EXPRES - neomezený vysokorychlostní internet?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Lemra
Čestný člen
Čestný člen

EXPRES - neomezený vysokorychlostní internet?

Příspěvek od Lemra »

Společný projekt Eurotelu a Českého Telecomu - neomezený vysokorychlostní internet. Reklamní kampaň začala včera, produktová kampaň zatím ne - nevíte někdo podrobnosti? Levný to asi nebude :( ...
..
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No dle informaci z webů je to samozrejme obyc. ADSL. Melo by ale byt neomezene a pod tisicovku. Tot zatim vse.
To pod tisicovku je asi zavadeci cena, odhaduju, ze by to mohlo pak jit na nejaky 1400,- (vse bez dane)

Eurotel k tomu prihodi nejake to svoje CDMA jako doplnek.. mozna to budou bundlovat do nejakych "balicku" (pokud se jim podari vyresit problemy s rusenim televizniho signalu) :)
Toshiba Tecra A6
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Bajgy píše:No dle informaci z webů je to samozrejme obyc. ADSL. Melo by ale byt neomezene a pod tisicovku. Tot zatim vse.
To pod tisicovku je asi zavadeci cena, odhaduju, ze by to mohlo pak jit na nejaky 1400,- (vse bez dane)

Eurotel k tomu prihodi nejake to svoje CDMA jako doplnek.. mozna to budou bundlovat do nejakych "balicku" (pokud se jim podari vyresit problemy s rusenim televizniho signalu) :)
Právěže podle mě by Expres mělo být CDMA only.
Když jsem viděl tu reklamu, kde je logo Telecomu hned vedle Eurotelu, a kde Telecom drze deklaruje, že Expres (CDMA2000) je jeho produkt (přitom právě telekomáckej Beďar se to snažil zatrhnout a nyní to Eurotelu "ukradli"), udělalo se mi špatně. Zotročili si ET rychleji, než jsem myslel... :sad:

BTW, mimo Valeskiho je donuceno odejít i několik dalších špičkových manažerů, takže de facto celé vedení bude Telecomácké. S jejich stylem řízení půjde ET brzy ke dnu, což znamená, že si nejen budu muset hledat jiného operátora, ale zároveň se zmenší konkurence a ceny půjdou nahoru. Pro všechny.
Veterán
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ja taky myslim, ze to bude to CDMA, ale je nerealne, aby to bylo levnejsi nez ADSL, to by Telecom nikdy nezkousnul. A pokud to bude neomezene (coz vzhledem k tomu, ze se do toho sere telecom neni uz tak jiste), tak neverim, ze to bude pod litr.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Vysokorychlostní a jeste k tomu mobilní internet, to je bohužel neco, o čem si v tyhle republice muzeme nechat tak akorat zdát :sad:
Ale byla by to nádhera.
Jeste k tematu: jestli je to jenom jiny ADSL, proč se v tom angažuje Eurotel ? Videl bych to na neco mobilního, pod kontrolou Telecomu, takže vražda :(
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no uvidime po dnesni tiskovce...

sam jsem zvedav...
Toshiba Tecra A6
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

jak jsem očekával :)

Internet Express je balíčkem kombinující bezlimitní ADSL s hlasovým paušálem v ceně. Ceny jsou 999 Kč bez DPH pro rychlost 512/128 včetně hlasu a bez datových limitů, případně 1699 Kč bez DPH pro rychlost 1024/256 včetně hlasu a bez datových limitů. Z hlediska cen hlasových služeb se jedná o program Universal.
Toshiba Tecra A6
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Bajgy píše:jak jsem očekával :)

Internet Express je balíčkem kombinující bezlimitní ADSL s hlasovým paušálem v ceně. Ceny jsou 999 Kč bez DPH pro rychlost 512/128 včetně hlasu a bez datových limitů, případně 1699 Kč bez DPH pro rychlost 1024/256 včetně hlasu a bez datových limitů. Z hlediska cen hlasových služeb se jedná o program Universal.
co je myšleno tim "hlasovým paušalem" to je proste klasickej paušal kterej se dneska platí za pevnou linku ?? :? Já už se v tech telekomunistickych kličkach nevyznám...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Tohle je cely nejaky divny, proste bezlimitni internet po cesku :)
http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=116368
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

It's free software and it gives you freedom!
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Ehm, takže podle těch článků mají pravdu obě strany :)
Internet Express je neomezené ADSL, zatímco Data Express je CDMA. Jsem zvědav na cenu Data Express a případná omezení...
Veterán
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

sem ted videl na to reklamu v TV to je husty :-D
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

Ale co ty týdení limity? To si snad dělají srandu. :x

Jak někdo může vystačit s 0,5GB nebo 1GB za

týden při rychlostech 512 nebo 1024 kb/s? :x

http://www.dsl.cz/index.php?akce=130

A navíc jak můžou nabízet ADSL, který není skoro nikde dostupný?

Jsem zvědav za jak dlouho bude mít Eurotel existenční problémy.
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

wena píše:Ale co ty týdení limity? To si snad dělají srandu. :x

Jak někdo může vystačit s 0,5GB nebo 1GB za

týden při rychlostech 512 nebo 1024 kb/s? :x
budeš se divit, já mám 600/150 a za 13 dní jsem přenesl oběma směry celkem 964 MB dat, limit mám 20GB měsíčně, jelikož linku používám výhradně pracovně a né na stahování kravin, tak to stačí, dokonce je v tom zahrnuto cca 200MB, který si brácha stáhl přes DC

takže mě osobně by stačilo i půl giga tejdně
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

pavel.minarik píše: budeš se divit, já mám 600/150 a za 13 dní jsem přenesl oběma směry celkem 964 MB dat, limit mám 20GB měsíčně, jelikož linku používám výhradně pracovně a né na stahování kravin, tak to stačí, dokonce je v tom zahrnuto cca 200MB, který si brácha stáhl přes DC

takže mě osobně by stačilo i půl giga tejdně
Myslel jsem to i trošku jinak.
Když nebudeš stahovat tak se asi vejdeš. Ale ty by jsi si pořídil domu internet s touhle rychlostí a za takový šílený peníze jenom k tomu aby jsi mohl prohlížet stránky? To je trochu drahá sranda. Na to stačí nejlevnější WiFi za 300,-Kč.
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

jj
nevite nekdo kolik hodi blby net radio pusteny 24 hodin denne za den dat?
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Suleky píše:jj
nevite nekdo kolik hodi blby net radio pusteny 24 hodin denne za den dat?
Aby se to dalo poslouchat tak 128Kbit/s. Celych 24h mi vychazi na 1.3GB...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

:lol: :lol: :lol:

telecom a jeho marketingove tahy^^

rek bych,co si o tom vsem a o telecomu myslim,ale opravdu nechci dostat IPban
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

2miho to je pekny...
jinak :
z diskuse na lupa.cz :

Jelikož jsem šťoura, který si rád čte všechny možné podmínky a ceníky, strávil jsem celé včerejší odpoledne čtením podmínek Internet expres.

Oni to sice prezentovali jako bundle (data + hlas), nicméně je to jen jedna z variant. Pokud mám na svém telefonu např. Home Mini, tj. platím paušál 181 Kč, a k tomu si dám Internet Expres, zaplatím za ADSL 870 Kč (první dva měsíce 720 Kč). Celkem to tedy bude těsně nad tisícovku (1051 Kč bez DPH, s daní 1250), což až tak úplně nejhorší není. Pro jistotu jsem si to ověřoval i na jejich infolince, tuto variantu mi potvrdili.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Misto utrpení kolem ADSL tu mohl byt "mobilni vysokorychlostní" net, jenze to by tu nesmel byt telekom, kterej to eurotelu stopl a zničil.
No nebyla by paráda, nosit si u sebe rychlej net v mobilu??
Tohle je desný. Doufam, ze za situaci okolo internetu v CR jednou nekoho popraví. :)

Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“