Potrebujem radu: ako mam prinutit tlaciaren Canon iP4000 tlacit slusne aj na "bezne" fotopapiere, ktore nie su urcene specialne pre Canon ?
Ak pouzije canon fotopapier, tak tlaciaren tlaci nadherne aj s neoriginalnou "tesco" farbou, ktora nestala ani tretinu normalnej ceny. Ale ak pouzijem nejaky lacny fotopapier, alebo hoci aj kvalitny , ale nie od canonu, tak vysledok je tragicky - hlavne cierne drobne detaily sa doslova rozpijaju na farebnom pozadi... - evidentne nedavkuje presne hlavne ciernu... este aj tlac na obycajny kancelarsky papier potom vyzera lepsie - sice su farby blede a velke jednoliate plochy "bodkove", ale aspon je to ostre a nic sa nezlieva...
problem je, ze ovladac canonu ma prednastavene na vyber len "svoje" fotopapiere...
fotopapier do iP4000
- Marcelino
- Začátečník

-
fotopapier do iP4000
Asus K8V-XE; Sempron64 2800+@2GHz; pasiv Tt SilentTower, 2x512MB DDR400; MSI X1950Pro Pasiv; WD SE16 250GB SATAII stiseny v Scythe SQD-1000; Teac DV516D; Teac W552; DVDRW Samsung183A Sata, SeasonicS12 380W, Noctua NF-S12@5V, Eizo L568;...
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
problem he se skladovatelnosti takovejch fotek..
ja drive jel s neoriginal naplnema na neoriginal papir a pote co kazdej pulrok fotky hnusne vybledly jsem presel jen na original.. je to sice drazsi,ale vydrzi fotka leta... a navic canon dela baleni ingoudtu kde je zdarma fotopapir,tak to nevyjde tak draho jako ostatni vyrobci..
ja drive jel s neoriginal naplnema na neoriginal papir a pote co kazdej pulrok fotky hnusne vybledly jsem presel jen na original.. je to sice drazsi,ale vydrzi fotka leta... a navic canon dela baleni ingoudtu kde je zdarma fotopapir,tak to nevyjde tak draho jako ostatni vyrobci..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- Marcelino
- Začátečník

-
tak to by si mi mohol poradit - mas nejaky link na taku ponuku balenia farba+paier ?Igoreso píše:... a navic canon dela baleni ingoudtu kde je zdarma fotopapir,tak to nevyjde tak draho jako ostatni vyrobci..
apropo: skladovanie neriesim - foto na odlozenie si nechavam robit v overenom fotolabe (by si sa cudoval ako niektore fotolaby zvysok aseru na kvalitu - napr. Kodak v NR)
...ide mi najma o tlac fotiek, ktore budu sluzit len na par ukazani - mensiu prezentaciu a pod. ...k tomu mi postaci aj lacny a tenky fotopapier...
Asus K8V-XE; Sempron64 2800+@2GHz; pasiv Tt SilentTower, 2x512MB DDR400; MSI X1950Pro Pasiv; WD SE16 250GB SATAII stiseny v Scythe SQD-1000; Teac DV516D; Teac W552; DVDRW Samsung183A Sata, SeasonicS12 380W, Noctua NF-S12@5V, Eizo L568;...