v nem 74GB Raptora 16mb cache a jednak tam pasuje bez problemu a v tichosti je to take uplne o necem jinem.Cili tahle kombinace je OK a mnou potvrzena.
super paráda,ted ještě zjistit jakou revizi mají mit dneska na CZC protože to u výrobku nepíší:((
Psal sem tam e-mail tak doufám že se dočkám odpovědi.
- redsaq
- Začátečník

-
- Vivec
- Středně pokročilý

sice jsem diskuzi na CZC nečet (to bych asi zvracel) ale z útržků co tu čtu dokážu odhadnout v čem je problém- WD u disků má na spodní straně dírku která má za úkol vyrovnávat tlak, mají jí minimálně řady YS a raprtor, tim že jí ucpete v případě silentmaxxu tlumící hmotou může mít za následek poškození disku, to bude to vrtání, imho minimálně bych do tý šedívý hmoty udělal průřez aby nebyla úplně ucpaná, ale měla pod sebou mm místa
- redsaq
- Začátečník

-
No, toho jsem se bal, takže budu muset odříznout kolem tý díry tu teplovodivou hmotu a kdyžak vyvrtat nějakou malou díru do silentmaxxu. No to bych řekl, že neni zas tak velkej problem.
Naposledy upravil(a) redsaq dne čtv 13. pro 2007, 19:37, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A nevíš jestly tu dírku na vyrovnání tlaku ma i tahle revize diku?Gr8 Vivec píše:sice jsem diskuzi na CZC nečet (to bych asi zvracel) ale z útržků co tu čtu dokážu odhadnout v čem je problém- WD u disků má na spodní straně dírku která má za úkol vyrovnávat tlak, mají jí minimálně řady YS a raprtor, tim že jí ucpete v případě silentmaxxu tlumící hmotou může mít za následek poškození disku, to bude to vrtání, imho minimálně bych do tý šedívý hmoty udělal průřez aby nebyla úplně ucpaná, ale měla pod sebou mm místa
WD RAPTOR 74GB, WD740ADFD, 16MB, 10000rpm, SATA/150
- Woyta
- Středně pokročilý

BTW to je takovej problem vzit vratcku a do hliniku vavrtat malou dirku? Sice prijdete o zaruku na box ale co se na kusu kovu muze zkazit? 
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: