pismeno disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Petrsak
- Nováček

-
pismeno disku
Prosimvás dá se změnit písmeno označující jednotku disku? Přesněji řečeno dá to sem našel: "compmgmt.msc" >storage>disk managment>pravoklik na oddíl>change drive letter and paths jenže já jsem koupil počítač se čtečkou karet takže písmena C,D,E,F jsou obsazeny tou čtečkou karet a pomocí toho výše uvedeného příkazu můžu změnit písmena u HDD jedině na abecedně vyšší písmena a já bych rád disky (je to jeden fyzický) označil C a D. Za jakoukoliv radu budu vděčný 
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U systémového disku změnit písmeno nemůžeš protože by to pak Windows nerozdejchal, nejlepší by bylo přeinstalovat Windows a přitom mít odpojenou tu čtečku karet a zapojit ji až po nainstalování Windows.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- ElCondor
- Začátečník

-
Proboha! Jen to ne!Quakes píše:U systémového disku změnit písmeno nemůžeš protože by to pak Windows nerozdejchal, nejlepší by bylo přeinstalovat Windows a přitom mít odpojenou tu čtečku karet a zapojit ji až po nainstalování Windows.
Windows sice nemám, ale tohle si zrovna pamatuju. Dělám to často na různých kompech.
Ovladací panely - výkon a údržba - nástroje pro správu - uložiště - uložiště - správa disků.
Objeví se ti takový správce:

Poklepeš na oddíl který chceš změnit, a dáš, změnit písmeno disku. Je to úplně jednoduché!
Ale pozor, pokud chceš disku přiřadit používané písmenko, musíš ho nejdříve uvolnittím, že oddílu, který ho do té doby používal změníš písmenko na jiné. Takhle se to dá měnit donekonečna.
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jasně že to v PC jde změnit ale jak říkám pokud změníš písmeno jednotky kde máš Windows tak tím ten Windows odrovnáš.ElCondor píše:Proboha! Jen to ne!
Windows sice nemám, ale tohle si zrovna pamatuju. Dělám to často na různých kompech.
U ostatních oddílu kde jsou jen uložená data jdou měnit písmena bez problémů.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
- ElCondor
- Začátečník

-
Jejda. Omlouvám se, já si nevšiml, že má přejmenovaný i Systémový. Tak to je Reinstal to je jasný. Jen jsem chtěl poraditQuakes píše:Jasně že to v PC jde změnit ale jak říkám pokud změníš písmeno jednotky kde máš Windows tak tím ten Windows odrovnáš.ElCondor píše:Proboha! Jen to ne!
U ostatních oddílu kde jsou jen uložená data jdou měnit písmena bez problémů.