Problém s připojením více uživatelů wifi sítě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Petr Kokeš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s připojením více uživatelů wifi sítě

Příspěvek od Petr Kokeš »

Mám tenhle problém s domácí wifi sítí :
používám wifi router D-link DI-524 ke kterému je připojen PC kabelem, dále jsou v domě další dva PC vybavené PCI wifi kartou a nově jsem si pořídil noťas s integrovanou wifinou. Dokud se nepřipojím do sítě s noťasem, jedou ostatní PC ve wifi síti bez problémů, jakmile se připojím do sítě s noťasem, síla signálu u ostatních PC klesá a klesá až síť vypadne úplně a připojit lze zase až odpojím noťas. PC připojené kabelem jede pořád stabilně, je to problém wifi sítě routeru nebo nějaká chyba v nastavení - vše jsem opakovaně procházel, na nic jsem nepřišel... :sad:
Ještě doplňuji, že router jsem vybavil výkonnější anténou (8dB) a všechny kompy se připojují na vzdálenost několika metrů (max 10)!
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od newbie.p »

Ahoj, notes se konektí přes 802.11g nebo 802.11b?? Pokud máš vícero různých zařízení která se připojují k routeru je dobré nastavit pouze jeden standard (třeba 802.11b) místo mixed (802.11g i 802.11b) .. mrkni jak to máš nastavený a napiš.
.....wifi 4 ever....... :D
Petr Kokeš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

newbie.p píše:Ahoj, notes se konektí přes 802.11g nebo 802.11b?? Pokud máš vícero různých zařízení která se připojují k routeru je dobré nastavit pouze jeden standard (třeba 802.11b) místo mixed (802.11g i 802.11b) .. mrkni jak to máš nastavený a napiš.
Díky za tip, noťas se připojoval v "g", ale PC taktéž, takže jsem na obou zařízeních nastavil nejdřív pouze "b", potom pouze "g" a ... zdálo se, že by problém mohl být vyřešen, ale jen do okamžiku, kdy jsem na noťasu zapnul BitLorda - v ten okamžik druhé PC sice ukazuje přítomnost sítě, ale na NET se vůbec nedostanu, chápal bych, kdyby spadla rychlost, ale net nejede vůbec, jako kdyby si noťas stáhl veškerou wifinu pouze na sebe... Jo a lze na routeru nastavit standart (b/g), pokud ano tak jsem to nikde nenašel...
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Petr Kokeš píše: Jo a lze na routeru nastavit standart (b/g), pokud ano tak jsem to nikde nenašel...
Advaced - performance

ale DL-524 umí jen buď b/g nebo g, B-čko samotný mu nevnutíš.
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od newbie.p »

ale DL-524 umí jen buď b/g nebo g, B-čko samotný mu nevnutíš.

není třeba routeru vnucovat pouze B. stačí když mu vnutíš jednen z těchto standartů, stačí g... nevytěžuje to potom tolik pásmo..

Jinak mrkni na to zda strácíš signál nebo pouze se nedostaneš na net.. Protože pokud na jednom kompu budeš vytěžovat lajnu tak si sebere třeba 98% z celého pásma a ostatní PC se nedostanou na net, horkotěžko si je i pingneš.. je to proto že tyhle levný hračky neumějí žádný shaping.. mrkni na to a napiš.
Petr Kokeš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem všechny zařízení routrem počínaje přes noťas i PC přepnul do standartu "g" a výsledek je, že i po připojení noťasu zůstává signál na ostatních PC, nicméně pokud intenzivněji stahuji, tak se opravdu ostatní na net nedostanou. Takže asi problém levného routeru... Je na trhu něco trochu lépe funkčního za rozumnou cenou...? Co třeba: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL0UBGJD nebo něco jiného od Linksysu? A díky za info ...
Petr Kokeš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Asi se zblázním :shock: Když jsem přepnul router z "mixed mode" na "g mode" tak přestane fungovat LAN - co má sakra společného standart wifi s kabelem ??!!!
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

to je nějaký divoký... zkusil sem to přepnout na svym a bez problémů...

ještě můžeš zkusit nejnovější firmware...
Petr Kokeš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak nový firmware nic nevyřešil... Zkoušel jsem to opakovaně a je to pořád stejné, přepnu JEN standart na "G", wifi jede a LAN za chvíli spadne...
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od newbie.p »

TAk v tom případě je to opravdu divný.. že i po flashi to provádí takovýhle nepřístojnosti.. zkusil bych reklamovat zařízení nebo nakoupit nové, víc už bohužel neporadím
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

NAT!!!!
mala nat tabulka... :)
porid si lepsi router..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Petr Kokeš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Igoreso píše:NAT!!!!
mala nat tabulka... :)
porid si lepsi router..
ok, už se smiřuji s tím, že na tak rozsáhlou síť jako je ta moje (celé 4 počítače) si budu muset pořídit nový router, otázka zní jaký. Nerad bych koupil v bledě modrém to samé, zkuste někdo poradit...! Díky
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“