vypadky pripojeni k Inetu v LAN
Moderátor: Don
- pipa
- Začátečník

-
vypadky pripojeni k Inetu v LAN
Potreboval bych poradit s timto problemem:Ve firme mam pocitac pripojeny k internetu pres LAN.Bohuzel velmi casto dochazi k vypadkum pristupu na internet.Po otevreni par stranek spojeni "zamrzne".Mam z toho pocit,jako by nejak prestal brat pozadavky DNS nebo co to ma na starosti.Kdyz zadam pak www adresu,napise to ze hleda server ve tvaru xxx.xxx.xxx.xxx,jako by to nemohlo najit adresu zadanou v domenovem tvaru.Ping na internet pak taky nebezi (bez odezvy).Ping na PC v lokalni siti jede.Kdyz se presunu na pocitac ve vedlejsi mistnosti,tak tam to jede bez problemu.
Po takovem vypadku pak na mem PC jede inet az tak za 2 hodiny nebo i vic.
Po takovem vypadku pak na mem PC jede inet az tak za 2 hodiny nebo i vic.
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli to chápu správně, tak na jednom z PC v lokální síti dochází k výpadkům internetu a na jiných ne? pak je problém tam a ping bych vedl takto
1. vnitřní rozhraní routeru (Tvoje brána)
2. vnější rozhraní routeru
3. něco u poskytovatele, pokud možno hodně blízko
4. až venku
plus případně tracert abys našel poslední místo kam se to dohrabe
4. až venku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Dony
- Středně pokročilý

- LeváRuka
- Začátečník

-
No nevím, ale na router bych to neviděl, to už spíš špatnej kabel (svít kontrolka ?) zkus taky ping na localhost (127.0.0.1), případně ipconfig,
ipconfig /release
ipconfig /renew
Já jsem měl podobný problém na 98 a řešil to vždycky restart, po třech dnech reinstall. Nejlepší řešení byl přechod na XP.
ipconfig /release
ipconfig /renew
Já jsem měl podobný problém na 98 a řešil to vždycky restart, po třech dnech reinstall. Nejlepší řešení byl přechod na XP.
- pipa
- Začátečník

-
Zkusil jsem tracert s temito vysledky:
1)127.0.0.1 ....OK
2)ip brany......OK
3)DNS1.....bez odezvy
4)DNS2....bez odezvy
to same ping
zkousel jsem ten restart a pomohlo to, jen nevim jestli je to univerzalni (zabere pokazde) a take to neni moc elegantni reseni, zvlast kdyz muj pocitac slouzi jako souborovy server
Ten ipconfig jeste zkusim,ale i tak by se mi nelibilo to neustale takto opravovat.
Kabel to nebude, protoze PC v lokalce vidim a pingnu.
1)127.0.0.1 ....OK
2)ip brany......OK
3)DNS1.....bez odezvy
4)DNS2....bez odezvy
to same ping
zkousel jsem ten restart a pomohlo to, jen nevim jestli je to univerzalni (zabere pokazde) a take to neni moc elegantni reseni, zvlast kdyz muj pocitac slouzi jako souborovy server
Ten ipconfig jeste zkusim,ale i tak by se mi nelibilo to neustale takto opravovat.
Kabel to nebude, protoze PC v lokalce vidim a pingnu.
pavel.minarik píše:jestli to chápu správně, tak na jednom z PC v lokální síti dochází k výpadkům internetu a na jiných ne? pak je problém tam a ping bych vedl takto
4. až venku
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- KOFis
- Mírně pokročilý

- Dony
- Středně pokročilý

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a taky by se to asi týkalo víc mašin, ne jenom té jeho, ale možný je všechnoDony píše:To vypadá na nějakej bordel v routování, máš dobře nastavenou bránu? Zkus si vypsat routovací tabulku když to funguje a když ne, ikdyž, že by do ní něco dělalo zásahy se mi nezdá...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Dony
- Středně pokročilý

já myslel spíš na té jeho... teď mě napadá, kde se ti to zastaví, když zkusíš traceroute?pavel.minarik píše:a taky by se to asi týkalo víc mašin, ne jenom té jeho, ale možný je všechnoDony píše:To vypadá na nějakej bordel v routování, máš dobře nastavenou bránu? Zkus si vypsat routovací tabulku když to funguje a když ne, ikdyž, že by do ní něco dělalo zásahy se mi nezdá...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...