X2: spravce souboru, zobrazeni jen jednoho jadra....help

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

X2: spravce souboru, zobrazeni jen jednoho jadra....help

Příspěvek od =WiSh= »

Zdravim, po vymene A64 za X2 mam ve spravci souboru zobrazene vytizeni jen jedno jadra. Vim ze jsem to uz nekdy nekderesil, ale ted si nemuzu vzpomenout jak... Je nejaka snadnejsi cesta, nez reinstal, ale nevim uz jaka.. Drivery od AMD mam vsechny, ACPI, taky.. jednou uz tam dve jadra byly, ale pak se pc restartlo a uz je tam zas jen jedno okynko .. Grrrrr :twisted:

Kdo pomuze..?
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Re: X2: spravce souboru, zobrazeni jen jednoho jadra....help

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

=WiSh= píše:Zdravim, po vymene A64 za X2 mam ve spravci souboru zobrazene vytizeni jen jedno jadra. Vim ze jsem to uz nekdy nekderesil, ale ted si nemuzu vzpomenout jak... Je nejaka snadnejsi cesta, nez reinstal, ale nevim uz jaka.. Drivery od AMD mam vsechny, ACPI, taky.. jednou uz tam dve jadra byly, ale pak se pc restartlo a uz je tam zas jen jedno okynko .. Grrrrr :twisted:

Kdo pomuze..?
Při výměně procesoru musiš přeinstalovat okna.
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

prave ze byl postup jak to obejit.. I mne to bezelo...chvili do doby, nez to spadlo..
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Správce zařízení :arrow: počítač :arrow: aktivovat "Víceprocesorový PC a rozhraním ACPI".
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

Mr. Dirk píše:Správce zařízení :arrow: počítač :arrow: aktivovat "Víceprocesorový PC a rozhraním ACPI".
na to jsem se prave dival hned, je to tam, CPU je tam dvakrat.. vsechno se zda byt ok,.. ale porad mi jede jen jedno CPU..

nebo jak myslis "aktivovat" ...?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 =WiSh=: Jak myslis ze to CPU je tam dvakrat? Melo by tam byt jednou napsany "Dvouprocesorovy osobni pocitac s rozhranim ACPI"
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
sarin
Nováček
Nováček

spravce souboru

Příspěvek od sarin »

a co takhle jednoduse si zapnout volbu : jeden graf pro jeden procesor :-)
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Sarin presne tak...

EpileptickyKrecek zadne okna nemusis preinstalovat pri vymene procesoru ..Nevim kde si na to prisel..
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Mirek CZE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek CZE »

okna by se měli přeinstalovat hlavně při výměně grafiky a samozřejmě základní desky, ale to je jiné těma...
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

No tak zkus reinstalnout ty widle ..
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

GaGy píše:No tak zkus reinstalnout ty widle ..
.. no a to se mi právě vůbec nehodí...
x-error
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-error »

To je zajímavý - já prováděl úplně stejnou operaci a ... naštěstí ... úplně bez problému - proběhly 2 restarty (instalace CPU) a pak šlapaly 2 jádra (WXP-Pro SP2; Asus A8N-Sli Deluxe; A64 3000+ -> A64 X2 4400+)
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

stejna deska, vymena z 3200+ na X2 3800+ a nic,... Budu muset asi vazne udelat reinstal, to je v haaaji
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

ASUS A8N-E,přechod z 3200+ na X2 4200+ a musel jsem udělat nutný reinstal.Bez nej Widle po restartu už nenaběhly. :evil:
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Asi zalezi i na zakladovce ,ale ja s tim nemel problem ..
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

deskou to nebude, spis nejake ovladace, mozna aktualizace.. Ted to jede na jedno jadro ale je to nejak nestabilni, obcas to vytuhne... ten reinstal asi vazne bude jedina moznost... :sad:
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Ten problém jsem tu řešil já :)

Nejlepší je reinstalace windows. (trvá tak 25min)
O žádná data a nastavení nepřijdeš, windowsy si najdou procesor a nastaví počítač jako víceprocesorový počítač.
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

A o čem tu celou dobu asi pišu....
teldah
Začátečník
Začátečník

Re: X2: spravce souboru, zobrazeni jen jednoho jadra....help

Příspěvek od teldah »

EpileptickyKrecek píše:
=WiSh= píše:Zdravim, po vymene A64 za X2 mam ve spravci souboru zobrazene vytizeni jen jedno jadra. Vim ze jsem to uz nekdy nekderesil, ale ted si nemuzu vzpomenout jak... Je nejaka snadnejsi cesta, nez reinstal, ale nevim uz jaka.. Drivery od AMD mam vsechny, ACPI, taky.. jednou uz tam dve jadra byly, ale pak se pc restartlo a uz je tam zas jen jedno okynko .. Grrrrr :twisted:

Kdo pomuze..?
Při výměně procesoru musiš přeinstalovat okna.
Tak tohle není pravda já měl zasrané windowsy (2 roky bez reinstalu) a položka počítač v ovládacích panelech tam ani nebyla a pomohla jen reinstalace.
Ale sousedovi stačilo vyměnit procák za dvojjádro a hned mu to jelo.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“