WIFI router, internet a sdílení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
attrigonne
Nováček
Nováček

WIFI router, internet a sdílení

Příspěvek od attrigonne »

Zdravím, chtěl bych požádat o pomoc. Jsem mám stolní PC připojeno k internetu a chci přidat ještě dva notebooky. Koupil jsem wifi router a vše uvedl do provozu. Všechno funguje, ale ještě bych chtěl zprovoznit sdílení souborů mezi všemi PC. Mohli byste mi poradit, jak na to? Díky..
attrigonne
Nováček
Nováček

Jsem blbec :) Už to mám
Attrigonne (R) 2007
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

hm to ses dobrej, na nekterych routerech to ani nejde. teda pokud dobre chapu situaci (predevsim pri propojeni jeste s wifinou uvnitr)
attrigonne
Nováček
Nováček

Nevim, nevidim problém. Mám síť vytvořenou ze dvou NTB a jednoho PC spojených routerem. Tato síť (router) je připojena k internetu normálně přes kabel (WAN port). No a síť se mi chová stejně jako klasická drátová, čili sdílené složky. Router asi komunikaci mezi UTP a Wi-Fi zvládá. Možná nechápu teď já
Attrigonne (R) 2007
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

IkE Blaster píše:hm to ses dobrej, na nekterych routerech to ani nejde. teda pokud dobre chapu situaci (predevsim pri propojeni jeste s wifinou uvnitr)
to neni pravda. Router na sdileni dat mezi pocitaci ve vnitrni siti nema ZADNY vliv.
Toshiba Tecra A6
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Bajgy píše:
IkE Blaster píše:hm to ses dobrej, na nekterych routerech to ani nejde. teda pokud dobre chapu situaci (predevsim pri propojeni jeste s wifinou uvnitr)
to neni pravda. Router na sdileni dat mezi pocitaci ve vnitrni siti nema ZADNY vliv.
no pokud se zakaze bridge lan + wlan, tak zadne sdileni nebude
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no nektery routery pracuji tak, ze to co je na wan, posle do kazdyho portu, ale komunikaci mezi portama nepovoli. resi se to hlavne pri problemech prijmuti wifi + nasledne rozesilaninetu na wifi a lan + vytvoreni dostupne site (komunikace mezi sebou). casto jsem mel problem, takze mam doma radsi mikrotika, kde to je v pohode
JanLetec
Nováček
Nováček

to: IkE Blaster

Příspěvek od JanLetec »

Ten mikrotek je hezky, ale na doma drahy reseni. On i treba velice levny WA-2204 na doma staci. Je to switchrouter a jak pise Bajgy switch nema s routrem nic spolecnyho. Kdyz mam prijem "WAN" z anteny a chci domaci AP, tak pridam jeste jedno WA. Cenove jsem kapanek hodne niz. I nekteri ISP kdysi je pouzivali na koncove AP s malym vytizenim. Honza
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“