Samsung SyncMaster 755DFX a pumpování

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Brogg
Začátečník
Začátečník

Samsung SyncMaster 755DFX a pumpování

Příspěvek od Brogg »

Rád bych napsal o své zkušenosti s tímto monitorem a rovnou se zeptal na "malou" neplechu, kterou mi dělá. Je to nový monitor (asi 1 měsíc). Jsou věci, které jsou na tom monitoru naprosto skvělé a to prosím potvrdil i ICE na vlastní oči při zběžném "okuku". :-D Rozhodně velice solidní je ostrost a světlost. Zde opravdu max. spokojenost. Barevné podání je taktéž solidní, jen mám pocit, že černá je na starém trinitronu o něco černější a ne šedá, ale na druhou stranu ten trinitron je podsvětlen (vysvícen) a mnoho věcí na něm není vidět (opravdovou lahůdkou jsou na něm filmy s nočními scénami :-D ). Moiré tam rozhodně také naleznete a asi největší je při 1152*864, ale při 1024*768 je menší a hlavně se dá zcela potlačit, u toho 1152*864 už o něco hůře. Při změně rozlišení nelupe, zatím ani trochu nepíská (a to prosím spíme od něj tak 2m, takže bych ho jistě slyšel!), topí asi normálně a na začátku mu trochu trvá než se nahřeje, takže asi prvních 3-5 min je trochu popsutej obraz (sjetej spodek o 1mm dolů, toť vše), ale pak se to vyladí, tak jak jste to nastavili a jak to má být :) Takže doposud spokojenost, ALE! má na můj vkus velké pumpování - ukáže to Nokiatest nebo normální zobrazování notepadu na ploše. Abych to popsal, vždy při změně bílá/černá se obraz nejen posune do stran (více do šířky než do výšky), ale celkově sebou ještě trhne (myslím normální projev pumpování, ne?). Na každé straně se mění dobrý 1mm, při zobrazení bílé se tedy obraz znatelně smrští a naopak. Ano, samozřejmě tento problém se dá zčásti eliminovat použitím světlého pozadí, sice ne zcela, ale částečně ano. Při srovnání se starým trinitronem (výroba 1997), koupenej jako repas a už po jedné opravě (prý v něm bylo kafe!) jsem nechtěl ani věřit, ten se nehne ani o kousíček, tam by se obraz pohl snad jen pod náporem kladiva! :razz: Chápu proč k tomu dochází a ani se nedivím, ono dostat do rukou bezchybný monitor dnes snad už ani nejde - dle reakcí na fórech... :( Problém se objevil na Win2000 i na WinXP, pod různými ovladači, takže zde problém není, mám u toho repráky, sice stíněné, ale raději jsem to zkoušel i bez toho a zase bez efektu, takže taky zde problém není. Degauss také proveden, nic. (Zoufale jsem opravdu zkoušel vše, co bylo různě razeno na fórech při různých problémech :cry: ). Prostě a jednoduše to není nic jiného, než to pumpování :x Jediná možnost, která mě napadla je zkusit vyměnit napájecí kabel. Nebo máte nějaký tip, co ještě zkusit? Takže bych se rád zeptal, zda je toto důvod k reklamaci a zda mám riskovat nový kousek monitoru? "Bestarostný servis" by se mi pěkně prodražil při neoprávněné reklamaci :shock: Je to jednoznačný důvod? Pumpování není, jak se dá dočíst od některých lidí, o půl cm, ale asi ten 1mm na každé straně. Je to jen trochu obtěžující, hlava z toho zatím nebolí. :) Ale kdo ví... Nemám mít obavu, že by po nějaké době (např. těsně po záruce) mohl odejít? Váhám s tou reklamací zejm. z důvodu obavy z ještě horšího kousku monitoru. Chápu, že mi nikdo neřekne, dokud by to neviděl osobně, ale alespoň, zda je to (1mm pumpování) důvod k reklamaci a zda byste riskovali možnost obdržení ještě horšího kusu, když mi vadí jen to pumpování a ostatní parametry jsou spíše nad průměrem? Děkuji za všechny odpovědi. Brogg
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jeden mm bych teda vůbec neřešil.
A jako důvod k reklamaci je to nesmysl.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

myslim ze za chvili to nebudes vnimat vubec.. moje stary Miro 1785 pumpuje trosku vic jak o 1mm (cca 1,5) a uz to vubec nevnimam...do reklamace ti to 100% nevemou... odejit ti pumpovanim nemuze. Myslim ze hlava te z toh bolet nezacne, pokud si nebudes hrat denne 2 hodiny v nokia testu a pozorovat okraje :) Jinak pupovat bodou asi stejne vseechny kusy techdle monasu, takze reklamaci by se 100% nic nevyresilo...
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

No kdybych neváhal, tak se ptát nebudu, že jo? Takže jste mi potvrdili něco, co jsem si v duchu myslel. Jen je škoda, že to tak blbě poskočí, ale zase na druhou stranu je to blbost oproti tomu, co se tady píše o jinejch monitorech. Aspoň jsou tady ty mé zkušenosti s ním. Mohu opravdu doporučit (s těmi zkušenosti, co zatím mám), obraz super, jen to pumpuje (kusová záležitost?). Ono jsem docela puňťa ( :lol: ) = haf = , takže si všimnu všeho (i toho čeho jiní ne), tak si na to budu muset zvyknout a začít to ignorovat... Díky i za případné další reakce...
PS: oni to jsou do šířky 1+1mm a to samé do výšky, ani to nevadí?
(The Gathering - Box)
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Ja by som z toho problem nerobil. Mne to robi tiez LG 710PH a asi tiez ten 1mm. Najprv som si to ani nevsimol len pri monitor testu
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

To já zaregistroval téměř hned a až pak jsem to otestoval, abych věděl, co se děje. Nejvíc to je vidět na tmavém pozadí a puštění/vytažení notepadu -> "cuk" a "rozpaž" :-D
(The Gathering - Box)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“