Projekt: little monster by Japan (upd 3.3.)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Japan
Nováček
Nováček

Projekt: little monster by Japan (upd 3.3.)

Příspěvek od Japan »

Zdravím všechny příznivce casemoddingu :)

Tohle je moje první pokus o modding, takže jednak prosím o shovívavost a za druhé budu rád za každou dobře míněnou radu.

Vím že z následujících fotek není vůbec vidět jaký bude výsledek a proto se prosím zdržte komentářů "zatím z toho není nic vidět, tak uvidíme". Zatím se prosím zaměříme pouze na řemeslnou část, děkuju

Základní informace:
  • case Thermaltake VE1000BWS Mozart TX (CZC)
    hdd domeček: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE (ještě jeden na cestě) (CZC)
    fan regulátor: Zalman ZM-MFC2 (CZC)
Další HW a vybavení budu připisovat podle toho jak se bude objevovat na fotkách. Jen prozradím že vevnitř bude vodní chlazení, Quadcore a 8800GT 1GB.

Následují fotky nové case (dokumentace počátečního stavu):
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zatím jsem nad tím strávil tenhle víkend. Tady jsem vyřezával díru pro 2x120mm ventilátory, které budou na radiátoru vodního chlazení:
Obrázek

... vyřezáno a pokusně vytmelená jedna mřížka:
Obrázek

Tohle je můj podomácku vyrobenej stříkací box na drobnější díly (původně na modely):
Obrázek

Tady už mám přetmelenej celej zadek, zjistil jsem že díky velikosti perforace a propadu tmelu při vytvrdání je třeba tmelit až ve třech krocích:
Obrázek

Tohle je plničem/základovkou fouklej box na disk:
Obrázek

A to by bylo pro tenhle víkend vše :)

Teď čekám na gumový profil a musím zajít koupit plexi. Taky ještě nemám vodníka, takže nemůžu pořádně připravovat vnitřek.

*** LOG ***

20.2.
Vodník dorazil (špatná pumpa, blbá barva hadic):
Obrázek

21.2.
Barva plexiskla:
Obrázek

24.2.
Finální vrstva tmelu na zadku:
Obrázek

29.2.
Barva kostry a bočnic:
Obrázek

3.3.
Přední výplň:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Japan dne pon 3. bře 2008, 22:17, celkem upraveno 5 x.
Mirek Japan Kobl
můj blog: http://jblog.cz/ (převážně o HW, chlazení a ztišování)
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

NO skrin je to pekna a prace zatim vypada kvalitne ( jako ze to neni rychle rychle ).
Drzim palce.
PS: Jen tak me zajima co z toho bude? Jako treba barevne kombinace ?
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Dark GunMan píše:NO skrin je to pekna a prace zatim vypada kvalitne ( jako ze to neni rychle rychle ).
Drzim palce.
Díky :oops:

Po řadě vnitřních bojů to nakonec asi bude komplet sněhově bílá (matná) se stříbrnými doplňky (šrouby) a světle modré plexi (tvar předního palenu zůstane zachován, jenom tam bude jeden 120mm intake ventilátor a místo té černé mřížky bych tam rád plexi) plus koš na disky/mechaniky také z plexi.

Dál ještě nejsem rozhodutý jestli okna nechám z čirého plexi nebo také z barevného + jestli na ně přijde nějaký ten gravír.

V podstatě by se mělo jednat o velmi decentní mod, ale vzhledem k velikosti bedny a hromadě blbostí co mi leží v hlavě si myslím že to bude ještě pěkná makačka :)
Mirek Japan Kobl
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Japan píše:
Dark GunMan píše:NO skrin je to pekna a prace zatim vypada kvalitne ( jako ze to neni rychle rychle ).
Drzim palce.
Díky :oops:
NZ
...
No to zni velmi zajimave (barva sice zrovna kterou primo nenavidim, ale kdyz to bude vypadat pekne tak proc ne)...hodne se tesim na to modre plexi.
No hodne casto ty "malickosti a blbosti" udelaji hodne jak ve vzhledu tak funkcnosti.

(jen tak k te srkini....jak tak stale koukam tak ma pekne hodne mist na vetracky...kdyby to vsechno byli mista na 120x120 a nekdo by tam chtel dat kvalitni noctui tak se mu to hodne prodrazi :D )

(to slovicko "hodne" nemam rad ale vsude mi sedelo nejvic) ;)
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Zatim dobre, jak jsi uz zjistil tak tmel si jeste pak sam casem sedne, takze je nutne nekolikrat tmelit. Budes pravdepodobne tmelit i ty diry na sroubky ne?
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Dark GunMan píše:No to zni velmi zajimave (barva sice zrovna kterou primo nenavidim, ale kdyz to bude vypadat pekne tak proc ne)...
Můj elaborát s barvou:
- chrom: nejde dosáhnout barvou a leštěním a na pochromení to tahat nechci
- černá: moc tuctové, nevýrazné
- bílá: zatím zůstává pro testování jak bude vypadat
- ostatní: nechci case co vypadá jako papoušek, případně mě nenapadla žádná decentní barva... možná béžová, pokud mi nesedne bílá
Dark GunMan píše:(jen tak k te srkini....jak tak stale koukam tak ma pekne hodne mist na vetracky...kdyby to vsechno byli mista na 120x120 a nekdo by tam chtel dat kvalitni noctui tak se mu to hodne prodrazi :D )
Celkem je tam 10 pozic na 120mm ventilátory. Já tam budu mít 3 Noctuy
M4r1hu4n3 píše:Budes pravdepodobne tmelit i ty diry na sroubky ne?
Mám s nimi jiné ďábelské plány ;)
Naposledy upravil(a) Japan dne pon 18. úno 2008, 10:23, celkem upraveno 1 x.
Mirek Japan Kobl
lord_sef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lord_sef »

zatim se me to libi:) a uz se tesim na finalni fotky jak to bude vypadat:)
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Japanl píše: Můj elaborát s barvou:
- chrom: nejde dosáhnout barvou a leštěním a na pochromení to tahat nechci
- černá: moc tuctové, nevýrazné
- bílá: zatím zůstává pro testování jak bude vypadat
- ostatní: nechci case co vypadá jako papoušek, případně mě nenapadla žádná decentní barva... možná béžová, pokud mi nesedne bílá
Och chrom..mmm...;)
ale bila staci...ale papousek by nebyl spatny :D nebo i chameleon ze by to menilo barvy podle teploty okoli, vzduchu atd....;)
Japan píše: Celkem je tam 10 pozic na 120mm ventilátory. Já tam budu mít 3 Noctuy
Pani to je pekna elektrarna na vzduch
M4r1hu4n3 píše:
Japan píše:
Mám s nimi jiné ďábelské plány
Heh to sem zvedav jake
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

V tehle "domeckach" pry docela radi umiraj disky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Woyta píše:V tehle "domeckach" pry docela radi umiraj disky.
Jedna paní povídala :)
Disky umírají v case bez pohybu vzduchu, kde jsou v provozu na hraničních teplotách, pak také disky umírají v nepovedené sérii, na stáří, mechanické poškození a náhodou.
Tím že teplo z disku převedu na větší plochu (lépe ho vyzářím) a utlumím jeho vibrace udělám vše možné, jen ne poškození :-D
Mirek Japan Kobl
Drings
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drings »

Čau tak zatím se mně to zatmeleni libí nevypada to vubec spatne :shock: ,s bílou barvou souhlasím taky by se mně tam libíla akorat teda ten disk se me v tom bude zdat hodne udušenej radši bych ho tam nechal normalne a pred něj dal fan :wink: ale každy to chce jinak :-D
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Japan píše: Jedna paní povídala :)
U tehle Scythe boxech se mluvilo se o prehrivajici se elektronice a nedostatcenem chlazeni. Zkus nakouknout do sekce chlazeni.

Jinak ohledne case zatim neni moc co hodnotit ale ta vyrizla dira pro 2*120 se mi zda trochu nedobrousena.

Pokud ti jde o lesk tak hlinik se docela dobre da vylestit ale lip se to dela kdyz je masina. Rucne to trva hoodne dlouho. Pak jeste bezbarvej lak. Hlinik rad reaguje s kyslikem a zmatni.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Woyta píše: U tehle Scythe boxech se mluvilo se o prehrivajici se elektronice a nedostatcenem chlazeni. Zkus nakouknout do sekce chlazeni.
Pořád budu víc věřit vlastním zkušenostem a testům z důvěryhodnějšího zdroje než "mluvilo se o tom někde na fóru" (bez urážky). Viz např. http://www.svethardware.cz/art_doc-11B3 ... D766D.html cituji:
Ale už k výsledkům. Naměřená teplota na stole se pohybovala kolem 43°C poté, co byl disk asi 3/4 hodiny zatěžován opakovaným testem seeku, součástí benchmarku h2benchw. Stejně jsem přistoupil k testování i tehdy, když byl disk schován v boxu a ve skříni. Tam však teplota vystoupala na pouhých 34°C, což je s ohledem na absenci přímého ofukování pomocí ventilátoru skutečně dobrý výsledek. Nepochybuji však, že by si takový Silentmaxx nevedl minimálně stejně.
Nicméně si myslím že toto téma je zde poněkud OT :) Až bude počítač pohromadě, rád se podělím v sekci Chlazení o výsledky teplot ;)
Mirek Japan Kobl
00Inferno00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 00Inferno00 »

Disky vetsinou umiraji ve spatne navrzenych home made boxech, souhlasim s japanem, lepsim vyzarenim tepla mu urcite neublizi :wink:
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Tak, konečně jsem našel tu pravou barvu (bílá matná) a úspěšně jí vyzkoušel na nepotřebném koši na disky:

Obrázek

Dobrá zpráva - dorazil vodník.
Špatná zpráva - hadička je moc tvrdá a má hnusnou barvu. Objednal jsem jiný typ a transparentní, stačí že UV aktivní bude kapalina.
Obrázek

Také dorazilo další nářadí, tak už mě snad nic nebude brzdit, zítra si zajedu pro plexisklo, doufám že budu mít štěstí.

Další věc co dorazila je guma na hravy děr, ovšem jsem zjistil že například okna v bočnicích mají tak malé hrany že se na nich guma nepříjemně zdrcává, budu jí buďto muset prořezávat nebo po částech lepit... ještě uvidím.

Po večerech toho moc neudělám, takže další progres bude asi až zase po víkendu.
Mirek Japan Kobl
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

hmm vypada to pekne..tahle skrin je opravdu obrovska tak jsem zvedavy jak vyuzijes vsechen ten prostor :) jen tak dal :)
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Barva ujde...

Vodnik peknej (na muj vkus jsou vodnici drahy...proto mam rad vetrnika)
Ta hadice ma nejak moc tmavou barvu ;)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No každopádně na takovou case (myšleno obrovskou) mi ten vodník příjde takový umíráček, takového místa a jen 240 radiátor?

A mimochodem, luxusní lakovací box :lol:
CreAtive_34
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CreAtive_34 »

Japan píše:...stačí že UV aktivní bude kapalina...
zase to nepřežeň :)
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Stoobi píše:No každopádně na takovou case (myšleno obrovskou) mi ten vodník příjde takový umíráček, takového místa a jen 240 radiátor?

A mimochodem, luxusní lakovací box :lol:
Tak viděl jsem podobnou sestavu co budu mít chlazenou pouze jedním 120mm výměníkem a bylo to v pohodě, takže myslím že s tímhle to půjde taky :) a kdyžtak tam radiátor přidám, místa bude dost :)
Box byl původně na modely ;)

Takže jsem zjistil že pumpa je rozbitá :( Asi jí vyměním za Laing.
Mirek Japan Kobl
Odpovědět

Zpět na „Projekty“