Vyber LCD monitoru
Moderátor: maXXmilian
- pilarius
- Začátečník

Vyber LCD monitoru
Zdravim.
Takze se blizi svatky vanocni a ja uvazuji o vymene sveho 17" CRT monitoru za novejsi generaci. Napisi zde nejake informace, podle ceho bych vybiral a poprosil bych vas o pomoc s vyberem. Vybrat nakonec nemusim, muzu klidne dale zustat se svym soucasnym monitorem...
Vyuziti:
Prumerne kazdy den tak 3-5 hodin prohlizeni webu a asi 3 hodiny hrani her (napriklad Unreal Tournament 3).
Pozadavky:
- Protoze v nekterych ohledech jsem puntickar, nechci ani jeden vadny pixel/subpixel (da se snad resit reklamaci do 14-ti dnu).
- Kvuli hrani by to chtelo rychlejsi odezvu a dobre podani barev.
- Nejake rozumne podsviceni, aby nebyl kuprikladu tmavsi stred.
- Jestli to bude widescreen nebo klasicky 4:3, na tom mi vicemene nezalezi, predstavoval bych si 20" ci vetsi.
- Pripojeni kazdopadne pres DVI.
- Pokud aplikace nefunguje na plnem rozliseni, neni plynule hratelna na pozadovanych detailech, ci je obraz deformovan, pral bych si mit moznost zobrazovat ji v danem rozliseni bez ruzneho roztahovani. Neco jsem o tom zaslechl, ale nevim, jak se dana funkce nazyva.
- Plusem by pro me byla cerna barva, ale to neni nutnosti.
Limitace:
1, Cena
Jsem ochoten za nej "vyplaznout" neco mezi 6-8000 Kc, mozna i do 9000 Kc, ale nad tuto castku nejsem ochoten jit.
2, Hardware
Obcas hraji narocnejsi hry a tak bych chtel, abych mohl hrat v nativnim rozliseni v nejakych rozumnych detailech. Me specifikace jsou nasledovne:
2GB RAM, C2D E6400@3Ghz, ATI X1950GT 512MB @ 600/1400 (lehce nad Pro). Na 1024x768 hraji vicemene vsechno na High, ale vim, ze na vyssim rozliseni si toto nebudu moci dovolit. S prichodem nove generace grafickych cipu (G100 a konkurence) mozna koupim novejsi kartu.
Pokud mate nejake navrhy, rad si je prectu. Zatim jsem narazil na Samsung SyncMaster 2032BW, 20" (http://www.okcomputers.cz/samsung-2032bw/d-61809/), ktery by mi mohl vyhovovat. Dekuji.
Dle meho nazoru se muj prispevek nehodi do zadneho ze zvyraznenych temat. Pokud se mylim, prosim moderatory o napravu a upozorneni pres PM. Dekuji.
Takze se blizi svatky vanocni a ja uvazuji o vymene sveho 17" CRT monitoru za novejsi generaci. Napisi zde nejake informace, podle ceho bych vybiral a poprosil bych vas o pomoc s vyberem. Vybrat nakonec nemusim, muzu klidne dale zustat se svym soucasnym monitorem...
Vyuziti:
Prumerne kazdy den tak 3-5 hodin prohlizeni webu a asi 3 hodiny hrani her (napriklad Unreal Tournament 3).
Pozadavky:
- Protoze v nekterych ohledech jsem puntickar, nechci ani jeden vadny pixel/subpixel (da se snad resit reklamaci do 14-ti dnu).
- Kvuli hrani by to chtelo rychlejsi odezvu a dobre podani barev.
- Nejake rozumne podsviceni, aby nebyl kuprikladu tmavsi stred.
- Jestli to bude widescreen nebo klasicky 4:3, na tom mi vicemene nezalezi, predstavoval bych si 20" ci vetsi.
- Pripojeni kazdopadne pres DVI.
- Pokud aplikace nefunguje na plnem rozliseni, neni plynule hratelna na pozadovanych detailech, ci je obraz deformovan, pral bych si mit moznost zobrazovat ji v danem rozliseni bez ruzneho roztahovani. Neco jsem o tom zaslechl, ale nevim, jak se dana funkce nazyva.
- Plusem by pro me byla cerna barva, ale to neni nutnosti.
Limitace:
1, Cena
Jsem ochoten za nej "vyplaznout" neco mezi 6-8000 Kc, mozna i do 9000 Kc, ale nad tuto castku nejsem ochoten jit.
2, Hardware
Obcas hraji narocnejsi hry a tak bych chtel, abych mohl hrat v nativnim rozliseni v nejakych rozumnych detailech. Me specifikace jsou nasledovne:
2GB RAM, C2D E6400@3Ghz, ATI X1950GT 512MB @ 600/1400 (lehce nad Pro). Na 1024x768 hraji vicemene vsechno na High, ale vim, ze na vyssim rozliseni si toto nebudu moci dovolit. S prichodem nove generace grafickych cipu (G100 a konkurence) mozna koupim novejsi kartu.
Pokud mate nejake navrhy, rad si je prectu. Zatim jsem narazil na Samsung SyncMaster 2032BW, 20" (http://www.okcomputers.cz/samsung-2032bw/d-61809/), ktery by mi mohl vyhovovat. Dekuji.
Dle meho nazoru se muj prispevek nehodi do zadneho ze zvyraznenych temat. Pokud se mylim, prosim moderatory o napravu a upozorneni pres PM. Dekuji.
Naposledy upravil(a) pilarius dne úte 18. pro 2007, 17:20, celkem upraveno 1 x.
- RS11
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
RS11
Dle tvých požadavků bych ti doporučil tuto 22" Samsunga http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X000000CSW
Toshiba A200 - 1S9 | Intel Dual Core T2330 | 3GB DDR2 | HDD 160 GB 5400rpm | ATI Mobility Radeon HD2600 256MB | 15.4" WXGA | OS - Microsoft Windows Vista Home Premium SP1
- pilarius
- Začátečník

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pilarius
- Začátečník

A podporuje tedy zobrazeni v nizsim rozliseni bez roztahovani (s okraji) ? Stale nevim, jak se to nazyva, tak si to nemohu vyhledat.
A jak je to s tim usazovanim prachu ? Nemel bys nejakou aktualni fotecku, prosim ? Take jsem narazil na zminku o nerovnomernosti podsviceni, muzes to vyvratit ? Fotka by vazne asi hodne pomohla.
Ty 2500 Kc mi za tu uhlopricku nestoji, zrak mam (prekvapive po uzivani CRT od 7mi let na 60Hz a od 12ti let na 75/85Hz) nastesti prekvapive dobry, takze si v klidu uziju jemnost.
A co si myslite o tomhle ? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47660
Rozliseni stejne, vetsi uhlopricka, navic pridam jen nejakych 600 Kc. Akorat nema dynamicky kontrast (opet neznam tento termin, takze jej mozna ma a pouze neni u prodejcu uveden) a misto odezvy 2ms je uvadena odezva 5ms. Bude to znatelny rozdil v odezve ? Aby mi to do svatku dorazilo, mel bych si vybrat uz ted...
A jak je to s tim usazovanim prachu ? Nemel bys nejakou aktualni fotecku, prosim ? Take jsem narazil na zminku o nerovnomernosti podsviceni, muzes to vyvratit ? Fotka by vazne asi hodne pomohla.
Ty 2500 Kc mi za tu uhlopricku nestoji, zrak mam (prekvapive po uzivani CRT od 7mi let na 60Hz a od 12ti let na 75/85Hz) nastesti prekvapive dobry, takze si v klidu uziju jemnost.
A co si myslite o tomhle ? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47660
Rozliseni stejne, vetsi uhlopricka, navic pridam jen nejakych 600 Kc. Akorat nema dynamicky kontrast (opet neznam tento termin, takze jej mozna ma a pouze neni u prodejcu uveden) a misto odezvy 2ms je uvadena odezva 5ms. Bude to znatelny rozdil v odezve ? Aby mi to do svatku dorazilo, mel bych si vybrat uz ted...
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
fotecku aktualni nemam a nechce se mi fotit, musel bys poprosit
ale jinak pod podpisem mam odkaz na muj web, kde je recenze s fotkami, si to projdi.
prach je vcelku v pohode, bal jsem se toho vic, ale mam v pokoji polosero, neni to temer vubec videt. nerovnomernost podsviceni zde je, ale pouze u horniho okraje a spodniho okraje, pri jasu na 100% a cerne obrazovce, jinak to fakt nepostrehnes, jinak to je vyvazeny dobre.
223bw je takova vyrazena 226bw, kterase da prirovnat k horsimu kousku 2232bw. takze tu radsi nedoporucim, je to hodne velky risk
roztazeni se nazyva (snad, docela si me zmatnul a jisty si nejsem) scalling, pripadne rescalling/upscalling (up mysleno jako na plnou obrazovku). k tehle informaci si precti muj prispevek zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 95#7469595
prach je vcelku v pohode, bal jsem se toho vic, ale mam v pokoji polosero, neni to temer vubec videt. nerovnomernost podsviceni zde je, ale pouze u horniho okraje a spodniho okraje, pri jasu na 100% a cerne obrazovce, jinak to fakt nepostrehnes, jinak to je vyvazeny dobre.
223bw je takova vyrazena 226bw, kterase da prirovnat k horsimu kousku 2232bw. takze tu radsi nedoporucim, je to hodne velky risk
roztazeni se nazyva (snad, docela si me zmatnul a jisty si nejsem) scalling, pripadne rescalling/upscalling (up mysleno jako na plnou obrazovku). k tehle informaci si precti muj prispevek zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 95#7469595
- pilarius
- Začátečník

No prave jsem to objednal (2032BW), aby se to stihlo...
Prosil jsem
. Recenzi jsem prohlizel.
A to co jsem myslel by bylo pri prekladu spise cropping, nez scalling. No to uz je ted jedno, diky.
Jsem strasne nerozhodny clovek a kdyz se tedy neobjevilo negativum, tak to radsi beru, nez zase dvy tydny vahat...
Uz se vidim, jak budu psat nejakou srovnavacku CRT 1024x768 vs. LCD 1680x1050, protoze ti co me znaji blize vedi, jaky zastance CRT jsem byl
. Jeste jsem zil v domneni, ze LCD umi jen 60Hz, coz nastesti uz neni pravda.
Prosil jsem
A to co jsem myslel by bylo pri prekladu spise cropping, nez scalling. No to uz je ted jedno, diky.
Jsem strasne nerozhodny clovek a kdyz se tedy neobjevilo negativum, tak to radsi beru, nez zase dvy tydny vahat...
Uz se vidim, jak budu psat nejakou srovnavacku CRT 1024x768 vs. LCD 1680x1050, protoze ti co me znaji blize vedi, jaky zastance CRT jsem byl
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hm scalling je hovorove neco jako roztahovani, deformace obrazu a to jakakoliv. a oriznuti obrazu pri plne sirce a zachovani pomeru nejde, pokud ti jde o tohle (doufam ze me ted chapes). no u her, ktery neumi widescreen proste budes mit deforomovany obraz (roztazeny na sirku), myslim ze atinu zadny nastroj pro nastaveni roztazeni obrazu neni. nvidie to zvlada, takze muzes casek zainvestovat do g92 8800gts/8800gt, zklamany urcite nebudes.
tak pak napis dojmy, ale myslim ze budes spokojeny
tak pak napis dojmy, ale myslim ze budes spokojeny
- pilarius
- Začátečník

- Wuuduu
- Středně pokročilý

Takmer vsetky hry novsie ako 2 roky widescreen maju, aspon ja som zatial ziadnu nenasiel, odkedy mam wide monitor a to budu ochvilu 2 roky.IkE Blaster píše:hm scalling je hovorove neco jako roztahovani, deformace obrazu a to jakakoliv. a oriznuti obrazu pri plne sirce a zachovani pomeru nejde, pokud ti jde o tohle (doufam ze me ted chapes). no u her, ktery neumi widescreen proste budes mit deforomovany obraz (roztazeny na sirku), myslim ze atinu zadny nastroj pro nastaveni roztazeni obrazu neni. nvidie to zvlada...
V driveroch si zachovanie 1:1 obrazu mozes nastavit ako u nvidie, tak aj v Ati.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pilarius
- Začátečník

Tak jsem s nim navysost spokojen, jen grafarna opravdu nestiha na rozumne detaily, ale to nevadi, hlavne se nekona aliasing
.
Jen stale nechapu, proc mi Windows detekuji maximalni frekvenci 60 Hz (stejne jsem nastavil 75 po odskrtnuti pole) a zaroven ovladace ukazuji maximum 75Hz, ale v OSD menu se ukazuje 60Hz, jsem z toho mamlas...
Jedine co jsem instaloval je ovladac ze stranek Samsungu. Poradi mi nekdo ?
Jen stale nechapu, proc mi Windows detekuji maximalni frekvenci 60 Hz (stejne jsem nastavil 75 po odskrtnuti pole) a zaroven ovladace ukazuji maximum 75Hz, ale v OSD menu se ukazuje 60Hz, jsem z toho mamlas...
Jedine co jsem instaloval je ovladac ze stranek Samsungu. Poradi mi nekdo ?
Naposledy upravil(a) pilarius dne stř 19. pro 2007, 20:59, celkem upraveno 1 x.
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
60 je max, co chces vic
je to trosku jinak, do monitoru jde vzdy 60 a monitor si to prebere a udela z toho 72/75, pise ti ale vstupni. dej si 50hz a mel by tam byt rozdil, jiste to ale nevim, myslim ze se to meni pri analogu.
jsem si myslel ze bude mit grafarna co delat... a mensi rozlis? 1280x800? (je nutne rucne pridat, nevim jak je na tom ati, nvidia opet v pohode pres stary panel)
jsem si myslel ze bude mit grafarna co delat... a mensi rozlis? 1280x800? (je nutne rucne pridat, nevim jak je na tom ati, nvidia opet v pohode pres stary panel)
- pilarius
- Začátečník

- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
me tez jenom 60Hz (2232BW) ale nejak to neresim.. obraz je stabilni a ve hrach pohoda.... si pamatuju ze jak jsem nastavil na jednom LCD od kamarada vice Hz tak byl obraz rozostreny.... tak nevim jestli to ma smysl se po tomto pidit... ale kdybyste na to nekdo prisel, tak napiseste jak na 75Hz a jestli je obraz stale tip-top
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- pilarius
- Začátečník

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pilarius
- Začátečník

- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zkusil pres powerstrip nastavit natvrdo tech 75Hz a ono to jede... takze 1680x1050 pri 75Hz. Takze by mozna stacilo udelat custom driver pres powerstrip.... jdu na to... 
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Wuuduu
- Středně pokročilý

mozem sa ta spytat, preco tak tvrdo nastojis na 75Hz? LCD nie je CRT, tu na Hz nezalezi....
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit