Vysoká teplota CPU Athlon XP1800+ na desce MS 6330
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Sver
- Nováček

-
Vysoká teplota CPU Athlon XP1800+ na desce MS 6330
V klidu mi to ukazuje teplotu cca. 75 stupňů, pod zátěží jde přes 80 a víc. Už jsem musel vypnout hlídač teploty, protože šel nastavit max. na 82 stupně. Chladič mám (myslím) slušný, pastu používám. Tušíte někdo v čem je problém?
Musím přiznat, že počítač nepadá, takže jsem si na to zvykl, jen si už netroufám přetaktovávat (což mě mrzí).
Musím přiznat, že počítač nepadá, takže jsem si na to zvykl, jen si už netroufám přetaktovávat (což mě mrzí).
- mhl
- Středně pokročilý

-
sáhni si na chladič a když nebude horkej tak se na to vykašli-deska ukazuje blbý teploty, možná to vyřeší update biosu(ten bych updatoval každopádně) a jestli horkej bude tak máš problém respektive bys mohl uvést přesný typ chladiče.Jo a jestli máš nevětranej case tak bych tam hodil dva 80mm větráky do předu a dozadu a máš po problému 
- peerer
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
je vás vic
kamoš má 3d cooler pro a na max otáčky mu 1800+ valí na 70 idle a 85 burn a chce ho zkusit reklamovat
- Sver
- Nováček

-
Chladič mám Spire falcon Rock II, měl by být do XP2600+, při provozu je teplejší, ale horký není (roku na něm udržím, typoval bych tak cca. 40 - 45 stupňů). Větrák jsem zkoušel, ale osvědčilo se mi spíš nechat otevřenou bednu. Zkusím se ale podívat po novém biosu.m.h.l píše:sáhni si na chladič a když nebude horkej tak se na to vykašli-deska ukazuje blbý teploty, možná to vyřeší update biosu(ten bych updatoval každopádně) a jestli horkej bude tak máš problém respektive bys mohl uvést přesný typ chladiče.Jo a jestli máš nevětranej case tak bych tam hodil dva 80mm větráky do předu a dozadu a máš po problému
- Sver
- Nováček

-
Re: je vás vic
Taky jsem to ověřoval u prodejce, ale celkem logicky mi poradil ať zkusím při plně zahřátým procesoru rycjle vypnout počítač, sundat chladič, a položit prst na procesor. Pokud se spálím (80 stupňů už je pěkně cítit), je problém v procesoru, jinak je problém s čidlem v desce (což je asi ten problém).peerer píše:kamoš má 3d cooler pro a na max otáčky mu 1800+ valí na 70 idle a 85 burn a chce ho zkusit reklamovat
Pokud bude reklamovat, dej vědět jak uspěl.
- Tanner5
- Nováček

-
Mám Athlon 1800 a desku MS 6330, těd jde o to kterou máš ty, jsou dvě starší a novější. U té novější K7T TURBO2, mi běhá kolem 49 stupnů maximum byla 58. Tahle deska má výhodu v tom, že dokud neupdatuješ bios, tak vyndej propojku a dej FSB na 133 a zkus si frekvenci, stabilně mi to běhá na 1. 83 Ghz, což je zhruba je Athlon 2500, ale po update biosu už na týchle frekvenci nevydržel ani při zvedlém napájení.
Chladič má Arctic cool s velkým větrákem a 20 Db hlučnost.
- Sver
- Nováček

-
Já mám K7T TURBO. U turba 2 je výhoda, že zvládá i novější procesory.Tanner5 píše:Mám Athlon 1800 a desku MS 6330, těd jde o to kterou máš ty, jsou dvě starší a novější. U té novější K7T TURBO2, mi běhá kolem 49 stupnů maximum byla 58. Tahle deska má výhodu v tom, že dokud neupdatuješ bios, tak vyndej propojku a dej FSB na 133 a zkus si frekvenci, stabilně mi to běhá na 1. 83 Ghz, což je zhruba je Athlon 2500, ale po update biosu už na týchle frekvenci nevydržel ani při zvedlém napájení.
- Tanner5
- Nováček

-
- Sver
- Nováček

-
Teplotu beru z utilitky výrobce desky a z Sisoft Sandra (odkud ty čerpají netuším). Předpokládám, že problém bude v čidle desky, které je pod paticí CPU. Včera mi to krátce po startu systému ukazovalo 92 stupňů, pak to spadlo na "obvyklých" 80. Procesor pořád "žije".
Ten teploměr se kupuje kde? (Asi nemyslíš digitální lékařský teploměr)
Ten teploměr se kupuje kde? (Asi nemyslíš digitální lékařský teploměr)
- lada
- Začátečník

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1.83GHz =2500+ u Bartona a ten má 512kb L2 cacheTanner5 píše:... stabilně mi to běhá na 1. 83 Ghz, což je zhruba je Athlon 2500 ...
1.83GHz = přibližně 2000+ u Palomina nebo T-bread - 256kb L2 cache
Pokud nepomůže novější BIOS tak můžeš dělat kvůli teplotě pokusy různýma typama past (stříbrná, silikonová, obyč. bílá ...) a snaž se to rovnoměrně rozetřít (např. žiletkou), určitě ji tam nedávej jak to denonstruje AMD (fláknou tam kapku a nerozetřou).
Já dost blbě rozetřel stříbrnou pastu a měl proti původnímu rozdíl 12°C!!!
(CPU viz podpis běžně 35°C)
2Sver: Zásadní rozdíl je, že K7T TURBO má "jenom"KT133 K7T TURBO2 má KT266
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Tanner5
- Nováček

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
SorryTanner5 píše:Hm, tak teda nevím, ale buď špatně vidím nebo neumím číst, ale kde jsi přišel na to , že KT7 TURBO2 má KT266???? Má jen a pouze KT133, rozdíl je v tom, jak už tu bylo psáno, že podporuje procesory vyšší řady po update chodí do 3200+![]()
KT7T TURBO2 podporuje do 2600+.
(doufám, že jsem tě mosnenas*al)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.