Velmi kvalitní ADSL2+/Wifi router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Velmi kvalitní ADSL2+/Wifi router

Příspěvek od Pinďoureček »

Zdravím,

potřeboval bych poradit s výběrem kvalitního ADSL2+ routeru včetně Wifiny, případně včetně USB printserveru (není podmínkou). V ideálním případě, pokud bude umět Wifi N a LAN 1Gbit.
Jde mi hlavně o stabilitu, spolehlivou funkčnost Wifiny a dobrou podporu ze strany výrobce. Široké možnosti nastavení (NAT, filtrování MAC, funkční QoS)

Mám Asus WL-600G a jeho rozhraní mi přijde jak zlý sen, např. jen forwarding portů je tak blbě řešenej (nedá se editovat, pouze vytvářet nebo mazat), jsou to sice jen detaily, ale je jich hodně. Nový firmware se dlouho také neukázal. Dále občas spadává synchronizace ADSL, co jsem se dočetl, nejsem jediný.

Cena do 4 000 Kč.

-Zyxel jsem zavrhl, spousty lidí si na ně stěžuje
-kombinaci modem + Wifi router nechci, potřebuji jen jednu krabici
-přemýšlel jsem o Draytek Vigor řadě 2700. S 2600 jsem měl vynikající zkušenosti. Máte někdo zkušenosti s aktuální řadou?

Našel jsem pěkně vypadající D-Link DSL-2741B, máte někdo zkušenost nejen s tímto modelem, ale obecně s D-Linkem?
http://www.dlink.cz/?go=jN7uAYLx/oIJaWV ... PjLEgYsOnb

Děkuju.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

nevim jestli je takovy router, ktery potrebujes zatim vubec na trhu.

mozna bych zkusil kombinaci velmi dobreho Ethernet routeru
napr:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48690

plus nejaky ADSL2+ modem.

je to sice dalsi krabicka pod stolem, ale zase mas flexibilitu, kdyby sis nekdy v budoucnu menil typ pripojeni.
(predpokladam, ze cca za rok zacne u nas ADSL2 nahrazovat VDSL2)
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“