CoolerMaster Cosmos 1000
Moderátor: L4mka
- Doomi
- Nováček

-
CoolerMaster Cosmos 1000
pordte mam do nej jit .. sehnal jsme ho na pixmanii za 4100 a nevim furt nejsou to zbytecne utracene penize ? libi se mi take armor+ a armor jr. ale oboji zde bude az tak kolem 24. ledna poradte nejakou dobrou skrin ten cosmos se mi moc libi
- Brišo
- Začátečník

-
Re: CoolerMaster Cosmos 1000
Mám podobný problém. Tiež plánujem kúpiť ten Armor+ alebo Cooler Master RC-1000-KSN1-GP Cosmos. Ale asi radšej počkam a kúpom Armor+Doomi píše:pordte mam do nej jit .. sehnal jsme ho na pixmanii za 4100 a nevim furt nejsou to zbytecne utracene penize ? libi se mi take armor+ a armor jr. ale oboji zde bude az tak kolem 24. ledna poradte nejakou dobrou skrin ten cosmos se mi moc libi
- Bez_n1ck
- Pokročilý

ja bych teda asi radsi Cosma, hrozne se mi libi, ale dat 4k za skrin si nemohu dovolit, tak mozna, kdybych si nasel brigadu 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Doomi
- Nováček

-
- Bez_n1ck
- Pokročilý

no mozna ze ty cashe nak dohromady dam. Nepucil by mi nekdo litr ?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- Doomi
- Nováček

-
- Bez_n1ck
- Pokročilý

zkusit sem to musel, zkusim ukecat matku
Nebo spoluzaka 
- Dark GunMan
- Začátečník

- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: CoolerMaster Cosmos 1000
Dobra skrin? to bude asi hodne subjektivni ne?Doomi píše:poradte nejakou dobrou skrin ten cosmos se mi moc libi
Cosmos je nadherna skrinka a dokazu si predstavit jak by se u me doma krasne vyjimala, bohuzel se mi vubec nelibi vnitrek
ja treba se snazil najit skrinku s perforovanym predkem, s minimalne 9ti 5,25" externimi pozicemi, s klasicky resenym vnitrkem (zdroj nahore) a s minimalne 2xouttake 120mm vetraky nebo lepe se 3mi, a samozrejme jeste decentne vyhlizejici, treba z designu Aurory se mi chce blit (sorry je to proste subjektivni)
Armor je asi nejblize mym pozadavkum,je to dle meho nazoru nadherna skrinka, bohuzel se mi nelibi ty 90mm vetraky, proste kdyby vsude byly pouze 120mm tak bych to snad za tu cenu i bral
takze nakonec skoncim asi u Sharkoonu Rebel 9 a ty diry na vetraky si tam hold vyrezu, eventualne u Sharkoonu Rebel 12, kde se mi ale nepozdava umisteni toho zdroje, na druhou stranu by tam bylo mnohem vice mista na 120mm vetraky na strope skrine a asi mozna i trosicku lepe by sel vyresit airflow, za tu cenu to uz ale neni vzhledem k provedeni zadne terno a mozna by se dalo neco podobneho najit uz i u konkurence
hmm a Armor Jr. se mi celkem taky libi, jen skoda ze ma pro me ucely tak blbe
jaksi si nedovedu predstavit ze bych uvalil 4k nebo 6k za skrinku a potom bych do ni musel jeste vrtat a rezat abych byl spokojeny, nehlede na to ze za ty prachy dostanu skrin s hromadou pro me nepouzitelnejch vetraku, takze stejne budu muset uvalit jeste 1000-2000 za Noctuy
takze skrin DOBRA pro jednoho nemusi byt DOBRA pro druheho
pokud ti jde ale pouze o design, kvalitni zpracovani a slusnou tloustku plechu a jakz takz poreseny airflow tak to rekni rovnou a chlapci ti tu asi poradi dobre
btw.: abych nebyl uplne OT tak Cosmos je fakt nadherna skrinka a 4100,- je pekna cena za tuhle nadheru. Jedine co se mi nelibi je umisteni zdroje (coz by se jeste dalo akceptovat) a pak ty kose na disky. Mel bych strach ze se tam v letnich vedrech uvari a nedelam si iluze ze by to bylo nejak extra tichy i kdyz ta skrin asi cast hluku z HDD utlumi.
Naposledy upravil(a) UFo dne pon 7. led 2008, 21:51, celkem upraveno 1 x.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Doomi
- Nováček

-
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak to mame podobny vkus, ja puvodne koukal na ty samy skrine akorat v presne opacnem poradi, dokud jsem tedy resil hlavne vzhled a ne vnitrni usporadani, akorat ty TT se mi libi pouze v cerne barve.
Co se tyce vnitrku tak se mi libi jeste CM Stacker 830, ale ten design neni buhvico, hlavne ty bocnice bych videl radeji bez perforace.
Pokud bych se mel rozhodovat mezi Cosmosem a Armorem za podobne prachy, tak nevim
.
Co se tyce designu vyhrava to u me Cosmos na cele care. To umisteni zdroje by se dalo akceptovat, mohl by byt obracene a tahat vzduch z compu ven. Suplicky na disky bych ale urcite chtel vyhodit a udelat novy kos na disky a ty umistit do Silentmaxxu.
Ty predni dvirka se mi ale vubec nelibi, nikde tam nevidim zadne skviry pres ktery by to vpohode nasavalo tak jako pres ten perforovany predek u Armoru, nejradeji bych ty dvirka videl deravy, podle me by to ani nevypadalo spatne kdyby po te cele cerne plose dvirek byly odvrtane diry jenze sam bych si na to netroufnul
, pri svy sikovnosti a mem naradi bych to nedovedl odvrtat rovne po cele plose, to bych si musel nechat nekde udelat. Pak by to byla case podle meho gusta.
Na SH psali ze celkem i dobre tlumi hluk, je tam uz vylepena nejaka ta odhlucnovaci hmota na bocnicich coz je dalsi mensi plus i kdyz osobne bych to asi jeste vylepil kde by se dalo, konstrukce mi prijde bytelnejsi a pevnejsi nez u toho Armoru. Proste nevidel jsem ani jednu ze skrini jinak nez na obrazku ale verim ze po tech upravach by ten Cosmos byl lepsi.
Jelikoz jsem ale clovicek linej a nesikovnej, tak si asi necham zajit chut
. Stejne nakonec rozhodne penezenka a mam tuseni ze v podobne cenove hladine budu vybirat pouze v pripade ze by se mi nevlezly komponenty do toho Sharkoona, a ja se musel poohlizet po necem s vetsim vnitrnim prostorem.
Co se tyce vnitrku tak se mi libi jeste CM Stacker 830, ale ten design neni buhvico, hlavne ty bocnice bych videl radeji bez perforace.
Pokud bych se mel rozhodovat mezi Cosmosem a Armorem za podobne prachy, tak nevim
Co se tyce designu vyhrava to u me Cosmos na cele care. To umisteni zdroje by se dalo akceptovat, mohl by byt obracene a tahat vzduch z compu ven. Suplicky na disky bych ale urcite chtel vyhodit a udelat novy kos na disky a ty umistit do Silentmaxxu.
Ty predni dvirka se mi ale vubec nelibi, nikde tam nevidim zadne skviry pres ktery by to vpohode nasavalo tak jako pres ten perforovany predek u Armoru, nejradeji bych ty dvirka videl deravy, podle me by to ani nevypadalo spatne kdyby po te cele cerne plose dvirek byly odvrtane diry jenze sam bych si na to netroufnul
Na SH psali ze celkem i dobre tlumi hluk, je tam uz vylepena nejaka ta odhlucnovaci hmota na bocnicich coz je dalsi mensi plus i kdyz osobne bych to asi jeste vylepil kde by se dalo, konstrukce mi prijde bytelnejsi a pevnejsi nez u toho Armoru. Proste nevidel jsem ani jednu ze skrini jinak nez na obrazku ale verim ze po tech upravach by ten Cosmos byl lepsi.
Jelikoz jsem ale clovicek linej a nesikovnej, tak si asi necham zajit chut
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Doomi
- Nováček

-
- Brišo
- Začátečník

-
- Brišo
- Začátečník

-
- Doomi
- Nováček

-
- Brišo
- Začátečník

-
No to je tiež pravda. Teraz už fakt neviem ani ja, či mám na ňu čakať alebo kúpiť CoolerMaster cosmosDoomi píše:ale zase s plexisklem to bude o dost hlucnejsi jinak by tam nedavali 3mm hlinikove steny z odhlucnovacim materialemtakze asi tak ... mozna je to i to plexisklo k nicemu
- Brišo
- Začátečník

-