Problem s instalaci Debianu

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

Problem s instalaci Debianu

Příspěvek od LuckyGeorge »

Mam dve verze Debianu - na CDckach s verzi jadra 2.4 a internetovou instalaci posledni verze jadra (2.6). Mam SATA disk a integrovanou gigabitoveou sitovku (pres ni mam internet). A ted problem: Instalace z CDcek (2.4) nedetekuje muj SATA HDD (tahle verze nepodporuje SATA). Proto jse si stahl netovou instalaci posledni verze (sarge). ale ta mi zas nenadetekuje sitovku, kterou pro instalaci z netu potrebuju. V seznamu ovladacu neni, tak jsem stahl ovladace z domovsky stranky (Broadcom), ale ty mi nechce debian vzit. Je to mozny tim, ze ty ovladace jsou testovany naposledy na verzi 2.4.22. Pripada mi to troichu jako zacarovanej kruh. Nevite nekdo, jak to vyresit?
AMD 2000+; MSI KT6 Delta FISR; Ti4200 128MB; 120GB SATA
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Tezko rict, ja uz jsem neinstaloval Debian dva roky, mozna dyl, proste tehdy byl jeste Woody testing (porad jede, porad rychle, porad dobre). Skoro bych to udelal tak, ze (maje Knoppix) bych zkompiloval vlastni jadro s podporou sve oblibene sitovky (Broadcom zatim neni moc v povedomi lidi, tak tam asi neni...). V Knoppixu by se klidne daly na disku vytvorit pozadovane oddily, gcc tam taky je, tak to na oddile, kde bude linux klidne zkompilovat, bez formatovani tam nainstalovat Sarge, nastavit bootloaderu pouziti tveho jadra a pak vesele instalit z netu.

Mimochodem, ten ovladac tam opravdu neni, nebo se jenom snazis natahnout spatny?

Dalsi mimochodem - ted se instalacni CD pro Debian delaji pres Jigdo, ne? Nemluve o tom, ze NEPOTREBUJES specialni CD pro instalaci z netu. Na zacatku udelas z prvniho CD nejakou minimalni instalaci a pak doplnis sitove zdroje. No a divil bych se, kdyby ve standardnim jadre pro Sarge podpora pro gigabit Broadcom nebyla.... Image pres jigdo se dela pomoci nejakych souboru, ktere jsou jenom seznam potrebnych balicku (textovy), takze to si pripadne klidne zeditujes k obrazu svemu.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

A nebo si stáhni normální jádro 2.6 z Vanilla řady a to zkompiluj... Nemusíš to pak tahat přes Jigdo.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

TomV píše:A nebo si stáhni normální jádro 2.6 z Vanilla řady a to zkompiluj... Nemusíš to pak tahat přes Jigdo.
No, prave si nejsem jisty, jestli je tom CD pro instalaci z netu gcc a develacke knihovny. Ale vlastne by melo jit zkombinovat zakladni instalaci z CD s jadrem 2.6 a gcc z toho druheho.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“