Zdravim, mám doma P IV 2,6 desku Asus P4P800S¨, dvd vypalovačku LG a mechaniku Plextora, hdd Seagate 200GB SATA a Hitachi 120GB a problém:
Všechno funguje, ale nejde mi do hlavy, proč se mi hlásí SATA system disk jako third master....v BIOSu mám, dle mě nastavený vše dobře, ale tohle nechápu. Jinak dvd mechanika - slave, vypalka - master, hitachi - slave.....
Stává se, že po vyndání hdd (Hitachi) a připojení jiného, má poč tendenci bootovat z připojeného disku, samovolně se mi změní údaje v BIOSu.....a nechce najet z SATA disku.
Díky za radu
3 master??
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- norenorse
- Nováček

-
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3 master??
to aj mne robilo ta tvoja doska ma raid ak sa nemylim zapni si ho a potom sa ti uz nebude hlasit ako master ale s tym pata diskom to nevyriesis po odpojeni pata disku mas nastavene spustanie zo sata disku tak to ide a ak tam strcis ten pata disk tak sa ti to same prehodi to robi aj mne neviem kdo robil tie biosy alebo koho to je vymysel aby sa to zmenilo na zavadzanie z pata disku no ale co uz, zapni si ak mas take nieco ze ti hlasi po nacitani mechanik a diskov taku funkciu ze ta bios varuje predtym ze si pripojil alebo odpojil disk ja to tak mam a ked to vidim na obrazovke uz viem ze mam dat a del....a delej to uz poznasnorenorse píše:Zdravim, mám doma P IV 2,6 desku Asus P4P800S¨, dvd vypalovačku LG a mechaniku Plextora, hdd Seagate 200GB SATA a Hitachi 120GB a problém:
Všechno funguje, ale nejde mi do hlavy, proč se mi hlásí SATA system disk jako third master....v BIOSu mám, dle mě nastavený vše dobře, ale tohle nechápu. Jinak dvd mechanika - slave, vypalka - master, hitachi - slave.....
Stává se, že po vyndání hdd (Hitachi) a připojení jiného, má poč tendenci bootovat z připojeného disku, samovolně se mi změní údaje v BIOSu.....a nechce najet z SATA disku.
Díky za radu
- norenorse
- Nováček

-
Re: 3 master??
Takže řikáš, že stačí v BIOSu zapnout RAID? Hmm, to je zajímavý, hned doma to testnu, to mě nenapadlo. Jinak co se týče bootování, řešim to přes klávesu F8, tam mi hned najede tabulka z čeho nabootovat, takže nemusim lézt do Biosu. DíkyJanoF píše:to aj mne robilo ta tvoja doska ma raid ak sa nemylim zapni si ho a potom sa ti uz nebude hlasit ako master ale s tym pata diskom to nevyriesis po odpojeni pata disku mas nastavene spustanie zo sata disku tak to ide a ak tam strcis ten pata disk tak sa ti to same prehodi to robi aj mne neviem kdo robil tie biosy alebo koho to je vymysel aby sa to zmenilo na zavadzanie z pata disku no ale co uz, zapni si ak mas take nieco ze ti hlasi po nacitani mechanik a diskov taku funkciu ze ta bios varuje predtym ze si pripojil alebo odpojil disk ja to tak mam a ked to vidim na obrazovke uz viem ze mam dat a del....a delej to uz poznasnorenorse píše:Zdravim, mám doma P IV 2,6 desku Asus P4P800S¨, dvd vypalovačku LG a mechaniku Plextora, hdd Seagate 200GB SATA a Hitachi 120GB a problém:
Díky za radu
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- norenorse
- Nováček

-
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak potom asi nevie urobit raidnorenorse píše:no jasně, to jsem pochopil, ale včera jsem nenašel v BIOSu, kde by se zapínal RAIDJanoF píše:no ono s tym raidom som myslel ze sa zbavys to 3 master ale stym s ktoreho ma bootovat po odpojeni a pripojeni pata disku to ti nevim to asi nejde napevno nastavit