Interní nebo externí WIFI sítovka?
Moderátor: Don
- VincNetIBM
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Interní nebo externí WIFI sítovka?
Ahoj, rád bych věděl, jestli je lepší si pořídit interní (PCI) wifi síťovku nebo externí (USB). Nebo to je jedno? Vzdálenost bude asi 7 metrů, přes 2 dřevěny dveře, když budou zrovna zavřený. Viditelnost na AP bude bud přímo nebo lehce za roh. Díky moc za odpověd
- ScH0ll_kIll3r
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
hele moc bych se o to nezajimal jestli interni nebo usb, ale kdyz usb tak at ma externi konektor na antenu, btw ja mam AP u me v pokoji a v celym byte 4+1 to chytam na pohoodu s notebookem kterej ma PCMCIA wifinu
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
- martin.ol
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych v tom zas viděl hledisko, zda to chceš jen pro jeden či více PC? Pro jeden bych určitě bral PCI... mám-li třebas jeden desktop, pak bych vzal PCI, mám-li notebook váhal bych jestli PCMCIA nebo USB, mám-li více notebooku či notebook a desktop, pak bych vzal USB (mohl bych použít na obou). (Samozřejmě za předpokladu, že bych chtěl připojit jen jednoho) 
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
- tristone
- Nováček

Dulezity je externi konektor na antenu, protoze antena pridelana primo na PCI kartu to ma sakra tezky. Vzadu za kompem je ohromny ruseni, chce to dostat antenu aspon o metr dal. Sam jsem bojoval pres dve zdi s kvalitou signalu (pravidelne jedna carka ze ctyr). Pak jsme pripojil externi antenu a signal je plny. A kdyz jsem ji cvicne strcil zpatky dolu za komp, tak byl signal zase na jedny carce.
- Erathian13
- Začátečník

PCMCIA totiž karty mají výkonné antény.I když by se třeba nezdálo...ScH0ll_kIll3r píše:hele moc bych se o to nezajimal jestli interni nebo usb, ale kdyz usb tak at ma externi konektor na antenu, btw ja mam AP u me v pokoji a v celym byte 4+1 to chytam na pohoodu s notebookem kterej ma PCMCIA wifinu
- Erathian13
- Začátečník

Moje řeč.....do toho NB bych ale stejně rozhodně koupil raději PCMCIA než používal to USBmartin.ol píše:Já bych v tom zas viděl hledisko, zda to chceš jen pro jeden či více PC? Pro jeden bych určitě bral PCI... mám-li třebas jeden desktop, pak bych vzal PCI, mám-li notebook váhal bych jestli PCMCIA nebo USB, mám-li více notebooku či notebook a desktop, pak bych vzal USB (mohl bych použít na obou). (Samozřejmě za předpokladu, že bych chtěl připojit jen jednoho)