Exnul mi comp

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
madMax
Začátečník
Začátečník

Exnul mi comp

Příspěvek od madMax »

Od počátku sestavení mého počítače jsem se potýkal s bezdůvodnými restarty. Někdy se počítač restartoval dokola ještě před najetím Biosu tak dlouho dokud jsem nevypnul zdroj. Jindy se restartoval při Win, koukání na film, hraní, surfování. Někdy běžel bez restartu dva týdny a pak se za den restartoval třeba 10x za odpoledne. Časem jsem vše nepotřebné v Biosu povypínal a restarty se skoro vytratily. Naposledy jsem je zaznamenal při hře Crysis. Pokud byla přetaktována VGA, tak hodně často a na základních frekvencích třeba po 2 hodinách hraní.

Dnes jsem nainstaloval novou hru a po spuštění se mi po chvíli při úvodním videu vypnul monitor a počitač nereagoval na restart. Po vypnutí a zapnutí se monitor už ani nezapnul. Jen disk se zapne, krátce chroustne a už jen běží větráčky a disk kterej ale nepracuje, jen se otáčí plotny.

Čím si myslíte že by to mohlo být? Myslím že buď základní deska a nebo VGA, která je 3 týdny stará HD3870. Ale netuším jestli to nemůže být RAM, CPU
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Vytáhni grafiku a zapni počák... uvidíš jesti aspon naběhne... Pokud ne, tak možná základka nebo i zdroj...

...
madMax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od madMax »

Zkusím doma. Takže pokud bude chroustat disk, tak najíždí Win a je to grafikou. JInak RAM nebo CPU bych mohl vyřadit? Problém je že to nemám kde zkusit. Zdroj je Seasonik S12. Kupoval jsem jej jako jeden z nejlepších.
matejicek
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od matejicek »

Ja bych nevylucoval ani MB aCPU
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“