Jaký disk do RAIDu?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Marfy
Nováček
Nováček

Jaký disk do RAIDu?

Příspěvek od Marfy »

Zdravim,
potrebuji poradit jaky zvolit disk do RAIDu - SATA2 - predpokladam ze koupim 2x 160 GB.
O co mi hlavne jde o teplotu aby byla co nejnizsi a spolehlivost. Na starem compu mi behaji 2x seagate 80GB uplne v pohode uz nejakej ten rok RAID 0.

Podle informaci ktere jsem zjistil na webu vychazi nejlepe HITACHI a hodne lidi chvali SAMSUNG (ten vychazi v 200 GB variante) - malo topi a i spolehlivost - popravde mam trochu obavu :roll:

Jaka by byla vase volba a rada????

A jeste jedna otazka mate nekdo zkusenosti s RAIDem MATRIX? Docela o nem uvazuji ale nikde jsem nezjistil konkretni zkusenosti....

Diky za nazory
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pokud máš dost peněz a chceš maximální výkon tak 2 150gb raptory se 16mb cache. :)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

raptor ma o neco mensi vykon samotny, nez 2 jine disky v raidu, myslim ze zde se bude jednat o "hodne muziky za malo penez" v tom pripade bych navrhl toto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H1TZ1TPAIU

je to edice WDYS-RE (raid edition) a nestoji mos, je predurcen pro raid i nepretrzity provoz a zbytek vyctete tam, PS: ma 16Mb cache :D
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Marfy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marfy »

NEONET píše:raptor ma o neco mensi vykon samotny, nez 2 jine disky v raidu, myslim ze zde se bude jednat o "hodne muziky za malo penez" v tom pripade bych navrhl toto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H1TZ1TPAIU

je to edice WDYS-RE (raid edition) a nestoji mos, je predurcen pro raid i nepretrzity provoz a zbytek vyctete tam, PS: ma 16Mb cache :D
Koukam na ne a vypadaji dobre i ta cena neni nejhorsi.. Diky uvazuji o nich
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

WD RE edition jsou hlučné jako tryskový motor. Btw jeden Raptor nenahradíš žádným RAIDem...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Zaujimave. Ja mam doma WD5000YS aj WD5000ABYS, a hlucnymi by som ich teda nenazval. Hlavne po mojich skusenostiach so Seagate 7200.10 400GB. WD500YS mi bezi na 39 stupnoch, WD5000ABYS na 33 stupnoch (pred oboma je 9,2cm fan (kvoli tomu, ako je rieseny intake v Antec Solo).

Edit: A keby si necital iba posledny prispevok, tak vidis aj to, co boli povodne poziadavky - spolahlivost a nizke teploty.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

h4__ píše:WD RE edition jsou hlučné jako tryskový motor. Btw jeden Raptor nenahradíš žádným RAIDem...
bud ssd, ale za vyssi cenu (pristupovka okolo 0,0x ms, read pres 100 MB/s) nebo scsi....
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“