Výměna HDD v NTB bez přeinstalace WIN XP
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- matejm
- Nováček

-
Výměna HDD v NTB bez přeinstalace WIN XP
Mám v NTB Toshiba satelite A30 původní 2,5" 40GB HDD (NTFS), chci ho vyměnit za WD Scorpio 250GB (rozhraní ULTRA ATA100). Starý vložit do externího boxu.
Potřeboval bych vědět jestli je možné a případně jak udělat toto:
Zkopírování všech dat ze starého na nový HDD včetně WIN bez nutnosti jejich nové instalace. Pokud by to bylo možné udělat na nové 250GB disku dva oddíly. Ponechat na starém 40GB všechna původní data včetně windows, aby na ten disk bylo možno přistupovat a sloužil jak prozatímní záloha nynějších dat, postupem času bude použit na jiná data.
Mám na ntb nainstalované Windows XP home OEM, jak je to s jejich opětovnou nutností aktivace při změně HDD, bude nutná, nebo ne?
Nemáte někdo zkušenost s tímto diskem WD, jak hodně se zahřívá? Nyní má puvodní disk Hitachi 40GB cca 40°C, není to moc?
Děkuji za rady pokud možno i s návodem jak to provést.
P.S. Hledal jsem kde se dalo, ale nenašel jsem komplexní odpověď na moje otázky.
Potřeboval bych vědět jestli je možné a případně jak udělat toto:
Zkopírování všech dat ze starého na nový HDD včetně WIN bez nutnosti jejich nové instalace. Pokud by to bylo možné udělat na nové 250GB disku dva oddíly. Ponechat na starém 40GB všechna původní data včetně windows, aby na ten disk bylo možno přistupovat a sloužil jak prozatímní záloha nynějších dat, postupem času bude použit na jiná data.
Mám na ntb nainstalované Windows XP home OEM, jak je to s jejich opětovnou nutností aktivace při změně HDD, bude nutná, nebo ne?
Nemáte někdo zkušenost s tímto diskem WD, jak hodně se zahřívá? Nyní má puvodní disk Hitachi 40GB cca 40°C, není to moc?
Děkuji za rady pokud možno i s návodem jak to provést.
P.S. Hledal jsem kde se dalo, ale nenašel jsem komplexní odpověď na moje otázky.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
mam ten samy NB.. A30 504 s celeronem 2,8. Staci kdyt tam das to CD1 a naformatuje se ti automaticky cely disk a potom nainstaluje cisty windows XP i se SW od toshiby.. nemusis na nic klikat. A nemusis ani aktivovat.
teploty mam kolem 40 v zatezi i 50. nic neobvykleho a po 4 letech ten disk pekne huci.. chci tez vymenit ale nevim jeste za co.
teploty mam kolem 40 v zatezi i 50. nic neobvykleho a po 4 letech ten disk pekne huci.. chci tez vymenit ale nevim jeste za co.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Pripojiť obidva disky do desktop PC ten 250GB rozdeliť a pomocou napr: Norton Ghost naklonovať.matejm píše:Zkopírování všech dat ze starého na nový HDD včetně WIN bez nutnosti jejich nové instalace. Pokud by to bylo možné udělat na nové 250GB disku dva oddíly. Ponechat na starém 40GB všechna původní data včetně windows, aby na ten disk bylo možno přistupovat a sloužil jak prozatímní záloha nynějších dat, postupem času bude použit na jiná data.
- matejm
- Nováček

-
To právě dělat nechci, chtěl bych použít to co mám na tom starém disku. Mám tam dost programů a nerad bych je instaloval znovu...[CZ]mike píše:mam ten samy NB.. A30 504 s celeronem 2,8. Staci kdyt tam das to CD1 a naformatuje se ti automaticky cely disk a potom nainstaluje cisty windows XP i se SW od toshiby.. nemusis na nic klikat. A nemusis ani aktivovat.
- matejm
- Nováček

-
A půjde to přes ten externí USB box? Že nejdřív připojím ten starý disk, zálohuju ho přes to na disk stolního pc a pak připojím do boxu novy disk a tu zálohu tam nahraju.sTano11 píše: Pripojiť obidva disky do desktop PC ten 250GB rozdeliť a pomocou napr: Norton Ghost naklonovať.
Jak je to s tou aktivací?
- faugusztin
- Začátečník

-
To si uz potom zozen USB box na 2,5" disky a klonuj to priamo na novy disk. Potom im iba vymenis miesta a stary disk v USB ramceku sformatujes a mas prenosny USB HDDmatejm píše: A půjde to přes ten externí USB box? Že nejdřív připojím ten starý disk, zálohuju ho přes to na disk stolního pc a pak připojím do boxu novy disk a tu zálohu tam nahraju.
Jak je to s tou aktivací?
- matejm
- Nováček

-
- faugusztin
- Začátečník

-
Ja som to myslel tak, ze :
1. faza - stary disk v NB, novy disk v USB, spustis mirrorovaci program a "prekopirujes" particie zo stareho disku na novy
2. faza - stary disk v USB, novy disk v HDD, nabootujes z noveho disku Windows a cez spravcu diskov povytvaras dalsie particie na novom disku, v pripade potreby sformatujes stary disk v USB atd.
1. faza - stary disk v NB, novy disk v USB, spustis mirrorovaci program a "prekopirujes" particie zo stareho disku na novy
2. faza - stary disk v USB, novy disk v HDD, nabootujes z noveho disku Windows a cez spravcu diskov povytvaras dalsie particie na novom disku, v pripade potreby sformatujes stary disk v USB atd.
- matejm
- Nováček

-
- faugusztin
- Začátečník

-