Z niceho nic jsem si vsiml pri kopirovani filmu z jednoho disku na druhy velmi pomale rychlosti, asi kolem 3 MB/s. Kdyz ten samy obsah kopiruju na dalsi disk (mam tri)tak je rychlost OK mezi 60 - 70 MB/s.Teplota je OK 35 stupnu...Vsiml jsem si toho az dnes,drive to nedelalo..
Dela mi to disk Hitachi 320 GB.
HD Tach ale dopadl celkem dobre...
Nevite v cem muze byt zakopany pes ?
No projel sem si ve spravci vsude vsechny disky a nikde nemam ze by mi neco jelo v PIO modu...
NO defragmentaci zkusim ale obavam se ze toto ten problem nevyresi...Prece jenom ta rychlost je silene nizka...
Ted jsem zkousel vymenit SATA kablik a prepojit HDD na jiny sata konektor na desce (abych vyloucil chybu MB) - nic nepomohlo
Takze jsem zformatoval cast disku (mam ho rozdeleny)a nainstaloval jsem na neho Vistu - instalace trvala strasne dlouho , takze uz mi pomalu dochazelo ze disk bude v pr.... Potvrdilo ta zkouska kopirovani ve Viste, opet silene pomalu a to i presto ze Vista dala disku index 5,6...
Takze me napadla posledni zoufala vec a to reset CMOS...Ted jsem kopiroval velky soubor na tu cast zformatovaneho disku aejhle,rychlost kolem 60 MB/s,rikam si fajn jeste to zkusim na druhou cast disku kde mam nejake data, kopiruju ten samy soubor a ta rychlost je jen neco kolem 30 MB/s....
SMART je v poradku..
A ted aby se v tom cert vyznal !
Jeste by me zajimalo proc to kopirovani je takove pomale, kdyz vysledek testu je uplne jiny ??Ten test nezkouma zapis na disk,ci co ?
Opet z niceho nic se vynoril problem s velmi pomalym zapisem na disk..Takze ho projeduantivirem,pak kompletne zformatuji a pokud toto nepomuze tak pak reklamace..nejhorsi je ze jim ale nemuzu ani prinest ukazat test, protoze dle testu je ryychlost OK - fakt nechapu...
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M
Ted jsem zkusil otestovat HDD i ve Speedfanu a ma tam specialni tlacitko k vyslani vysledku SMART k analyze (coz je super - vubec sem netusil,ze neco takoveho existuje) a vysledek je toto:
Takze disk jde asi do kyticek...Jen je zajimave ze ho mam teprve ani ne pul roku...Doufam ze pricina je jiz od vyroby a ze za to nemuzu ja.....
Disky mam namontovane v kejsu ve svisle poloze ale to by snad nemelo vadit, kdyz primo vyrobce Antec tuto metodu umoznuje....
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M
mam uplne stejnej disk a mel jsem zcela identickej problem, ted uz se mi to nekolik mesicu nestalo takze to neresim, moje domenka je, ze to neni diskem , ale muze za to deska, on mi to totiz nedelal jen tenhle disk, ale i 500Gb Samsung. Reseni ti bohuzel neporadim, ja jsem vymenil sata kabely a zapojil jsem disk na jinej sata konektor, vzdycky se to rozzbehlo po jednom nebo dvou restartech, nic dlouhodobyho, navic mam pocit ze smart byl i v tomhle stavu ok, ne jak u tebe...
PS: Celkem stoprocentni reseni je vyzkouset disk na jinym komplu kde uz podobnej v poradku slape, tohle jsem pravda nezkousel
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
schali píše: vzdycky se to rozzbehlo po jednom nebo dvou restartech
Me disk vzdy nastartuje ale je problem s rychlosti...
ty maj jakou desku ?
Ja mam Gigabyte DS3, 965P
takhle vypada muj HDD:
a delal to samy co tobe, taky jel vzdycky, stari disku je neco pres rok, skoda ze si nejsu jistej tim smartem, kazdopadne vsude radi zalohovat okamzite
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73