pres jaky program dostat film z kamery miniDV do PC
- hansel
- Nováček

-
pres jaky program dostat film z kamery miniDV do PC
Cuz lidi potreboval bych poradit, v kamere miniDV mam film ktery potrebuji dostat do pc ale newim pres jaky program ,, dulezite je u me aby to bylo v co nejvetsi kvalite.Diky predem za odpoved.
- Vodnik
- Začátečník

-
- hansel
- Nováček

-
- Vodnik
- Začátečník

-
- hansel
- Nováček

-
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pochybuju, ze budes platit 30 tisicíc za "profi program".... hlavne si do PC porid firewire, pokud ho nemas, protoze jestli si stezujes na kvalitu vystupu z pinnaclu, tak patrne jedes po usb, ktery ma tak tretinovou prenosovou rychlost jak firewire...ve finale je kvalita dost strasna, na coz te pinnacle i upozorni. vystupni kvalita se odviji i od toho jak si nastavis vystupni kodek...
- hansel
- Nováček

-
Pres pinnacla studia 11plus zpracovano ve formatu DV (bezztratova) (firewire) vse zpracovane zase nahrano do kazetky v miniDV ale ted potrebuji to hodit na dvd a at dam znova nahrani do pc tak DV uz nemuzu davat nebot je to big zrout a pres MPEG1/2 se mi ta kvalita nezda.Proto hledam jinej soft ktery dokaze hodit filmek z kazety do pc a pote na dvd v co nejvetsi kvalite.
- Surgical
- Začátečník

-
Takže: Pokud používáš WindowsXP, tvoje kamera má FireWire rozhraní, pak si skutečně pořiď FireWire do kompa, pokud tam už není.
V nativní kvalitě, tedy DV kodeku, video stáhneš do kompa i obyčejným Movie Makerem, který je součástí Windows XP. Jediné, co k tomu pak ještě potřebuješ, je dostatek místa na cílovém disku, 1 minuta v DV avi je zhruba 3,6GB dat.
Btw. v něm můžeš video i sestříhat, otitulkovat atd., problém je pouze s exportem, Movie Maker neumožňuje vytvořit DVD, jen wmv.
Pokud chceš vytvářet DVD, musíš si pořídit nějakou střižnu, která obsahuje příslušný enkodér, pro začátek více než postačuje Pinnacle Studio, v základní verzi za 1100.- Kč nebo podobný. Osekané verze označované obvykle SE se dodávaly/dodávají i k některým TV tunerům v ceně. Více o celé problematice na http://www.tvfreak.cz, jednoduchý návod neexistuje a nač mlátit hubou o věcech dávno vymyšlených, když je jinde najdeš.....
V nativní kvalitě, tedy DV kodeku, video stáhneš do kompa i obyčejným Movie Makerem, který je součástí Windows XP. Jediné, co k tomu pak ještě potřebuješ, je dostatek místa na cílovém disku, 1 minuta v DV avi je zhruba 3,6GB dat.
Btw. v něm můžeš video i sestříhat, otitulkovat atd., problém je pouze s exportem, Movie Maker neumožňuje vytvořit DVD, jen wmv.
Pokud chceš vytvářet DVD, musíš si pořídit nějakou střižnu, která obsahuje příslušný enkodér, pro začátek více než postačuje Pinnacle Studio, v základní verzi za 1100.- Kč nebo podobný. Osekané verze označované obvykle SE se dodávaly/dodávají i k některým TV tunerům v ceně. Více o celé problematice na http://www.tvfreak.cz, jednoduchý návod neexistuje a nač mlátit hubou o věcech dávno vymyšlených, když je jinde najdeš.....
- Surgical
- Začátečník

-
Dále pro opravdu dobrou kvalitu si uvědom, že ke kvalitnímu video na DVD by délka videa neměla přesáhnout na běžný disk, tedy 4,7GB, maximálně 90 minut, ale radší méně, tak 80 minut. Pokud tam chceš narvat 3 hodiny, půjde bitrate a tím i kvalita videa do prkvančic.
Pro opravdu profesionální kvalitu pak bys musel použít opravdu profesionální (nebo aspoň poloprofesionální) řešení, které ale stojí o něco "málo" více. Opravdu stojí za to si o tom nejprve něco počíst....
Pro opravdu profesionální kvalitu pak bys musel použít opravdu profesionální (nebo aspoň poloprofesionální) řešení, které ale stojí o něco "málo" více. Opravdu stojí za to si o tom nejprve něco počíst....
- Vodnik
- Začátečník

-
Možná by bylo dobře si uvědomit, že DVD je MPEG2, pokud potřebuješ větší kvalitu tak si pořiď HDDVD nebo Modrákahansel píše:Pres pinnacla studia 11plus zpracovano ve formatu DV (bezztratova) (firewire) vse zpracovane zase nahrano do kazetky v miniDV ale ted potrebuji to hodit na dvd a at dam znova nahrani do pc tak DV uz nemuzu davat nebot je to big zrout a pres MPEG1/2 se mi ta kvalita nezda.Proto hledam jinej soft ktery dokaze hodit filmek z kazety do pc a pote na dvd v co nejvetsi kvalite.
vss Vodnik DrC+ (kp)
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: pres jaky program dostat film z kamery miniDV do PC
Má někdo typ na nějaký freeware, pomocí kterého jde dostat video z miniDV kazedy do PC?
Vyzkoušel jsem 3 - MovieMaker (MS) - povedlo se mně dostat video do AVIčka, avšak je zde velmi minimální nastavení, chtěl bych si to víc nastavit
MovieXone - bohužel se mně nepodařilo připojit kameru tak, aby ji MovieXone viděl
Adobe Premier 1.5 - to stejné co MovieXone
Potřeboval bych nějaký prográmek, ve kterém je širší možnost nastavení než MovieMaker. Kameru mám k PC připojenou přes Firewire. Díky všem.
Vyzkoušel jsem 3 - MovieMaker (MS) - povedlo se mně dostat video do AVIčka, avšak je zde velmi minimální nastavení, chtěl bych si to víc nastavit
MovieXone - bohužel se mně nepodařilo připojit kameru tak, aby ji MovieXone viděl
Adobe Premier 1.5 - to stejné co MovieXone
Potřeboval bych nějaký prográmek, ve kterém je širší možnost nastavení než MovieMaker. Kameru mám k PC připojenou přes Firewire. Díky všem.
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele: