CFI 1006 Silent - repainted

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

CFI 1006 Silent - repainted

Příspěvek od Holda »

Pred par dny jsem ve sklepe objevil starou CFI 1006, trosku potlicena, trosku polita nejakym svinstvem, trochu poskrabana, ale nic strasnyho, tak jsem si rekl, ze kdyz mam drobet casu, tak bych s ni neco mohl zkusit udelat. Urcite nechci delat nejaky opicarny jako svitici fany, katody a podobne. Chci docilit cisteho vzhledu a hlavne funkcnosti. Prostoru je uvnitr pozehnane, coz je zaklad, na kterem se da stavet.
Cilem je udelat bednu co nejtissi a zaroven schopnou uchladit mainstreamove PC.
Fotky puvodniho stavu jiz nemam, tak zacnu tim, co jsem za tech par dni udelal. Projekt jsem sem nechtel puvodne ani davat, ale narazil jsem na par veci, se kteryma bych byl rad, kdybyste mi pomohli.
Co je tedy uz hotovo - kompletni rozmnontovani, nyty jsem vrtal vazne dlouho, bylo jich moc...Dale jsem vyhodil predni plexi masku. To bylo uz driv, ted toho celkem lituju, ale neda se nic delat, utvorim novou. Dale jsem vyriznul v cele vseruzne perforovany plech a nahradim ho jinym, pripadne plexisklem, podle toho, co sezenu lip. Potom jsem zvetsil otvory v hornim tunelu pro zdroj. Kdo tuhle case videl, musi uznat, ze to bylo slabsi misto, protoze pulka fanu ve zdroji se dusila. Na radu prislo vymysleni utiseni, primarne se chci zamerit na eliminaci vibraci od HDD, takze jsem to zatim vymyslel tak, ze pod hornim tunelem na zdroj a 2 mechaniky zavesim 2 disky v boxech pomoci gumovych krouzku. Na fotce to vypada chatrne, ale je to jen pro predstavu. Rozrezal jsem dolni pozice pro mechaniky a nechal pouze bocnice, mezi ktere se ty boxy nasroubuji, to drzi pevneji, nez jsem cekal. Tim predpokladam bude hluku od HDD konec. Potom klasika 120 nebo 2x92 dopredu na intake.
A k problemum, na fotce nize je videt, jak je reseny ten predek, premyslim, jak tam to celo dat. ta vzdalenost, co presahuji bocnice je presne jako jsou distancni sloupky na MB, to je dobry, ale nevim, jak to celo k tomu rozumne uchytit. Nejak me moc nelaka prestava sroubku trcicich ven z cela, na druhou stranu to nechci delat nejak napevno, buhvi, kdy to bude potreba sundat...Tady budu za kazdou radu rad
Potom premyslim nad dalsi veci - myslite, ze pomuze dat jeden mensi low-profile fan mezi pravou bocnici a MB? Tim padem by se ofukoval socket zespoda, melo by to asi pomoct, ale nevim, az do jaky miry...nema nekdo zkusenosti?
A fotky:

1)
Celkovy pohled
Obrázek

2)
Detail presahu bocnic
Obrázek

3)
Zaveseni disku, finalni verze bude na 4 krouzcich
Obrázek

4)
Vyriznuti otvoru do tunelu
Obrázek

Mam v toho hlave mnohem vic, ale zatim vas nechci zbytecne zatezovat pouze textem bez fotek, tak to necham zatim jen takhle

Nakonec dodam, ze vubec neslibuju, ze to dotahnu do konce, je to proste takova chvilkova kratochvile :)
Naposledy upravil(a) Holda dne stř 16. črc 2008, 10:23, celkem upraveno 9 x.
.
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

Držim palce 8-)
faltis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faltis »

Mno jediny co bych k tomu podotknul moc se me nepaci to uchyceni tech disku .....ale je to na tobe jak to udelas .. 8-) hodne stesti....
Never by a pc modder then you are killer!! :D
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jak bys to teda resil? Pokud mas lepsi ŕeseni, tak se tomu nebranim
.
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

Celo by prakicky slo udelat z plexi a srouby do nej zapustit , prekitovat, prestrikat. (stoobi to tak delal u punishera).

Disky. Bud bych udelal pod 5,25 sachtou dalsi 5,25 sachtu a do ni dal disky ve scythe stabilizerech nebo (nevim jak velkou sachtu 3,5 ma cfi 1006) celou sachtu na ty silentboky ze scythe stabilizeru. Ja na nich mam cerpadlo a pohoda.

Nekdo ti bude tvrdit ze ti ten fan na bocnici narusi airflow ve skrini ale muj lian li taky nasava bokem vzduch a tak vyhani teplo z mista nad GK. U cfi ti aspon nebude teplo trcet pod gk. Na promichani vzduchu v pc myslim idealni.

Tot vse co bych rekl... Ja mam doma cfi 1009 ale jeste jsem se k ni poradne nedostal. :( At se dari.
CreAtive_34
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CreAtive_34 »

Holda píše:jak bys to teda resil? Pokud mas lepsi ŕeseni, tak se tomu nebranim
já bych to nechal nějak takhle, ale dal bych něco přes ty šroubky, přece jenom padání na dno case nemaj moc rádi (vlastní zkušenost :oops: )
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pejsek píše:...
tak nejak to mam ted v hlave, pricemz zevnitr by se to prychtlo matkama, at je to v pripade nutnosti sundatelny
Jinak ten fan myslim presne na druhy bocnici, nez myslis ty :)
CreAtive_34 píše:...
ty sroubky maji opravdu velky hlavicky, myslim, ze to nebude potreba, uz to mam hotovy, vecer vyndam disky a zkusim, jaky to bude a nafotim

zatim diky vsem za rady ;)

//edit: tak vecer je tu, slibena fotka, ac se teda vubec nevyvedla, ale znova to uz nevyndavam, staci mi, ze to funguje, jestli i tohle bude prenaset vibrace na case, tak si snad poridim SSD :)
Hlavne jsem rad, ze mi podarilo mit disky rovnobezne s tim tunelem
Obrázek
.
cingi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cingi »

tie disky skvely napad :)
doodeec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doodeec »

tie disky sa sice daju spravit roznymi inymi sposobmi, ale mne sa toto pozdava ako najjednoduchsie a zaroven efektivne, tak neviem co proti tomu mate
HP pavilion dv6799ec - T8100, 2x2048 DDR2, 250GB SATA, 8400M GS 256MB, 15,4" WXGA, Lightscribe DVD, Vista Home premium SP1
Simmy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Simmy »

Čelo bych možná vyřešil nějakým plexisklem (třeba i neprůhledným v barvě case) s větší šířkou. Vyplníš tím to prohloubení a získáš tím možnost parádního uchycení čela bez sebemenšího zásahu do designu a navíc možnost rozebiratelnosti spoje. Do vyřezaného čela bys ze zadní strany vyvrtal (NE provrtal) díry, do kterých bys potom udělal závitníkem závit a čelo bys připevnil závrtnýma šroubama (pro neznalé jsou to šrouby bez hlavy a se závitem na obou stranách). Pro doladění zapuštění nebo vystouplosti čela bys mohl na šrouby navléct třeba gumové distanční kroužky. A myslím, že by to vypadalo celkem efektně, kdyby čelo bylo prakticky z jednolitéoh kusu např toho plexi a po celém obvodu by byla taková jakoby spára řekněme 2mm, popř by z té spáry mohla prosvítat kontrastní barva. Myšlenka tohohle volného (houpavého) uchycení disku mi taky ležela v hlavě, jen sem neměl jasnou představu o její realizaci, tys to dokázal a podle mě celkem s důvtipem. To řešení se mi líbí, jenom dotaz ... jak pevně ty gumičky na tech šroubcích drží? nemůže se stát že vyklouznou? Předvídejme např nechtěný úder do case, nevyháknou se?
CreAtive_34
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CreAtive_34 »

doodeec píše:tie disky sa sice daju spravit roznymi inymi sposobmi, ale mne sa toto pozdava ako najjednoduchsie a zaroven efektivne, tak neviem co proti tomu mate
nic proti tomu nemáme, pokud se to líbí jemu, je to správně :) Jen mu radíme, že to jde udělat i jinak :)
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

zkousel jsem s tim ruzne houpat a drzelo to bezpecne. Ono ty sroubky maji fakt velky hlavicky, takze prevliknuti nehrozi a pridelany je to pres podlozky, at se rozlozi zatez + utazeny co kleste a moje ruce dovedly, takze se toho vubec nebojim...
Jinak zitra popojedu, uz to mam v hlave docela rozlezely
.
faltis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faltis »

Svářečka??? :)
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra.hynek »

Ahoj tak tu gumu na uchyceni hdd bych VAZNE nedoporucoval.Uz jen proto ze je to guma!! Nejde ani tak o chlazeni ,ale o to ze tim ze mas v case relativne teplo a honi se ti tam dost vzduchu , tak ta guma ,,zestarne" ,ztvrdne a pak staci troska a ona ti praskne , a kdyz praskne tak je to problem protoze se to panu HDD moc libit nebude.. :lol:
Modified Asus EEE PC 701 4G - 2xUSB Connector(1,Flash 2,Bluetooth) ; Wireless mouse receiever Logitech LX-8; 2GB Ram Samsung 667MHz)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

faltis píše:Svářečka??? :)
Al? Nevim, to bych si fakt nedal...
ondra.hynek píše:...
toho se nebojim, ano je to guma, ale urcite ji pred finalnim nasazenim striknu silikonovym olejem a letma kontrola jednou za mesic to jisti. Kdyztak koupim za 2Kč novou :lol:
.
faltis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faltis »

no hele v tom pripade nevim proc top nedas treba dolu
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

myslis ty disky?
.
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

Sorry.
Nemuzu si pomoct ale to zaveseni disku se mi nejak nelibi. :(
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ok neberu vam to, ale nejde mi tu o vzhled, okno samozrejme nebude, z toho jsem uz vyrostl, z vlastni zkusenosti vim, ze i kdyz bude case z 2mm plechu a disky v boxech, porad bude vibrovat. Tohle by to melo eliminovat, aneb problemy nas netopyru ;)
.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

dneska jsem mel zapas a nejake manzelske povinnosti, tak nebylo casu nazbyt, takze jsem jen vyrobil drzak fanu, bude pridelany z vnitrni strany cela lepidlem + nyty. Ted se asi trosku pozastavim, musim objednat material. Fany - tady premyslim Xilence, Nexus, Noctua. Asi zlata stredni cesta vyhraje a poridim Nexusy. Noctua si uz tu dvojnasobnou cenu moc neobhajuje. Potom perforovany plech do predku a soucastky na regulator, nebo regulator do 3.5" pozice, uvidim, co sezenu.

Obrázek

Obrázek
.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“