Nastavení paměti grafice na MSI M670X / GeForce GO 6100

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Nastavení paměti grafice na MSI M670X / GeForce GO 6100

Příspěvek od bonavox »

Mám notebook MSI M670X, do kterýho jsem si dnes dokoupil 2GB paměťový modul, namísto původního 512MB.
Jelikož dost kreslím v AutoCADu, docela mě zaráží, že mi CAD píše, že není možné zapnout grafickou akceleraci z důvodu, že grafická karta má málo paměti. A bohužel se v CADu obraz i hodně trhá.

Marně jsem ovšem hledal, kde se dá nastavit kolik paměti se má přiřadit pro integrovanou grafiku GeForce GO 6100 :-(
V BIOSu žádné takové nastavení není, ve Windows Vista, který jsou na něm nainstalovaný jsem to taky nikde nenašel.

Poradíte kde by se to nastavení dalo najít?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Imho ten noťas není na Cad aplikace aniv nejmenším stavěnej a prostě je nezvládá.

GO 6100 má sdílených max. 128MB paměti, což je sakra málo. Její vyižití závisí na potřebě...
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

S.h.I.t. píše:Imho ten noťas není na Cad aplikace aniv nejmenším stavěnej a prostě je nezvládá.
No dobrý ... primárně kreslím na tom prvním HP, když je ale potřeba, tak i na tom MSI. To vím taky, že není primárně stavěnej na CAD, na to jsem se ostatně ani neptal ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Silně pochybuji, že se ti podaří nastavit paměť pro grafiku. Dnešní grafiky si přiřazují paměť podle potřeby a nedá se to nijak nastavit (kromě několika světlých vyjímek a to jen v BIOSu).
S.h.I.t. píše:GO 6100 má sdílených max. 128MB paměti, což je sakra málo. Její vyižití závisí na potřebě...
Co tím myslíš? Ta grafika je tak slabá, že sotva využije 64MB paměti...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“