AM2 a chladič

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Terry.Forester
Nováček
Nováček

AM2 a chladič

Příspěvek od Terry.Forester »

Zdravim...Mám takovej menší problémek...

Pořizuju základovku Asus M2R32-MVP se socketem AM2, k tomu procesor Athlon 64 X2 5000+ Black Edition a chci ho taktovat...V plánu byl původně chladič Arctic Cooling Freezer 64 PRO, ale dozvěděl sem se:

za 1.: že je nevhodným pro Socket AM2 (protože ačkoli do socketu pasuje, tak po čase patice praskají)...
za 2.: že vývod vzduchu by šel do zdroje a né ven přímo ze skříně...

Proto se chci zeptat, zda-li nevíte o lepšim chladiči než Freezeru 64 PRO, kterej by byl výkonnějším, tišším (důležité), cenově mírně dražším a aby odfoukával vzduch přímo ze skříně...

Předem mockrát děkuju za typy a doporučení...

//edit Wilik - presun z s939 desek
kuzmic
Nováček
Nováček

Re: AM2 a chladič

Příspěvek od kuzmic »

Terry.Forester píše:Zdravim...Mám takovej menší problémek...
za 1.: že je nevhodným pro Socket AM2 (protože ačkoli do socketu pasuje, tak po čase patice praskají)...
za 2.: že vývod vzduchu by šel do zdroje a né ven přímo ze skříně...
No ja ho mám a musím povedať, že som sa tiež bál, že mi praskne patica na doske, ale nič takého sa nestalo, kúpil som reviziu2 s PWM tohto chladiča, tá je vraj prisposobená. Vývod vzduchu mi ide priamo von zo skrine (resp. priamo na outtake ventilátor), dá sa to pomocou otočenia o 90° nastaviť ako len chceš :)
Som s ním spokojný, ale je pravda, že s ním chladím procesor menej výkonný ako tvoj a bez taktovania + C'n'Q, takže si v pohode pracuje (stačil by mi aj box chladič, ale ten hluk!!!).
CPU:AMD Athlon 64X2 5050e, MB:MSI K9A Platinum, RAM:4x1 GB DDRII A-Data Vitesta 800+, GK:ATI Radeon HD3870 512MB DDR4, Zdroj:Seasonic S12 II 500W, HDD:2xWD 640GB SATAII
Terry.Forester
Nováček
Nováček

aha...To zní slibně...A nevíš v ketrym e-shopu by ten tvůj chladič měli?czech computer to teda neni :)
kuzmic
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuzmic »

Terry.Forester píše:aha...To zní slibně...A nevíš v ketrym e-shopu by ten tvůj chladič měli?czech computer to teda neni :)
http://www.softcom.cz/kategorie/chladice/cpu/skt-am2/
je skladom aj v Prahe, aj Ostrave aj Brne
CPU:AMD Athlon 64X2 5050e, MB:MSI K9A Platinum, RAM:4x1 GB DDRII A-Data Vitesta 800+, GK:ATI Radeon HD3870 512MB DDR4, Zdroj:Seasonic S12 II 500W, HDD:2xWD 640GB SATAII
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

BTW co mas za zdroj a jakou skrin? ja byl prave rad ze to funi jakoby pres zdroj. Jinak ten ventilator to nefuni smerove ale rozptylove. Je to jeden z nejlepsich chladicu pro amd cena/vykon, mel jsem i mnohem drazsi chladice a benefit 1-2° mi opravdu za 500-1000 kc navic nestoji, takze momentalne freezer forever =)
Terry.Forester
Nováček
Nováček

Zdroj mám Corsair Power Supply 620W a skřín CoolerMaster Elite 332 RC-332-KKN1-GP...Přemejšlim, že bych koupil úplně jinej chladič, třeba Katanu...Prej je lepší po všech stránkách (vyjma ceny) co myslíte?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

tak ten zdroj je delanej na to aby zvladl odvadet trochu tepleho vzduchu od cpu... jestli se nepletu, tak ten case je krytej a nema perforace na horni urovni, ale ani to by nemelo vadit.

Jestli uz uvazujes v tehle cenove relaci, tak radeji kup vodnika. myslim ze si delas zbytecnou hlavu, deska produkuje minimum tepla, jedine graficka karta a pripadne cpu, ale jak znam tuhle desku, tak ani tam nehrozi brutalni teploty. Kam myslis ze ho pretaktujes? reknu ti to asi takhle - mozna ti pojede na 3,2-3,3GHz s normalnim nebo mirne zvysenym napetim a pak ti proste nepojede ani s mnohem vyssim napetim pravdepodobne a teplo s cpu bude stale zanedbatelne. Vyzkouseno...
Terry.Forester
Nováček
Nováček

no tak okej..tak mi jenom dejte nějakej typ na alternativu Freezera, aby byl tišší a výkonější (když už, tak co) a o málo dražší...potřebuju to už nutně objednat
kuzmic
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuzmic »

Tak neviem, Katana mi nepride lepsia ako tento AC 64Pro a je takmer dvakrát drahšia. Takže buď vezmi toto, alebo potom už až top kvalitu Noctua NH-U12F (ale to sme zas cenovo niekde inde), ja som ju chcel, ale sa mi nevojde do bedne (resp. nezavrel by som potom bočnicu).
Terry.Forester
Nováček
Nováček

okej vezmu AC 64 PRO
Terry.Forester
Nováček
Nováček

btw a díky moc
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“