PC se mi zasekne po kazdem nacteni do (jakekoliv) hry...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PC se mi zasekne po kazdem nacteni do (jakekoliv) hry...

Příspěvek od n3f »

Zdravim, potreboval bych poradit. Sestava : MB: Asus P5K, CPU: Intel Core 2 Quad q6600,RAM: 4GB 800Mhz, GC: Asus En8800GTS 640MB, Win Vista 32bit,zdroj 500W. Vsechno bezi v pohode az na to, ze kdyz spustim hru, a pak se loaduju do hry primo, tak se mi po chvilce hrani (cca 5sekund az 2minuty) hra zasekne (zvuk bezi chvili dal ), pak zcerna obrazovka, dam ted ukoncit aplikaci, cca po 30ti sekundach se to "vetsinou" vrati do woken (automaticky gamma vyskoci do nekoukatelne urovne). Takhle to mam se vsemi hrami. Testovano CoD1, CoD4, Crysis apod.

Zkousel jsem i nejnovejsi ovladace na grafarnu, i ty co byli pribaleny a porad to samy.

Jsem z toho fakt zoufalej, ptz tohle PC jsem si poridil hlavne na hrani a proste to nejde.

EDIT: Teploty mam v cajku podle me (HDD 40,2-40,5°, VGA a CPU VZDY do 40C°.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Jakou verzi BIOSu máš? Přetaktovával jsi?
Kolik RAM ti hlásí BIOS a potažmo systém?
Máš memory remap feature v BIOSu povolen nebo zakázán?
Napájíš grafiku ze samostatné větve zdroje? (btw. co je to za zdroj?)
Ono z tvého popisu mnoho nevyčteš....tudíž ani neporadíš.
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

verze BIOUSu je 0704, build date 10/30/07 (nic jsem netaktoval, ani to neumim :)
BIOS mi hlasi 4096 ram, system 3327
memory remap jsem v biosu nenasel, kde by tam mel priblzne byt? jeste se na to mrknu
Jak se napaji grafika fakt nevim, nebot jsem si nechaval sestavovat PC v Mironetu, takze nevim ani znacku zdroje (pravdepodbne nejakej beznej k jejich case
Moc tomu nerozumim no, dokazu popsat jenom to co znam, SRY

EDIT: Memory Remap Feature je povolen
EDIT2: Ted jsem zkousel test v 3DMark06 a po chvilce testovani mi vzdy vyjede chyba "IDirect3DDevice9::Present Failed: Device lost (D3DERR_DEVICELOST)" - mozna to bude mit s mym probleme asi neco spolecneho...

Nejaky rady?
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

tak ted jsem koukal na teplotu grafiky v riva tuneru (core temperature) a tam mi to ukazuje teplotu v klidu 65°, pri 3Dmarku se teplota dostala na 81° stupnu a pak se to seklo a 3Dmark vypsal chybu. Pak jsem test zkousel znovu a 3Dmark spadl i pri teplote 71°. Takze myslite ze problem bude tohle?
Klide
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klide »

Muj kamarad mel stejny problem s 2900xt, taky se mu u nekterych her zasekl obraz a zvuk sel dal, stacilo jen lepe podmaznout chladic.
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

vyřešeno - byli špatný ramky...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“