LG 20" TFT L204WT-SF 5000:1 pls poradte dík

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Kingpin087
Nováček
Nováček

LG 20" TFT L204WT-SF 5000:1 pls poradte dík

Příspěvek od Kingpin087 »

ZdaR ,chtěl bych se zepta na lcd:
LG 20" TFT L204WT-SF,WSXGA+,Silver/Black,5ms,5000:1,DVI

1.Jáké máte zkušenosti s tímto inovovaným modelem??

2.Je za tu cenu nejlepší poměr cena/výkon ??

3.Jaký jiný byste mi doporučili cena do 5800kč s dph

4.prolezl jsem forum pc tuningu ,,,,napřDOPORUČTE 20" LCD,LCD širokoúhlý vs. normální..

Ale zatim se nenašel názor přímo k tomuto "novým typu" prý ten DFC 5000:1 dělá problémy,atd...

Jěště nevíte jestli k tomu dávaj DVI kabel..někde píšou že je součásti balení jinde zas ne,,,,,(Slyšel jsem ,že se ty kabely z krabice vyndávaj a nechávaj si zaměstnanci..a pak to svedou na výrobce)

5. Děkuji za vaše reakce :wink:
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

obecne mam s lg spatne zkusenosti a doporucim ti radsi

http://www.trendcomputer.cz/detail.php?kod=tc20062
http://www.pocitace-levneji.cz/frontoff/?d=1407021 (zde jsem kupoval ja)

ale byt tebou, sel bych na osobni prohlidku, nekam se na nej dojit podivat

kdyztak na mym webu (viz profil) je recenzicka na 2032bw, asi subjektivni, ale ostatni ti ji vetsinou potvrdi
Kingpin087
Nováček
Nováček

re

OK ,ale mě se tehle televizní desing moc nelíbí ...spíš bych šel do Samsung 20" SyncMaster 206BW ...Ale a to je velký ale mám na lcd max 5500kč s dph....takže prot se ptám na LG .....,za tu cenu je asi nejlepší ??
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

kdyz to beres takhle, tak za tu cenu v segmentu 20'' nic kvalitniho moc neni; to co mas vybrany je proste poruchovy lg, kdyz dostanes dobry kousek, tak ses v suchu. jenom podle testu ma 2032bw/206cw (proste samsung S panely) 4.7ms a 204 od lg 14ms, to jenom k odezve. kvalita vyrazne stoupa u lg az u modelu LG L206WTQ-WF (8k)

barevne moc nevim, mozna to je i podobny.

nechci ti ho brat, ale neptej se na neco, kde neni vyber
Kingpin087
Nováček
Nováček

re

Tak to teda nevím ,,,,,tady na pc tuningu v recenzi je že má odezvu průměrnou 6.7ms... A na widescreengamingforum ho taky docela chválili....

jinak L206WTQ-SF stojí 5911kč... a podle jedný ruský stránky mají oba dva stejný panely LG.Philips 20.1 TN LM201WE3 .....

Tak si mě docela zaskočil.......... :x :x

Jasně že Samsung má prý lepší podání barev....atd...Ale jak říkám mám omezený rozpočet...Ted budu přecházet z 17crt ,která je už 7let stará....už je neostrá ,jakoby za mlhou , kontrast a světlost musím přídávat v servisním menu abych tam ještě něco viděl .
Kingpin087
Nováček
Nováček

re

Tak to teda nevím ,,,,,tady na pc tuningu v recenzi je že má odezvu průměrnou 6.7ms... A na widescreengamingforum ho taky docela chválili....

jinak L206WTQ-SF stojí 5911kč... a podle jedný ruský stránky mají oba dva stejný panely LG.Philips 20.1 TN LM201WE3 .....

Tak si mě docela zaskočil.......... :x :x

Jasně že Samsung má prý lepší podání barev....atd...Ale jak říkám mám omezený rozpočet...Ted budu přecházet z 17crt ,která je už 7let stará....už je neostrá ,jakoby za mlhou , kontrast a světlost musím přídávat v servisním menu abych tam ještě něco viděl .
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

vychazim z xbitlabs, pro ktere jsem nekolik clanku psal... jsou tam dost dobri a poctivi lide, poslali mi z ciziny grafickou sondu jako darek za clanek :oops:

jasne, ja ti jen napsal fakta. chapej ze za tu cenu to je dobry monitor, ale kdyz nehledim na cenu, tak nic moc ani v levnem segmentu (vsechny mon. do 10k, high-end je pak 20k a vic)

L206WTQ-WF a L206WTQ-SF ma sice stejny panel, ale jinou elektroniku :wink:

no nebudu ti nic vyvracet, mozna do tebe ryju az moc tvrde, ale jen abys potom nebyl sklamany. byt tebou, navstivim nejaky obchod a obhlidnu situaci :)
Kingpin087
Nováček
Nováček

re

OK , mě nevadí tvů j názor :twisted: jen píšu co sem vyčelt já ....abys ty mohl reflektovat Tohle je ta recenze ???http://www.xbitlabs.com/articles/other/ ... html#sect0

To je docela zajmavý co tam píšou....

Ale je ta odezva poznat v realným používaní...V obchodech sem byl...ale při pustěným stejným videu se neschledal velký rozdíly.mezi lcd .Nadruhou stranu jsem vedle toho neviděl žadnej top model.....

ještě je recenzre na http://www.computerbuyer.co.uk/ a tam dostal 5 z5 hvězdiček....

Myslím si ,že je velký rozdíl recenzí vtom jak to který recenzent pojme..
Když nebere srovnání tohodle levného lcd s spičkou tak může být recenze velmi kladná ..
Ale když to vezme v širším měřítku jako na xbitlabs tak to není žádný zázrak..
Ono to je jako třeba že Fabie je vynikající auto doveze tě atd..
Ale proti Enzo Ferarri je Fábie nehorázná popelnice......

Nechci ti tady psát že chci zarytě LG ...ale v tý ceně nic jinýho asi nenajdu...

Já chci jen nahradit již vysvícene crt ..,,Chtěl bych na něm pouštět filmy,hry..normální prací......grafiku nedělemám ani prof.nefotím....

Ještě sem koukal i po http://www.benq.cz/products/LCD/?product=764

ale pak sem rozhold že 20"-...Děkuji ti že mi píšeš tvoje zkušenosti... :wink:
Pelopones
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pelopones »

Co asus?Pry jsou dost dobre cena/obraz
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ale pry ne cena/kvalita, pry to jsou hrozne ksunty. osobni zkusenost nemam, my je nevedem
Kingpin087
Nováček
Nováček

pro IkE Blaster

Tak jsem oto přemýšlel jak je možný že mezi PC tiningem a Xbitlabs je propastnej rozdíl v odezvě u L204Wt,,,

Tak a) to může být vadným kusem :twisted:
b) že jedna z recenzí používáš patnou metodiku testu :twisted:
c) úmysl pošpinit či vychválit určitý typ Lcd..... :twisted:

Když to schrnu jedno tvrzení musí bejt pravda a druhý lež......

Jestli mi to chceš vysvětlit třeba na icq ,protože diskutujeme nA foru serveru který jednu z recenzí z veřejnil .Dík
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

uprimne muzu mit na recenzi jakykoliv nazor, klidne se mi muze nelibit a vedeni by to melo byt jedno (kdyz nebudu demonstrovat pred budovou se serverem)

vyjmuto z clanku o 226bw
Odezva naměřená sondou sice nemá s hodnotou 2ms příliš společného, ale i přes to můžeme výsledek považovat za přijatelný .
rekl bych ze to trochu mluvi samo za sebe, tyhle vysledky nejsou moc spolehlive, spise orientacni, uchytis sondu kousek nad urcene misto a vysledek je cely spatne (asi jak ktera sonda). jinak i presto dopadl v celem testu 206bw (beru jako pribliznou serii samsungu, 2032bw je jeste zlepseny, natoz pak, pokud testovali A typ) lepe nez l204wt (na pct), odezva muze byt sondou, barvy a uhly jasne urcuji 206bw

no nebudu to dale rozebirat, ale uz z ceny je videt, ze od lg to nebude nic extra kvalitniho, kdyz maji zaroven i 3 dalsi rady modelu (asi odstupnovani podle kvality). samsung ma 2 se srovnatelnou kvalitou (spickovou) + jednu starou s tez dobrou kvalitou
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

myslim ze s tym LG budes viac ako spokojny. mam ho doma a mal som tu aj samsung 205BW. Myslim ze velky rozdiel medzi monitormi nebol. LG ma lepsie podsvietenie. je to sice len moj subjektivny nazor ale ani po roku s tym monitorom nemam ziadny problem. predal som ich od vtedy este asi pat kusov a nikto sa nestazoval takze neviem. ale samsung 206 je tiez dobra volba.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no hele abych to shrnul (nema cenu se bavit co bude lepsi, je to jen nazor), nejlepsi bude, kdyz se dojdes na monitory nekam podivat, nejaka vetsi prodejna, napr v czc urcite predvedou, jinade nevim
Kingpin087
Nováček
Nováček

hmm

Nejsem s Prahy na CZC .....Já sem se byl dívat v normální elektrách...a tam maj jen ty levnejší modely...ale předražení např LG L194ws stála 5999Kč :wink: A tam mě přišli všechny relativně stejný ..akorát sem tam přišel na to že 19wide je blbost kupovat,,,

Taky ono jde oto jak jsou ty monitory nastavený ,protože v těhlech elektrách píchnou kabel a pustěj v lepším případě...

Jedině co mám zkušenost s lcd tv ...tak levnejší modely se pouštěj na Tv signál a ty cca 50k Kč jsou na specilaním HD demu....... A když sem jim tam v tom trochu štoural..tak jedny byli z výroby nastavný na předvolbu ostrý to znamená kontrast na plno..atd...A jiný byly zas na 50% kontrastu..takže nezářili bílou...Takže v elektrách je to docela ošemetný něco vybírat.. 8)

Pročetl jsem dost příspěvku na ruzných diskuzích a mnoho případech každej chvalí to lcd co má doma na stole ...nic proti :roll:

Podle ceny to taky moc brát nejde protože se dá koupit na levným e-shopu za 5400kč... a nebo v elektru za 6500kč a můžu říkat že je drahej . :wink:

Taky,ale mušíš brát v potaz že můj 17"Hyunadi je 7let starý a musím mít Contrast 125 a světlost 130 ..puvodně měl max 100.... :roll: a celej obraz je jako by za mlhou ,a v prostředku mám asi 1.5 cm velkou rejhu kde je pryč ta spec vrstva ...takže nevím jestli můžu bejt něčím zklamanej-... :lol: ,ale co když jo :(

Tak proto se se chtěl zeptat na foru...četl jsem recenze a tam se zdál slušnej tak se o nej začal uvažovat ...

Ještě mi ,ale nikdo nenapsal...jestli je to nejak realně poznat...když má odezvu jako píšou na xbitlabs....

Mě učitel VT na Střední říkal ,že odezva je mýtus , který byl u prvních modelu lcd...A nový že už jsou OK...

Byl jsem u kámoše kterej má 2roky starej lcd Hyundai nevím jaký parametry...(určitě TN) a nespořoval jsem vůbec nic........akorát čistej obraz.... :oops:

Myslím si ,že rozdíl názorů je asi v tom ,že jsem každý v jiné situaci já má staré crt které má své neduhy....a ty lcd samsung...... :wink:

A taky finanční limit, :cry:

Neříkám ,že za nejakou dobu nebudu mít tvůj názor ,ale musím k tomu nejdřív dojít vlastní zkušenosti....

:wink: Moc děkuju IkE Blaster , busy za čas strávený nad tematem.... :wink:
Ještě bych poprosil aby IkE Blaster mi odpoveděl a taky to schrnul ...

Ps.Forum je veřejná místo, kde lze volně hlásat své názory,
Nechci púsobit jako příznivec LG..Ale rád vyjádřím svůj názor.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no je jasny, ze ASI kazdy lcd bude v dnesni dobe vypadat na prvni pohled lepe nez tvoje crt (na profi crt ma malokdo-maloco)

je pravda ze v obchodech jsou monitory nevyladeny, sato obouchany, s otisky prstu atd. s tim nic neudelas, leda navstivit specializovanejsi prodejnu. 19'' wide je opravdu blbost, 19'' se nevyplati ani kvuli cene. nejvyhodnejsi jsou dnes 24'' a 20''.

s tim subjektivnim hodnocenim ti musim dat za pravdu, ale lcd jsem vybiral hodne dlouho, mel jsem jich i dost pucenych na testy (daji se ruzne najit na xbitlabs a jeste jedny strance)

jestli nemas moc vyhrad proti tomu lg, tak ho kup. tak moc slapnout vedle nemuzes, neni to asi spicka, ale je vysoko (cele lg, tedy az na caste reklamace). financema malinko posetris, pak uvidis. nevim jak ti jinak poradit, tam je nejlepsi ta osobni prohlidka, ktera je tedy asi nerealna (nemas v okoli nejakou jinou vetsi firmu? alza, alfac, reta - vetsinou ochotne predvedou - ...)
Kingpin087
Nováček
Nováček

Ok

Okolo sebe znám obchody Okcomputers,Tsbohemia HK,Tntrade HK,Mironet HK,
A zvlastní zkušenosti vím ,že tojsou obchody typu přijd..... zaplat ....naschledanou....

Ono to bylo tak ,že jsem byl rozhodnutej bud LG L196WTQ nebo BEnq FP94VW

Ale pak sem viděl 19wide v realnu ,řekl jsem si že min 20"

Tak sem po hledání přišel na tenhle L204wt...za stejnou cenu jako L196wtq.

můj rozpočet je napjatej i s tímhle LG ,takže jasně ,že bych si koupil Samsung kdybych na to ted měl...řekl bych ,že je hodně lcd horších jak tenhle Lg a levnejší...
kraken
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kraken »

Taky prispejuji svym :) Byl jsem puvodne rozhodnutej, ze vezmu LG L206WTQ, nakonec jsem si to rozmyslel, protoze vsechny, co meli v obchode skladem, meli vadny pixel, z toho jsem vyvodil, ze jediny parametrove shodny monitor je Samsung 2032BW, ktery jsem si objednal.
Tedka na nej cekam, navic vestina zkusenosti hovori pozitivne pro LCD Samsung, a to i mimo internetova fora. Ale srovnatelne jsou. Tak snad budes mit stesti na kus.
Custom Watercooled Workstation: CPU: AMD Ryzen 9 9950X MB:Asus ROG Strix X670E-F RAM: 2x48GB G.Skill 6400 CL32 GPU: GTX 3090 HDD: NVME Samsung 980 Pro 2TB + 2x WD Blue 4TB RAID1 POWER: ASUS Thor II 1000W CASE: be quiet! Dark Base PRO 900 AUDIO: Creative Labs SoundBlaster ZXR + Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohms
Kingpin087
Nováček
Nováček

re Kraken

Nevím jestli jsi pochopil můj rozpočet je max 5500kč,,,,

Takže jestli víš o monitoru 20",který je do 5500 a je lepší tak sem s ním.....( :P ted maj akci v makru Fujitsu-Siemens SCALEOVIEW L20W-2 za 4500kč 8) 8) :wink: co bys na nej řekl poměr cena/kvalita

Počkej chceš mi říct ,že si přišel do IT obchodu a řekl tak hoší kolik máte Lg na skladě 10 hmm....tak mi je po jednom noste a já je tady budu testovat přes, Eizo test,PixPerAn..a pak si možná vyberu .......a nakonec eureka Lg nechci objednej te mi Samsung.... :-D :-D

Hele myslím to ze srandy snad se nenaštveš krakene....... :roll:
kraken
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kraken »

Vis, napred jsem si to obhlidl, objednal jsem monitor pres net (ze zakona odstoupeni od smlouvy bez udani duvodu do 14 dnu), dopsal jsem doplnujici informace - kontrolu vadnych pixelu. Natoz mi zavolal prodejce, ze kvuli mne zkousel vsechny LG W206WTQ, co meli skladem a kazdej mel vadnej pixel (to uz prece svedci o kvalite). Tedy jsem vzal Samsung, samozrejme bez kazu. Zitra me pride, dam ti vedet, sam doma uz jednoho mam - 940BW, jak si stojí ok? :)

Nevim chlapce, ale uz jen psanim techto radku se pripravujes o moznost efektivne vyuzit casu k tvorbe duchodu, a tim i sahnout po jakostnejsim zbozi :)

Kazdopadne jsem chtel ricit, ze souhlasim Ike Blasterem, LG co do spolehlivosti na Samsungy v dane cenove kategorii nema, viz. moje zkusenost. A 500 Kc navic, jestli je pro tebe urcujici, vem LG, nevim co bych na to rekl jinyho. Obhlidnout situaci a vzit to pres net.
Custom Watercooled Workstation: CPU: AMD Ryzen 9 9950X MB:Asus ROG Strix X670E-F RAM: 2x48GB G.Skill 6400 CL32 GPU: GTX 3090 HDD: NVME Samsung 980 Pro 2TB + 2x WD Blue 4TB RAID1 POWER: ASUS Thor II 1000W CASE: be quiet! Dark Base PRO 900 AUDIO: Creative Labs SoundBlaster ZXR + Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohms
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“