Kde najít max provozní teplotu R9800PRO?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Brcaka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kde najít max provozní teplotu R9800PRO?

Příspěvek od Brcaka »

Zdar,
nevíte kde bych našel nějakou tabulku s doporučenými/max. hodnotami teploty GPU R9800pro? Chtěl bych regulovat otáčky a nevím jak vysoko si mohu dovolit jít s teplotou... a na ofic. stránkách jsem nic nenašel (asi blbě hledám)

díky za radu
Dnes již toho vím tolik, že s klidem mohu říct, že vlastně nevím nic.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

1. Na oficiálních stránkách ani nic nenajdeš; referenční chladiče jsou dimenzované tak, aby při běžném provozu kartu spolehlivě uchladily, takže výrobce nemá důvod nějaké teploty uvádět.

2. Žádná doporučená provozní teplota taktéž není, protože vždycky platí, že čím nižší, tím lepší (situace se liší až od teplot pod bodem mrazu)

3. R9800PRO nemá v čipu termočidlo, takže nevím, jak chceš jeho teplotu měřit. R350 je vyráběn 150nm procesem, který by měl zvládat i přes 100°C, ale to platí jen při doporučených frekvencích TSMC, které jsou mnohem nižší, než frekvence používané oběma výrobci. Takže bych nešel přes 85°C.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Brcaka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brcaka »

no-X píše:1. Na oficiálních stránkách ani nic nenajdeš; referenční chladiče jsou dimenzované tak, aby při běžném provozu kartu spolehlivě uchladily, takže výrobce nemá důvod nějaké teploty uvádět.

2. Žádná doporučená provozní teplota taktéž není, protože vždycky platí, že čím nižší, tím lepší (situace se liší až od teplot pod bodem mrazu)

3. R9800PRO nemá v čipu termočidlo, takže nevím, jak chceš jeho teplotu měřit. R350 je vyráběn 150nm procesem, který by měl zvládat i přes 100°C, ale to platí jen při doporučených frekvencích TSMC, které jsou mnohem nižší, než frekvence používané oběma výrobci. Takže bych nešel přes 85°C.
Díky za info.

Jinak v ati tray tools se mi ukazuje teplota, která kolísá dle vytížení na 40-46°C (no, zatím jsem ji měl zapnutou jen chvíli a v době, kdy jsem nic nedělal)....
Jinak att mi nakonec otáčky stejně nesnížilo i když jsem je nastavil na nulu, takže to bude asi nakonec jedno... :(
leda si dát před ventilátor nějaký potenciometr.... jestli by to šlo...
Dnes již toho vím tolik, že s klidem mohu říct, že vlastně nevím nic.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tam regulace přes software nefunguje. Leda ten potenciometr tam napájet.
no-X píše:referenční chladiče jsou dimenzované tak, aby při běžném provozu kartu spolehlivě uchladily
Referenční chladič od inkriminované karty je v šuplíku mého stolu. O tom, že tu kartu "spolehlivě uchladil", docela pochybuju, každopádně při tom vytvářel docela pořádnej rámus.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Padala karta během prvních dvou let provozu z důvodu přehřívání jádra?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

První rok jsem jí ještě neměl a když jsem jí koupil, dal jsem na ní Silencera :oops:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“