Práce na pc (sledování TV) u komprimování videa?
- Brogg
- Začátečník
Práce na pc (sledování TV) u komprimování videa?
Rád bych se zeptal, zda je možné pracovat na pc - sledovat TV, číst maily,... a zároveň komprimovat video ve VirtualDubu (DivX)? Jde mi o možnost/nemožnost vzniku chyb při kompresi - chyby ve zvuku či obrazu. Zda je toto opatření srovnatelné s vypalováním (tam jsou nejednoznačné názory - někdo raději nepracuje a nechá to vypálit a naopak) či to na to vliv nemá a komprese si vezme ze sys. prostředků kolik může (při nečinnosti sys. to stejně jak jinak tahá 100%). To víte, 1,5 hod bez PC je moc Nedej bože víc!
Děkuji.
Děkuji.
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Práce na pc (sledování TV) u komprimování videa?
no ja to robim tak ye ked aj nieco encodujem ale chcem aj robit na kompe tak si pustim program a nastavim mu ye moye pouyivat len CPU0 a ten druhy my potom vyuziva win a pracu ktoru robim a ked dorobi tak nastavim aj CPU1 a ide to dualne nech zje HT
- Brogg
- Začátečník
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Brogg
- Začátečník
Ano to je jedno z řešení, lepší než druhý PC, ale i tak je to jisté omezení. Věřím, že HT je pro kompresi super, ale já k tomu svému Bartonu to HT nepřidělám ani když ho na hlavu budu stavět A tak hledám jiné možné řešení, resp. se ptám, zda je možné při kompresi také pracovat nebo zde existuje reálné nebezpečí vzniku chyb a je tedy lepší komprimovat v době klidu, tedy nejspíše noc.
PS: U vypalování raději nepracuji...
PS: U vypalování raději nepracuji...
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Borg
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No já pracuji při komprimování videa na kompu úplně běžně. Používám většinou XMPEG nebo Virtualdub, akorát nastavím prioritu na idle, nechám to běžet na pozadí a je to OK. Akorát když si chci pustit hru, tak to zapauzuju a až skončím s hraním tak to nechám pokračovat. Žádný chyby se mi ještě nevyskytly nebo jsem si jich nevšimnul.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- Brogg
- Začátečník
No já rozhodně díky místnímu "silnému" signálu nedělám nic podobno kvalitě DVD Ale snažím se o něco, na co by se dalo dívat Ono toho rušení je dost a navíc opravdu šílenej signál, takže jestli tam bude maličká chybička, která by byla patrna v super kvalitě, tak u mě až tak rušit nemusí => díky, snížím prioritu, trochu u toho zkusím pracovat (net, office,...) a budu sledovat, zda časem nepřijdu na nějaky chyby. Aspoň to nebude v noci hučet Dík!
PS: A budu se snažit svyho bartíka přemluvit aby se mu narodilo časem HT
PS: A budu se snažit svyho bartíka přemluvit aby se mu narodilo časem HT
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele: