Mám problem z WIFI na 80 metru , padá přez den !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
viky58
Černá karta
Černá karta

Mám problem z WIFI na 80 metru , padá přez den !

Příspěvek od viky58 »

Mám problem z WIFI na 80 metru , padá přez den ! , jak mile vyleze slunce tak spadnou pakety na 0/0 a AP poskytovatele my zmizi ( nevidím SSID) , a jakmile slunce zaleze tak všechno neběhne a je OK na 100 Procent

popis sestavy poskytovatele :

AP D-LINK DWL 900AP+
koax 1.5 m
Antena 8 dbi všesmněr
umistění anteny na baraku 8 metru vysoko

--------------------------------------------------------

Moje sestava :

AP D-Link DWL 900AP+
koax 0.40 m
Antena Endru 24dbi sito
umístěni anteny na stožáru 18 metru

mezi AP a klientem je přímá viditelnost bez překažek !

--------------------------------------------------------------------

NA AP poskytovatele je připojenych 8 lidi !

se slabšima Anténama sem se vudbec nechytal :(

co stim poradte už sem vyskoušel vice AP-klient a ten samy problem prostě , hnedka z východem slunce spojeni spadne ! , a jak slunce zapadne tak spojeni po restartu mojeho AP-client jede OK na 100 procent

prosíím co stim ??
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám problem z WIFI na 80 metru , padá přez den !

Příspěvek od krizovka »

S tím slunce na obloze nebude mít na tuty nic společného to je blbost.Hledal bych asi u poskytovatele.
viky58 píše:Mám problem z WIFI na 80 metru , padá přez den ! , jak mile vyleze slunce tak spadnou pakety na 0/0 a AP poskytovatele my zmizi ( nevidím SSID) , a jakmile slunce zaleze tak všechno neběhne a je OK na 100 Procent

popis sestavy poskytovatele :

AP D-LINK DWL 900AP+
koax 1.5 m
Antena 8 dbi všesmněr
umistění anteny na baraku 8 metru vysoko

--------------------------------------------------------

Moje sestava :

AP D-Link DWL 900AP+
koax 0.40 m
Antena Endru 24dbi sito
umístěni anteny na stožáru 18 metru

mezi AP a klientem je přímá viditelnost bez překažek !

--------------------------------------------------------------------

NA AP poskytovatele je připojenych 8 lidi !

se slabšima Anténama sem se vudbec nechytal :(

co stim poradte už sem vyskoušel vice AP-klient a ten samy problem prostě , hnedka z východem slunce spojeni spadne ! , a jak slunce zapadne tak spojeni po restartu mojeho AP-client jede OK na 100 procent

prosíím co stim ??
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Napada me pretizene APcko poskytovatele....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Jak zistím přetížené AP poskytovatele ?? (je to debil)

A stim sluncem to asi bude mit hodně společného ,pritože jak mile zapadne tak se pakety oběvi a čim dil je slunce po zapadu ti stoupá rychlost internetu a mizi stracéné pakety !

prostě sem z toho v laufu (prde..)

už nevim co stim dneska sem koupil new endrua 24 DBi sito , a D-link DWL-2100AP po instalaci to same jako s DWL-900AP+ a se starym endruem 24DBi sito
dal sem schalně stiněnou krabici a použil RJ48 kabel se stiněním

jedina možnost se mi jeví jako že se nakým spusobem nakmita EM pole slunce na AP poskytovatele :(
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nerekl bych, ze to AP bude pro profesionalni uziti...

Kazdopande at si s tim poradi provozovatel - bombarodovat maily, denne - sak on polevi... a nebo odejit jinam
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Přesně ať to řeší poskytovatel.Pokud je solidní tak se tim bude zabejvat.A uvažuj logicky a mozkem co by s tím mohlo mít společné slunce? Pokud by jsi psal při dešti nebo mlze tak bych to bral ale světlo fakt nená na Wifi vliv.Pokud se mílím tak mně někdo opraví.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

HM no pravě za deště to fachá super a ryhle ! :) a když sněži tak to same super signal :)

ale jak slunce vyjde tak dokuk nezapadne tak mám utrum

sam sem z toho zmateny prostě je to naopak jak by člověk čekal

no v neděli budu mit doma Promax a Vobler tak uvidm co leze z anteny a co se na ni indukuje a nebo nekmitavá pak dam vědět !
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Tak sem domněřil a celkem nic co sem nečekal , máme v OVě hodně AP a ja jich mám ty co vidím na anténě 34 AP takže tak , to to je problém že muj DWL-900AP+ si stimhle neporadi a pak děla bordel a prasi ! , a to že to dělalo jen od slunka do tmy je jasne dvě nejsilnější AP jsou FA ve kterých se pracuje od nevidim do nevidim :) ,, a posledni AP které mi děla nejhorší bordel je od EUROTELU vzdalenost o demne je 1.5 KM vzduchem a bohužel na přímou viditelnost a ten vákon co jsem jim na mněřil humus kdo jim to povolil v pasmu 2.4 GHz at sem dal antenu jak koliv tak furt na plno aji u zemně brrrr , pak se mužu divit že mně padá sit
:evil:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“