WIFI router, internet a sdílení
Moderátor: Don
- attrigonne
- Nováček

WIFI router, internet a sdílení
Zdravím, chtěl bych požádat o pomoc. Jsem mám stolní PC připojeno k internetu a chci přidat ještě dva notebooky. Koupil jsem wifi router a vše uvedl do provozu. Všechno funguje, ale ještě bych chtěl zprovoznit sdílení souborů mezi všemi PC. Mohli byste mi poradit, jak na to? Díky..
- attrigonne
- Nováček

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- attrigonne
- Nováček

Nevim, nevidim problém. Mám síť vytvořenou ze dvou NTB a jednoho PC spojených routerem. Tato síť (router) je připojena k internetu normálně přes kabel (WAN port). No a síť se mi chová stejně jako klasická drátová, čili sdílené složky. Router asi komunikaci mezi UTP a Wi-Fi zvládá. Možná nechápu teď já
Attrigonne (R) 2007
- Bajgy
- Středně pokročilý

- HacIPex
- Začátečník

-
no pokud se zakaze bridge lan + wlan, tak zadne sdileni nebudeBajgy píše:to neni pravda. Router na sdileni dat mezi pocitaci ve vnitrni siti nema ZADNY vliv.IkE Blaster píše:hm to ses dobrej, na nekterych routerech to ani nejde. teda pokud dobre chapu situaci (predevsim pri propojeni jeste s wifinou uvnitr)
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no nektery routery pracuji tak, ze to co je na wan, posle do kazdyho portu, ale komunikaci mezi portama nepovoli. resi se to hlavne pri problemech prijmuti wifi + nasledne rozesilaninetu na wifi a lan + vytvoreni dostupne site (komunikace mezi sebou). casto jsem mel problem, takze mam doma radsi mikrotika, kde to je v pohode
- JanLetec
- Nováček

-
to: IkE Blaster
Ten mikrotek je hezky, ale na doma drahy reseni. On i treba velice levny WA-2204 na doma staci. Je to switchrouter a jak pise Bajgy switch nema s routrem nic spolecnyho. Kdyz mam prijem "WAN" z anteny a chci domaci AP, tak pridam jeste jedno WA. Cenove jsem kapanek hodne niz. I nekteri ISP kdysi je pouzivali na koncove AP s malym vytizenim. Honza