notebook s wifi a pc s internetem = jak propojit?
Moderátor: Don
- ucukusi
- Nováček

-
notebook s wifi a pc s internetem = jak propojit?
Dobrý den,
máme stolní počítač (Win Professional) na kterém je bezdrátový internet. Potom mám notebook Asus FM s wifi. Chtěla bych do notebooku internet, aby mi fungoval alespoň ve vedlejším pokoji, ael vůbec nemám žádné zkušenosti jak to porvést, aby byly co nejmenší náklady (bez dalších měsíčních poplatků, jen jednorázové na pořízení).
Jediné co o internetu ve stolním počítači vím,je že má v "bedně" kartu a parametry, které jsou na faktuře:
XI-626 Wireless LAN Card + pigtail
Anténa parabol. směrová 18dBi
H1000 PVC koax.kabel
útlum 0,25 db/m
N Konektro Z RG8/U
konzola pozinkovaná.....
Jsem úplný laik, takže jen vím, že tam je karta a že to nějak chytáme přes anténu. Prosím poradíte mi někdo? Děkuju
máme stolní počítač (Win Professional) na kterém je bezdrátový internet. Potom mám notebook Asus FM s wifi. Chtěla bych do notebooku internet, aby mi fungoval alespoň ve vedlejším pokoji, ael vůbec nemám žádné zkušenosti jak to porvést, aby byly co nejmenší náklady (bez dalších měsíčních poplatků, jen jednorázové na pořízení).
Jediné co o internetu ve stolním počítači vím,je že má v "bedně" kartu a parametry, které jsou na faktuře:
XI-626 Wireless LAN Card + pigtail
Anténa parabol. směrová 18dBi
H1000 PVC koax.kabel
útlum 0,25 db/m
N Konektro Z RG8/U
konzola pozinkovaná.....
Jsem úplný laik, takže jen vím, že tam je karta a že to nějak chytáme přes anténu. Prosím poradíte mi někdo? Děkuju
- bubanek
- Středně pokročilý

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
podle zarizeni bych to tipoval na nejakeho tamejsiho mesiho poskytovatele. kontaktuj ho na otazku jakou jsi polozila zde. staci napsat, ze potrebujes naroutovat internet na notebook bezdratove a na pc pres lan kabel.
bude to lepsi pro pozdejsi instalaci, neni to tezke, ale neco znat je potreba (pri instalaci routeru)
bude to lepsi pro pozdejsi instalaci, neni to tezke, ale neco znat je potreba (pri instalaci routeru)
- rumbo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
daco taketo potrebujem aj ja (poradit aky router kupit) ale navyse chcem net rozsirit aj do cca. 130 metrov vzdialeneho domu, problemom je cca. 30 cm mur toho domu viditelnost routru a vzdialeneho pc by bola priama nebyt toho muru..IkE Blaster píše:podle zarizeni bych to tipoval na nejakeho tamejsiho mesiho poskytovatele. kontaktuj ho na otazku jakou jsi polozila zde. staci napsat, ze potrebujes naroutovat internet na notebook bezdratove a na pc pres lan kabel.
http://img122.imageshack.us/my.php?image=netdv0.jpg
potrebujem radu, ci je to vlastne mozne, ak ano tak ake komponenty
1.dom - z routru 1 pc kablom + 1 notebook cez wifi
2.dom - jeden notebook wifi
t.j. aky router vybrat (aby mal dostatocny vysielaci signal) a s cim prijmat (usb, alebo daco podobne)
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
- xtp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- rumbo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no rozmyslal som nad niecim takymto:IkE Blaster píše:to by chcelo (ted neviem ako sa to vola) repeater (?), pod strechu das ten router (u sebe) a do baraku do okna by se dal router nebo AP![]()
no kazdopadne to bude chtit o neco lepsi anteny, 13db a vys
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... d83188.htm
+
http://www.alza.sk/asus-wl-167g-wifi-us ... d50053.htm
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- rumbo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kua.. same zle spravy..IkE Blaster píše:nn, bez sance. potrebujes z okna sirit dalto jinak nechytnes, leda ze bys namiril na zed velkou parabolu
este jedno riesenie.. na strechu domu 2 dat AP v rezime repeater?
ak by to bolo mozne, kt. odporucas?