Ahoj,
dneska jsem zkoušel zajímavý kousek, nahradit chlazení dusíkem propanem, ale na stejném principu. Výsledek je více, než zajímavý. Sice to neuchladím tak hluboko pod nulu, ale teoreticky je možné se dostat na -30°C
Jo, ale co je jednodušší snažit se sehnat suchej led. Nebo cestou domu v trafice na rohu koupit flašku plynu. Hlavně si nejsem jistej jak to je se skladováním suchýho ledu. To ho můžeš mít třeba tejden v šuplíku? To mi přijde kapalina praktičtější
No nvm, všichni tady píšete, jako by jste doma měli litry dusíku a kila suchýho ledu. Přijde mi mnohem jednodušší propan. Kdybych měl zkoušet v amatérských podmínkách, nějaký velký přetaktování, tak pro mě bude rozhodně nejjednoduší koupit flašu plynu
Jo až zas na nově uvidíme nějakej zničenej barák od výbuchu plynu....tak budejasný odkud vítr fouká..... ....šéfe, važ si života a vykašli se na to..... toť můj názor....
Asi jo, taky jsem si to potom uvědomil, jsem na to vyfoukal tak čtvrtina max třetinu flašky. Nikdy jsem takhle rychle nevyvětral xD Chci to, ale ještě zkusit. Nenapadá vás nějakej jinej plyn, kterej by nebyl tak nebezpečnej a byl dobře k sehnání? ses tejnými učinky...
Viem si predstavit, preco extremne pretaktovania robia rozne HW weby, ale homemade? A s horlavym plynom uz vobec nie.
Obavam sa, ze bezne k zohnatiu budu prave len podobne plyny, pretoze bezny "civilista" najcastejsie potrebuje propan-butan, zvaracie plyny a pod., ale kvapalny dusik a spol.? Naco by to pouzil?
Z beznych plynov ma naozaj ziadna alternativa k suchemu ladu a kvapalnemu dusiku nenapada. Kvapalne helium radsej nespominam