vypadky pripojeni k Inetu v LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
pipa
Začátečník
Začátečník

vypadky pripojeni k Inetu v LAN

Příspěvek od pipa »

Potreboval bych poradit s timto problemem:Ve firme mam pocitac pripojeny k internetu pres LAN.Bohuzel velmi casto dochazi k vypadkum pristupu na internet.Po otevreni par stranek spojeni "zamrzne".Mam z toho pocit,jako by nejak prestal brat pozadavky DNS nebo co to ma na starosti.Kdyz zadam pak www adresu,napise to ze hleda server ve tvaru xxx.xxx.xxx.xxx,jako by to nemohlo najit adresu zadanou v domenovem tvaru.Ping na internet pak taky nebezi (bez odezvy).Ping na PC v lokalni siti jede.Kdyz se presunu na pocitac ve vedlejsi mistnosti,tak tam to jede bez problemu.
Po takovem vypadku pak na mem PC jede inet az tak za 2 hodiny nebo i vic.
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jestli to chápu správně, tak na jednom z PC v lokální síti dochází k výpadkům internetu a na jiných ne? pak je problém tam a ping bych vedl takto

1. vnitřní rozhraní routeru (Tvoje brána)
2. vnější rozhraní routeru
3. něco u poskytovatele, pokud možno hodně blízko
4. až venku

plus případně tracert abys našel poslední místo kam se to dohrabe
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

případně můžeš zkusit NSLOOKUPem dotazy na DNS server
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

No nevím, ale na router bych to neviděl, to už spíš špatnej kabel (svít kontrolka ?) zkus taky ping na localhost (127.0.0.1), případně ipconfig,

ipconfig /release
ipconfig /renew

Já jsem měl podobný problém na 98 a řešil to vždycky restart, po třech dnech reinstall. Nejlepší řešení byl přechod na XP.
pipa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pipa »

Zkusil jsem tracert s temito vysledky:
1)127.0.0.1 ....OK
2)ip brany......OK
3)DNS1.....bez odezvy
4)DNS2....bez odezvy

to same ping

zkousel jsem ten restart a pomohlo to, jen nevim jestli je to univerzalni (zabere pokazde) a take to neni moc elegantni reseni, zvlast kdyz muj pocitac slouzi jako souborovy server

Ten ipconfig jeste zkusim,ale i tak by se mi nelibilo to neustale takto opravovat.

Kabel to nebude, protoze PC v lokalce vidim a pingnu.

pavel.minarik píše:jestli to chápu správně, tak na jednom z PC v lokální síti dochází k výpadkům internetu a na jiných ne? pak je problém tam a ping bych vedl takto

1. vnitřní rozhraní routeru (Tvoje brána)
2. vnější rozhraní routeru
3. něco u poskytovatele, pokud možno hodně blízko
4. až venku

plus případně tracert abys našel poslední místo kam se to dohrabe
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

u té brány - funguje ping na vnitřní i vnější rozhraní?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

doporučoval bych řešit problem s technikem vaší sítě, řešit to na foru není moc efektivní :)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

To vypadá na nějakej bordel v routování, máš dobře nastavenou bránu? Zkus si vypsat routovací tabulku když to funguje a když ne, ikdyž, že by do ní něco dělalo zásahy se mi nezdá...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dony píše:To vypadá na nějakej bordel v routování, máš dobře nastavenou bránu? Zkus si vypsat routovací tabulku když to funguje a když ne, ikdyž, že by do ní něco dělalo zásahy se mi nezdá...
a taky by se to asi týkalo víc mašin, ne jenom té jeho, ale možný je všechno
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pavel.minarik píše:
Dony píše:To vypadá na nějakej bordel v routování, máš dobře nastavenou bránu? Zkus si vypsat routovací tabulku když to funguje a když ne, ikdyž, že by do ní něco dělalo zásahy se mi nezdá...
a taky by se to asi týkalo víc mašin, ne jenom té jeho, ale možný je všechno
já myslel spíš na té jeho... teď mě napadá, kde se ti to zastaví, když zkusíš traceroute?
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Nejsem si jistej, jestli už jsi na to odpovídal, ale svítí ti při výpadku kontrolka na síťovce ?
Jak říkám, tohle dělají Win, buď to to reinstalni, nebo dej rovnou XP (kompl by to měl zvládnout).

PS: nejsi náhodou z Brna ?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“