EN6600 GT - :-( zlobí a zlobí

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

EN6600 GT - :-( zlobí a zlobí

Příspěvek od BuffITer »

Zdravím, mám problém s EN6600 GT, 256MB, GDD3, TV-out...

Při spuštění jakékoliv hry se po nějaké době hraní (někdy 5 minut, jindy 20 minut, někdy 2h) sám od sebe vypne monitor(nejde nijak nahodit, monitor je puštěný, ale kontrolka svítí oranžově, jako při vypnutí) a počítač je jakoby zamrzlý, jen pořád pracuje a znefunkční i tlačítko restart, po 2m začne pištět a to dělá dokud ho nevypnu pomocí vypínače na zdroji. Už jsem tento problém řešil s technikem z PC poradny, ale po dvou stranách popsaného fora a po spoustě testu, ktere jsem provedl mi sdělil, že už ho nic nenapadá. Proto se obracím na Vás..... :(
MireC22
Začátečník
Začátečník

Re: EN6600 GT - :-( zlobí a zlobí

Příspěvek od MireC22 »

BuffITer píše:Zdravím, mám problém s EN6600 GT, 256MB, GDD3, TV-out...

Při spuštění jakékoliv hry se po nějaké době hraní (někdy 5 minut, jindy 20 minut, někdy 2h) sám od sebe vypne monitor(nejde nijak nahodit, monitor je puštěný, ale kontrolka svítí oranžově, jako při vypnutí) a počítač je jakoby zamrzlý, jen pořád pracuje a znefunkční i tlačítko restart, po 2m začne pištět a to dělá dokud ho nevypnu pomocí vypínače na zdroji. Už jsem tento problém řešil s technikem z PC poradny, ale po dvou stranách popsaného fora a po spoustě testu, ktere jsem provedl mi sdělil, že už ho nic nenapadá. Proto se obracím na Vás..... :(
skus xtest a skontroluj si teploty a prefukni vetrak.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

Teploty:
Základní deska 41 °C (106 °F)
CPU 43 °C (109 °F)
CPU dioda 42 °C (108 °F)
Grafický procesor (GPU) 42 °C (108 °F)
GPU dioda 43 °C (109 °F)
Paměť GPU 40 °C (104 °F)

Co dál ?
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

byt tebou tak dam v riva tuneri monitorovat a logovat vsetky mozne hodnoty - ci sa nahodou po case GPU neprepne do 2d alebo throttle rezimu. i ked teplotami by to nemalo byt. a ak mas moznost ju vyskusat v inej doske tak to urob. + co sa ti zrobi pri artifact test v ati tools ?
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

artifact test v ati tools: zobrazi se takový obrázek, kde je chlupatej ctverec v cervenym duhovym pozadi a dole se odpocitava cas, pise mi to no errors for 2:03...

v rivatuneru: hardware monitoring :

http://uloz.to/223560/HardwareMonitoring.hml
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

no mel jsem stejny prblem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... ght=6600gt
asi te moc nepotesim, dal jsem ji na reklamaci a uznali mi to. Navic jsem na zahranicnich forech nasel, ze tohle delaji jen ASUS 6600GT karty, takze asi chyba u ASUSu
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

hm-nepotěšilo :-( ale i tak Vám mockrát děkuju.... ;-)
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

Ahoj, dneska jsem zjistil, že to dělá u všech her mimo fifu 08, taky jsem zkusil použít smart doctor a tam mi svítí čísla červeně, vypadá to, jako že to není v pořádku, ale já z toho nepoznám co je za problém, poradili by jste mi ? zde je ten screen i s hláškou která bliká střídavě z bílé na červenou...:

http://www.uloz.to/226083/varovani.JPG
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Tie cisla znamenaju ze mas blbe napatia ...
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

skusal si si pozriet na stranke/fore Asusu , ci nahodou tento problem nefixuje novsi Vga BIOS ?
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

Takový znalec bohužel nejsem, mohl by jsi mi trochu helfnout ?
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

hel novej postreh, mam ted zapnutej zatezovej test v programu GPU Caps Viewer a ukazuje to GPU 90 stupnu....je to prehrivani, nebo je to jeste ok ?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

BuffITer píše:hel novej postreh, mam ted zapnutej zatezovej test v programu GPU Caps Viewer a ukazuje to GPU 90 stupnu....je to prehrivani, nebo je to jeste ok ?
jj
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

jj ok ? nebo jj prehrivani ?
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

skor to prehrievanie. takze si pozri , ci sa ti toci vetrak a ci tam nie je tona prachu.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

jj přehřívání
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

Zdravim, tak jsem mrknul na vetrak, prach tam nejakej byl, ale jen trochu, vycistil jsem, ale prehriva se to dal, vetrak se pri spusteni hry roztoci na brutalni vykon, rozdil v klidu a pri hre je slysetelnej fakt moc, ale stejne to asi nezvlada chladit....to nechapu...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

už je asi zaschlá, pasta.. mno doporučoval bych ale asi stejně vyměnit velý chladič
BuffITer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuffITer »

ja teda zkusim koupit mnovej chladic na grafiku,ale jen doufam ze to pomuze....
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

jj, ten vetrak od ASUSu je na nic. Ale me ta karta jela i na 100-110 stupnich!(fakt nekecam) a v pohode, ale pri 145 se spomali takt jadra, pak jsem to uz vypnul. Tim chci rict, ze prehrivanim to asi nebude, ja mel ten stejny problem :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“