Obnovovací frekvence 2032BW

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Hrochan
Začátečník
Začátečník

Obnovovací frekvence 2032BW

Příspěvek od Hrochan »

Zdravim
konecne mi dorazil samsung 2032BW ale mam tu divnej problem:
v Ati driverech,windowsu i ve WoW mi to ukazuje ze na 1680x1050 muzu nastavit refresh rate 75Hz,ale Ati Tray tool rika ze ne
vysledek je ze podle driveru,hry a windowsu mam nastavenych 75Hz ale podle menu monitoru a ati tray tool mam 60Hz
ma nekdo skusenosti s touhle bizarni zalezitosti? :)
predem diky
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Hehe, presne to jsme tu resili !
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=111846

Taky bych chtel svych 75 Hz, ale nevim, jak k tomu tu mrsku (ale nadhernou :oops: ) donutit.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

powerstripe (nebo se menuje jinak... ted nevim)

tam se to da nastavit, delal jsem testy a 75hz je moc a jsou chyby v obraze, ideal je 72hz... maximalne to da 77hz ale vypadava obcas obraz
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Tak jsem ten Powerstrip zkousel. Vic nez 74 Hz z toho nevymacknu (pise to, ze vice nepodporuje). Tech 74 Hz funguje perfektne, ale v nicem mi to nepomaha (tam kde mi nestaci 60 fps, tam mi nepomaha ani tech 74) a prekreslovani barev je stale videt - nejvice na oblohach okolo mraku - ze sedive na modrou napriklad. Navic je ten program jen shareware a nechci si na tu vyssi frekvenci zvykat a navic riskovat. Obraz jsem jinak rozmazany nemel ani pri tech 74 Hz, byl stejny jako predtim.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jsme to zkouseli jen kvuli tomuhle testu http://www.lagom.nl/lcd-test/#responsetime rozdil je patrny na prvni pohled a dokonce se zlepsily odezvy podle osciloskopu (1.8-1.9ms g2g)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Nedalo mi to a napsal jsem do Samsungu:
Rád bych se zeptal, proč monitor Samsung 2032BW po instalaci ovladačů z webu Samsungu (a následné aktualizaci na podepsané ovladače z Windows Update) ve Windows XP Professional SP2 nenabízí v nastavení obnovovací frekvenci 75 Hz mezi detekovanými hodnotami. Po odškrtnutí rozpoznané maximální frekvence si sice mohu 75 Hz z nabídky vybrat, avšak i po zvolení podle OSD menu monitoru tento na dané frekvenci nepracuje a stále zůstává na frekvenci 60 Hz.
Rád bych tedy věděl, proč mi není tato frekvence nabídnuta mezi podporovanými, dále bych rád věděl, proč ani po jejím vybrání ji monitor nedodržuje. Poslední věc, o které bych chtěl přál být informován je, zda-li mohu bez ztráty záruky či podobné překážky vnutit monitoru obnovovací frekvenci jejím zamknutím na úrovni 75 Hz specializovaným nástrojem (například Powerstrip).
Pokud je odpověď na můj poslední dotaz kladná, prosím o uvedení přesných hodnot tohoto nastavení (rozmezí vertikálních a horizontálních frekvencí pro rozlišení 1680x1050 při požadavku výsledné frekvence 75 Hz) v odpovědi, či odkazem na fundovaný dokument.
Nakonec bych rád uvedl, že po hledání odpovědi na tento dotaz na internetu jsem narazil na některé diskuse, které se zabývaly stejným problémem, takže chyba s vysokou pravděpodobností není na mé straně.
Uvidime, jak se to vyvine...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jj dopis dobry, ale prave jsem zaznamenal podivne ruseni v obraze, jakoby se rozpadal, takove bile carky (vodorovne, nedokazu popsat). vetsinou pri pohybu cerne stranky. jel jsem na 70hzt, tak jsem dal zpet na 60 a pohoda. asi radsi zustanu na 60hz, fakt nechci prijit o monitor. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“