Nenašiel som thread kde sa toto riešilo tak zakadám nový. Mám obejdnaný nový fan do case ale niesom si istý kam ho zapojiť. Na doske mám nejaký 3-pin konektor pri ktorom je napísané SYS_FAN . Mám volné aj nejaké káble zo zdroja ale všetko to sú 4-pinové.
Foto toho konektora na doske: http://b.imagehost.org/view/0041/Kopie_DSC02400.jpg
FAN: Coolink SWiF 801
Ďakujem za rady.
Kam zapojiť FAN
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Genyus
- Nováček

- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hlupak
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
OMG rada nad zlato.Sicco2 píše:záleží jakou máš desku,dražší desky mají i 4x 3-pin konektor,jinak to řešit rozdvojkama.
a ty ses nepodival jaky větrák objednáváš??? jak je napájený?
.
Nekdy pribaluji k fanum "Redukci ktera ma na druhem konci normlani MOLEX konektor.
ale jestli mas ten Sys_Fan konektor volny,normalne to to tam pripoj, fan pojede a navic uvidis i v biose otacky a MOZNA moznost regulace( snizit otacky).
Ja mam takhle napojeny primo na desku 2 fany.
//ted jsem kouknul na ten fan a obrazek a jasne je tam videt ze tam ta REDUKCE je..takze mas 2 moznosti.
1, napojit na desku( lepsi, IMHO protoze nebudes mit vsude ranec kabelu)
2, napojit reducki a molezx konektro zapojit do molex konektoru ze zdroje.
(co je molex konektor snad vysvetlovat nemusim)
- Genyus
- Nováček

Ten SYS_FAN mám volný, tak ho zapojím tam. Som si nebol istý, že či som si to dobre pozrel. Tak diky.hlupak píše:Nekdy pribaluji k fanum "konverzi"( jinak se tomu rika ) ktera ma na druhem konci normlani MOLEX konektor.
ale jestli mas ten Sys_Fan konektor volny,normalne to to tam pripoj, fan pojede a navic uvidis i v biose otacky a MOZNA moznost regulace( snizit otacky).
Ja mam takhle napojeny primo na desku 2 fany.
P.S. asi si myslel tou "konverziou" "redukciu"