právě jsem zkoušel pumpu, která mi dorazila a chová se fakt divně - nejdřív se rozjede, chvilku běží (pumpuje vodu), jako by zrychlovala, pak začne vibrovat (tak divně a hlasitě) a pak se vypne... za pár vteřin se zase rozjede a dokola...
máte někdo tuhle pumpu? a pokud ano, jaké je korektní chování?
Mirek Japan Kobl
můj blog: http://jblog.cz/ (převážně o HW, chlazení a ztišování)
Čerpadlo (Presmerované z Pumpa)
Čerpadlo alebo pumpa je zariadenie, pomocou ktorého sa prepravujú tekuté či plynné látky (zväčša voda) z nižšej úrovne vyššie, a ktoré prípadne slúži na dopravu tekutých (plynných) látok na určitú vzdialenosť.
Pumpa je v cr chapano jako poddruh cerpadla a to "pistove cerpadlo", lidi to dost kopiruji z anglictiny nicmene to je blbost. Dost lidi si mysli ze bude vypadat ubercool kdyz budou psat veci jako "velmi signifikantni" a podobne, ale podle me toto je k nicemu kdyz existuje preklad. Ta wiki neni mekka vedomosti (co mi brani to ted upravit?) a krom toho i tam vidis, ze to je presmerovano z pumpa na cerpadlo ne naopak. Navic, mas takove veci jako vyveva (vacuum air pump), a opet, podivas se na wiki a vidis "Vývěva je vlastně vzduchové čerpadlo.". Cili zadne "vzduchova pumpa" a podobne zhovadilosti.
Obecne je to jedno, ale prijde mi zbytecne to psat blbe kdyz to jde dobre (podobne jako kreslit misto odporu pruzinky muze byt "dobre", ale stejne te s timto kazdy z praxe vypraska, protoze podle ceske normy je odpor normalni obdelnicek.)
//Woyta STOP OT
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog