Jaký ventilátor do zdroje?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Foglik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaký ventilátor do zdroje?

Příspěvek od Foglik »

zdravim vsechny lidicky co maji radi ticho. po vymene vsech chladicu a ventilatoru v PC mi uz zustal jen jeden ve zdroji (ten nejhlucnejsi) :(

chtel bych ho vymenit za jiny. mam vybrane tyto dva a nevim ktery z nich by byl lepsi. zdaji se mi oba stejny.

Kód: Vybrat vše

http://www.mh.cz/arctic-fan12025.htm
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35794
ktery z nich mam teda vzit? :)

zdroj mam tu nejlepsi znacku. :D COLORSit 350W s umistenym vetrakem nad CPU

Kód: Vybrat vše

http://www.mh.cz/ec350w.htm
AMD Athlon x2 5000+ Black Edition, MSI K9MM-V, 2x 1Gb Ram Zeppeline, ATI x1300Pro AGP8x, DVD-RW LG H22L, DVD-RW LG 4163B, Western Digital - 500GB WD5000AAKS, Seagate - 300GB ST330083 1A USB a trosku upravovana CASE
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

IMHO ani jeden :razz:
Bud tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35894
A nebo si priplatit coz jsem udelal ja a mam tam tohle http://www.jscomputers.cz/advanced_sear ... =papst+120 (jeden znich)

I kdyz EC :D staci bohate XILENCE :)
PS: 1.kdyz porusis blombu prides o zaruku. 2. Nechces si spis koupit fortrona?
Alekss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekss »

Taktez bych byl pro Fortrona, tech par stovek za 350W zdroj je rozhodne min, nez treba vyhoreny board, ktery vezme EC super zdroj sebou...
PC1: CoreDuo T7200, 2GB, 7600GS, Audigy, Seagate 250GB, Nec 3500A, Eizo L568, Seasonic 330W
PC2: Pentium M 1.6GHz, 1GB, 6200 AGP, SB128, Seagate 80GB, Toshiba SD-M1612, Fortron 350W
PC3: Dell Latitude D505, Celeron M 1.5GHz
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Az na to, ze EC vyrabi FSC, ktery se prodava jako fortron zejo ...

A ja bych dal teda do zdroje bud noctuu nebo nexuse.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

"Az na to, ze EC vyrabi FSC, ktery se prodava jako fortron zejo ... "

No to si nemyslím, ale je fakt, že Eurocase prodává kromě svých "kvalitních" zdrojů i zdroje Fortron ve svých skříních, možná to jsi měl na mysli.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Ne, kupoval sem nedavno nekolik zdroju a dival jsem, ze EC krome loga erurocase maj na sobe logo FSC a dalsi napisy o tom, ze je vyrobilo FSC. Tak sem jich koupil nekolik a co sem se tak i dival dirama dovnitr, tak to na FSC fakt vypada ...
Foglik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

2Nem3: o nejakou zaruku na zdoji mi nejde... mam pocit ze konci 2.ledna, ale stejne od prvniho dne co sem to privezl uz to stejne zaruku nema
(vstrihnuta mrizka dola a vsazena ta pekna chromovana), takze rikas Xilence i kdyz sem zastancem AC
AMD Athlon x2 5000+ Black Edition, MSI K9MM-V, 2x 1Gb Ram Zeppeline, ATI x1300Pro AGP8x, DVD-RW LG H22L, DVD-RW LG 4163B, Western Digital - 500GB WD5000AAKS, Seagate - 300GB ST330083 1A USB a trosku upravovana CASE
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Musim se priznat ze muj stary EC 300W jsem taky rozstrihal rozparal vymenoval vetracky atd ale nakonec jsem stejne koupil seasonica protoze ten hluk jsem nevyresil. (znicil jsem tri takhle jeste z eje to tak levny :D)
AC jsou podle me nic moc vetracky a snad i nejhorsi z tech levnych.
XILENCe jsem taky nemel rad ale 12ky jsou ok. Rekl bych ze spicka mezi levnyma.. za 80Kc neberto. Mam jich doma 12 na 5V a neslysim je. Pravda je, ze je mam tak metr od usi (uplny zazraky necekej). Jinak pozor na 5V sice mi slapou ale neni to 100% sem tam se mi stane ze se nerozjede coz by u zdroje byla spatenka (da se rict ze na 5V se rozjede na 95%). Od 6V a vice je to uz ok.

PS: A jsi si opravdu jisty ze ten hluk ve zdroji dela vetracek a ne zdroj? Myslim to proudeni. Protoze kdyz jsem vymenil v EC ventilator za Noctua tak jsem si skoro nepomohl protoze se porad ozyval takovej ten zvuk "jako kdyz foukas do roury".
Foglik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

no doufam ze to dela ten vetrak, ale to se pozna... no zvuk jako kdyz se fouka do roury to nedela, ale mozna ten zdroj celej nejak predelam.... to jeste uvidim co se s nim bude moct dat vykouzlit :-D
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Když už se s tím chceš dělat tak tam dej větrák pořádnej. Já jsem do 500W Blue Storm II nacpal Noctua NF-S12-1200 a je klid.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No ja chci dat do corsair HX520W tu novou noctuu, ale nevim jestli to pujde dat tak abych si vyvedl do desky monitorovani otacek a regulaci nechal na zdroji - mate s tim nekdo zkusenost?
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Lolitka píše:No ja chci dat do corsair HX520W tu novou noctuu, ale nevim jestli to pujde dat tak abych si vyvedl do desky monitorovani otacek a regulaci nechal na zdroji - mate s tim nekdo zkusenost?
Podle mě je monitorování zbytečné. Reguleci obstarává zdroj, takež jsem ustřihnul původní větrák a místo něj přiletoval tu Noctuu a víc neřešil (žlutej drátek zůstal nezapojenej).
Jen další blázen, v bláznivém království.
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No ve zdroji je ten malej konektor se dvema dratama jako byva na grafikach, to je jasny, ale pochybuju, ze staci desce zlutej - musi to byt zlutej a cervenej, nebo zlutej a cernej - nevim. Takze kdybych treba pouzil zlutej a cernej proste rozstril a navedl do konektoru na desce a zaroven tak by to melo jit tak, ze deska bude jen monitorovat a zdroj regulovat?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

mel by stacit jen zlutej do desky....cernej(GND) je spolecnej....co ja jsem tak okukoval zapojeni zdroju a desek.....

fakt potrebujes vedet kolik toci vetrak ve zdroji?

Lolitka: EC a fortron je ale uplne neco jinyho....kdybys je rozebral a neco vedel o elektrice tak ti to dojde :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Napadá mě tak,k čemu je dobré vědět,na kolik se větrák točí?Já teda reguluju větráky podle ucha. :?:
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Lolitka:není náhodou na fortronech napsané FSP a ne FSC?a na co v coirsarovi měnit fan?vždyť je dost tichý

2Foglik:kup fotrona a máš klid a navíc když vezmeš 350W,tak tě vyjde na nějakých 650-750kč
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Nesmysl,Fortrony jsou hlučné ,možná tak ten GLN se dá,když je PC bez zátěže...PNF je vrtulník,jak je na tom THN nevím.
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

NobodyLovesMe píše:Nesmysl,Fortrony jsou hlučné ,možná tak ten GLN se dá,když je PC bez zátěže...PNF je vrtulník,jak je na tom THN nevím.
Fortrony jsou hlucne?? Já mám Blue Storm 500W a zase tak hlučný mi nepřipadá :roll:
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Nepotrebuju vedet kolik se mi vetrak otaci, ale vedet to chci, to uplne staci.

No mozna FSP spis asi jo, si uz nepamatuju, vsechny sou v komplech a opravdu si myslim, ze to sou fortrony, az se mi nakej dostane zas do ruky tak ho rozdelam a podivam se na PCB. Kdyz si na to vzpomenu.

Me vetrak v corsairu hlucnej prijde - toci se pomalu a vydava pri tom takovy krachani nebo jak to nazvat ... lupani.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Chang píše:
NobodyLovesMe píše:Nesmysl,Fortrony jsou hlučné ,možná tak ten GLN se dá,když je PC bez zátěže...PNF je vrtulník,jak je na tom THN nevím.
Fortrony jsou hlucne?? Já mám Blue Storm 500W a zase tak hlučný mi nepřipadá :roll:
Bavili jsme se o levných Fortronech do tisíce korun.Tvůj Fortron je na tom možná líp-je to dražší model,já nevím,ale rozhodně neplatí,že Fortron=ticho.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“