Razer Lachesis - skusenost?
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Razer Lachesis - skusenost?
Uvazujem nad kupou tejto mysi a zaujimali by ma postrehy tych, ktori tuto mys vlastnia, alebo s nou aspon mali cest pracovat. Naroky mam pomerne vysoke kedze prechadzam z diamondback. Zaujima ma, ci sa mys nesprava zvlastne (niektore lasery so zapnutou akceleraciou...), ci opravil nejake problemy novy firmware, prirpadne kto by vedel porovnat ergonomiu s diamondback, krait ci copperhead (s tymi som mal moznost pracovat). Vdaka za kazdy postreh 
- sm_oOx^
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
dik, tu som uz cital. Kazdopadne mys vcera dorazila a som naozaj spokojny. Mensie porovnanie pripravim coskoro aj ja, mam tu po ruke este diamondback, xl-750bf, cakam na G9, intellimouse 3.0, ikari laser a sidwinder.
Najsokojucejsim bol premna aj tak test 165 korunovej mysi. Genius Netscroll 200 (aj 220) je vybaveny 1600dpi laserovym snimacom.
Tu mys som si kupil na experimenty a tiez aj do buduceho testu mysi a mala byt akymsi ironickym bonbonikom medzi konkurenciou - najlepsimi kuskami trhu. Moj smiech ma vsak hned presiel, ked som tuto lowendovu mysku prehnal testami a zistil, ze mys disponuje kvalitnejsim radicom, ako napriklat TOP mys od A4Tech. Kym A4Tech nemam absolutny problem utrhnut na lubovolnom dpi (USB 1000Hz), tuto mysku za 165Kc so stabilnym snimanim okolo 600Hz a 1600dpi laserom som nebol schopny utrhnut ani najprudsim pohybom, ktory som schopny vykonat. Testovane na podlozke steelpad qck. Tu mate dokaz, ze je vhodnejsie pouzit low-endovy laser s 2.0 usb I/O a vysledny efekt je naozaj slusny a rozhodne lepsi, nez strategia napr. firmy A4Tech v znameni kvalitneho snimaca a stareho, pomaleho radica. No nic, viac v recenzii...

Najsokojucejsim bol premna aj tak test 165 korunovej mysi. Genius Netscroll 200 (aj 220) je vybaveny 1600dpi laserovym snimacom.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Také jsem koupil Lachesisku a jsem velice spokojený... Do teď jsem hrál na MX518, zkoušel jsem DeathAdder, LX8, G7 a G9... Logitech mi sedl vždy lépe, věděl jsem že Lachesis bude trochu problém (protože layout je s DeathAdderem hodně podobný), ale kupodivu jsem si do týdne zvykl. Logitech je imho spíše vysoký a dlaň na tu myš celá sedne, malýček se nešoupe. Razery jsou imho dlouhé, nízké a rozpláclé, takže ta ruka mrtvě leží a šoupu malík... Ale zvykl jsem si rychle.
Každopádně musím konstatovat, že 4000dpi je imho pro jakéhokoli hráče příliš. Já hraju na 1000dpi a ve hře sensitivitu 4.8. Ani s MX518 jsem nehrál na plno... Na 4k dpi a menší sensitivitu mi ve hrách hrozně tiká zaměřování - i třes ruky se zaznamenává a to se prostě nedá... Dodnes si myslím, že dpi je jen reklamní trik.
Každpádně je Lachesiska nejlepší myš, co jsem kdy měl. Btw. mám podložku Razer Mantis Speed Mat.
Každopádně musím konstatovat, že 4000dpi je imho pro jakéhokoli hráče příliš. Já hraju na 1000dpi a ve hře sensitivitu 4.8. Ani s MX518 jsem nehrál na plno... Na 4k dpi a menší sensitivitu mi ve hrách hrozně tiká zaměřování - i třes ruky se zaznamenává a to se prostě nedá... Dodnes si myslím, že dpi je jen reklamní trik.
Každpádně je Lachesiska nejlepší myš, co jsem kdy měl. Btw. mám podložku Razer Mantis Speed Mat.
- sm_oOx^
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- sm_oOx^
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Skus konstatovat len za seba. Mne zase vyhovuje najvyssie dpi a nizsia senzitivita (napr. v CS:S mam na 2.2).h4__ píše:Každopádně musím konstatovat, že 4000dpi je imho pro jakéhokoli hráče příliš. Já hraju na 1000dpi a ve hře sensitivitu 4.8. Ani s MX518 jsem nehrál na plno... Na 4k dpi a menší sensitivitu mi ve hrách hrozně tiká zaměřování - i třes ruky se zaznamenává a to se prostě nedá... Dodnes si myslím, že dpi je jen reklamní trik.
To ze TY hras s takym nastavenim neznamena, ze je to najlepsie nastavenie na svete a jedine vhodne pre "akehokolvek" hraca na planete.
DPI ma daleko od reklamneho triku, akurat nie je az tak vyuzitelne v hrach. Ale kvalitne mysi nesluzia len na hranie, ze?
Btw. EVE online by som si v 1920x1200 kludne zahral, detto GuildWars, ale pravdaze nie Crysis. Takze tam by som tiez nieco netvrdil ako jedinu moznu pravdu. Nemyslis, ze zalezi od hry?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Mno jestli se Vám do toho můžu vmísit, tak můj dojem je takový:
S vysokým DPI a sensitivitou menší (i když stále větší než 1...) mi myš snímá i třes ruky, tedy i nechtěné pohyby navíc - takže když mířím AK47 a čekám, že mi někde koukne hlava o velikosti 8px, tak kmitání o absolutní délce 4px se mi nehodí.
S malým DPI rozlišením a vyšší sensitivitou takový problém nemám, myš má stejnou odezvu, rychlé pohyby jsou stejně "přesné" (víte jak to myslím), ale neotravují mě pohyby navíc.
Osobně nevím, jak je to se sensitivitou <1... Nikdy jsem tak nehrál.
S vysokým DPI a sensitivitou menší (i když stále větší než 1...) mi myš snímá i třes ruky, tedy i nechtěné pohyby navíc - takže když mířím AK47 a čekám, že mi někde koukne hlava o velikosti 8px, tak kmitání o absolutní délce 4px se mi nehodí.
S malým DPI rozlišením a vyšší sensitivitou takový problém nemám, myš má stejnou odezvu, rychlé pohyby jsou stejně "přesné" (víte jak to myslím), ale neotravují mě pohyby navíc.
Osobně nevím, jak je to se sensitivitou <1... Nikdy jsem tak nehrál.
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Razer Lachesis - skusenost?
Ahoj všem
Potřebuji radu. Dnes mi přišla "Razer Lachesis" a nejsem s ní plně spokojen resp. s jejími vlastnostmi senzoru. Na podložce Mantis Speed mi po stlačení myši nepříjemně uhýbá senzor do strany a na pevném povrchu také, ale až po silném stlačení, je to dost nepříjemné. Nevím jestli je to přímo vlastnostmi tohoto senzoru, ale chci vědět zda se dá toto nějak vyřešit či vyreklamovat nebo je to u ní normální. Co mi radíte.
Také mám Razer DeathAdder(nesedí mi v ruce, je to kopyto) s optickým senzorem a ta je jak na stole, tak na podložce jako přibitá, senzor se ani nehne, totéž i u jiných myší, ani na nich senzor necukne. Mám též hliníkovou podložku, ale z té mě v tuto roční dobu zebe ruka.
Děkuji za případné rady
EDIT: firmware 1.91, driver 1.10
Potřebuji radu. Dnes mi přišla "Razer Lachesis" a nejsem s ní plně spokojen resp. s jejími vlastnostmi senzoru. Na podložce Mantis Speed mi po stlačení myši nepříjemně uhýbá senzor do strany a na pevném povrchu také, ale až po silném stlačení, je to dost nepříjemné. Nevím jestli je to přímo vlastnostmi tohoto senzoru, ale chci vědět zda se dá toto nějak vyřešit či vyreklamovat nebo je to u ní normální. Co mi radíte.
Také mám Razer DeathAdder(nesedí mi v ruce, je to kopyto) s optickým senzorem a ta je jak na stole, tak na podložce jako přibitá, senzor se ani nehne, totéž i u jiných myší, ani na nich senzor necukne. Mám též hliníkovou podložku, ale z té mě v tuto roční dobu zebe ruka.
Děkuji za případné rady
EDIT: firmware 1.91, driver 1.10
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- Ryck
- Začátečník

Takze: Je to tak, sou s touto mysi tyto problemy.
mela by to pry vyresit podlozka razer Destructor
mela by to pry vyresit podlozka razer Destructor
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to Ryck: Díky za odpověď
No v tom případě si nemohu odpustit poznámku, že by tyto podložky k těmto myším měli výrobci přibalovat, když jsou jediné které jsou tyto problémy schopny vyřešit. V tom případě by se, ale také musely změnit recenze. Jen mi je záhadou, jak to že to žádný recenzent této myši nepostřehl, to mi vrtá hlavou.
No v tom případě si nemohu odpustit poznámku, že by tyto podložky k těmto myším měli výrobci přibalovat, když jsou jediné které jsou tyto problémy schopny vyřešit. V tom případě by se, ale také musely změnit recenze. Jen mi je záhadou, jak to že to žádný recenzent této myši nepostřehl, to mi vrtá hlavou.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
- Ryck
- Začátečník

Protože ne všechny to dělaji: Taky si ji du koupit, pres net=problem, do 2tydnu vratim, no problem necham.
Testujese vždy na dobrych verzich. Pokud mužeš vrať a vem znova/skus reklamovat.
Pribalovat??? 1.ne kazdy ji chce(netvrdim, ze je jedina, ale psal sem na razer FAQ a tam mi to rekly.
2. Cena by byla o cca 800 drazsi!
Testujese vždy na dobrych verzich. Pokud mužeš vrať a vem znova/skus reklamovat.
Pribalovat??? 1.ne kazdy ji chce(netvrdim, ze je jedina, ale psal sem na razer FAQ a tam mi to rekly.
2. Cena by byla o cca 800 drazsi!
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.