Bezpečné oddělení UMTS modemu T-Mobile 4G od PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Bezpečné oddělení UMTS modemu T-Mobile 4G od PC

Příspěvek od Nagant »

Je pro bezpečné oddělení jednoho PC od mobilního T-Mobile Internetu 4G dostupná nějaká levnější alternativa, než pořízení routeru od T-Mobile za cca 3000 Kč, nebo routerů WL500gP/gP Deluxe/g (a přehrání jejich FW)?

Uvažuju o tarifu Basic, nyní jsem měl zapůjčený modem IPwireless 4G (připojení přes USB), ale i přes aktuální AVAST Home (nastaveno největší zabezpečení), Windows Rollup Update 1 (post SP4 patche, mám W2K) a KERIO Personal Firewall jsem se potýkal při Windows Updatu s nějakými dotírajícími "viry", DCOM Exploity, rozsypáním a blikáním obrazu, nemožností vypnout počítač běžným způsobem nebo přes správce úloh... :evil:

Update jsem mohl po několika obnovách systému z image provést až po nahrazení Avast Home antivirem Symantec Endpoint Protection, ale stejně jsem se po nějaké době práce s internetem potýkal s podivnými symptomy (zpomalení psaní, nezobrazování částí stránek atd.) kvůli nimž jsem musel restartovat PC.

Předpokládám, že použitím kabelu Ethernet (dokupované příslušenství k modemu, standardně k tomu není) a tedy PPPoE (?) bych si s bezpečností nepolepšil, nebo ano? A je to to rozhraní vůbec pro "píchnutí" do LAN karty PC :?:
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Re: Bezpečné oddělení UMTS modemu T-Mobile 4G od PC

Příspěvek od HacIPex »

Nagant píše:Je pro bezpečné oddělení jednoho PC od mobilního T-Mobile Internetu 4G dostupná nějaká levnější alternativa, než pořízení routeru od T-Mobile za cca 3000 Kč, nebo routerů WL500gP/gP Deluxe/g (a přehrání jejich FW)?

Uvažuju o tarifu Basic, nyní jsem měl zapůjčený modem IPwireless 4G (připojení přes USB), ale i přes aktuální AVAST Home (nastaveno největší zabezpečení), Windows Rollup Update 1 (post SP4 patche, mám W2K) a KERIO Personal Firewall jsem se potýkal při Windows Updatu s nějakými dotírajícími "viry", DCOM Exploity, rozsypáním a blikáním obrazu, nemožností vypnout počítač běžným způsobem nebo přes správce úloh... :evil:

Update jsem mohl po několika obnovách systému z image provést až po nahrazení Avast Home antivirem Symantec Endpoint Protection, ale stejně jsem se po nějaké době práce s internetem potýkal s podivnými symptomy (zpomalení psaní, nezobrazování částí stránek atd.) kvůli nimž jsem musel restartovat PC.

Předpokládám, že použitím kabelu Ethernet (dokupované příslušenství k modemu, standardně k tomu není) a tedy PPPoE (?) bych si s bezpečností nepolepšil, nebo ano? A je to to rozhraní vůbec pro "píchnutí" do LAN karty PC :?:

WL 500gP se da sehnat od 1900 Kc ... Fw pak nahrajes manualne, a navic novejsi verzi

A to co pises, urcite nezavinil internet, ale uzivatel. Pokud chytnes vira, neubrani te zadny router, pouze dobre nastaveny firewall a antivirus
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Ano, jednalo se mi o to, zda není nějaká podstatně levnější alternativa, tak do 1000 Kč za nové zařízení.

K druhému - asi ano, něco se mi tam mohlo dostat nějakou mou chybou, ale nejsem si ničeho takového vědom, nic jsem dovnitř nepovolil.
Právě proto jsem z toho takový rozpačitý, skoro jsem si i jeden čas myslel, zda mi to nemohl provádět ten program od T-Mobilu (nadstavba dial-up připojení), to se mi ale zas moc nezdá.

Jde o to, jak jsou na tom s tím zabezpečením Windows 2000.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“