Kam zapojiť FAN

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Genyus
Nováček
Nováček

Kam zapojiť FAN

Příspěvek od Genyus »

Nenašiel som thread kde sa toto riešilo tak zakadám nový. Mám obejdnaný nový fan do case ale niesom si istý kam ho zapojiť. Na doske mám nejaký 3-pin konektor pri ktorom je napísané SYS_FAN . Mám volné aj nejaké káble zo zdroja ale všetko to sú 4-pinové.
Foto toho konektora na doske: http://b.imagehost.org/view/0041/Kopie_DSC02400.jpg
FAN: Coolink SWiF 801

Ďakujem za rady.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

záleží jakou máš desku,dražší desky mají i 4x 3-pin konektor,jinak to řešit rozdvojkama.

a ty ses nepodival jaky větrák objednáváš??? jak je napájený?
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Sicco2 píše:záleží jakou máš desku,dražší desky mají i 4x 3-pin konektor,jinak to řešit rozdvojkama.

a ty ses nepodival jaky větrák objednáváš??? jak je napájený?
OMG rada nad zlato.
.
Nekdy pribaluji k fanum "Redukci ktera ma na druhem konci normlani MOLEX konektor.
ale jestli mas ten Sys_Fan konektor volny,normalne to to tam pripoj, fan pojede a navic uvidis i v biose otacky a MOZNA moznost regulace( snizit otacky).
Ja mam takhle napojeny primo na desku 2 fany.
:)
//ted jsem kouknul na ten fan a obrazek a jasne je tam videt ze tam ta REDUKCE je..takze mas 2 moznosti.
1, napojit na desku( lepsi, IMHO protoze nebudes mit vsude ranec kabelu)
2, napojit reducki a molezx konektro zapojit do molex konektoru ze zdroje.
(co je molex konektor snad vysvetlovat nemusim)
Genyus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Genyus »

hlupak píše:Nekdy pribaluji k fanum "konverzi"( jinak se tomu rika ) ktera ma na druhem konci normlani MOLEX konektor.
ale jestli mas ten Sys_Fan konektor volny,normalne to to tam pripoj, fan pojede a navic uvidis i v biose otacky a MOZNA moznost regulace( snizit otacky).
Ja mam takhle napojeny primo na desku 2 fany.
:)
Ten SYS_FAN mám volný, tak ho zapojím tam. Som si nebol istý, že či som si to dobre pozrel. Tak diky.

P.S. asi si myslel tou "konverziou" "redukciu"
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“