Práce na pc (sledování TV) u komprimování videa?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Brogg
Začátečník
Začátečník

Práce na pc (sledování TV) u komprimování videa?

Příspěvek od Brogg »

Rád bych se zeptal, zda je možné pracovat na pc - sledovat TV, číst maily,... a zároveň komprimovat video ve VirtualDubu (DivX)? Jde mi o možnost/nemožnost vzniku chyb při kompresi - chyby ve zvuku či obrazu. Zda je toto opatření srovnatelné s vypalováním (tam jsou nejednoznačné názory - někdo raději nepracuje a nechá to vypálit a naopak) či to na to vliv nemá a komprese si vezme ze sys. prostředků kolik může (při nečinnosti sys. to stejně jak jinak tahá 100%). To víte, 1,5 hod bez PC je moc 8-) Nedej bože víc! :shock:
Děkuji.
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Práce na pc (sledování TV) u komprimování videa?

Příspěvek od JanoF »

no ja to robim tak ye ked aj nieco encodujem ale chcem aj robit na kompe tak si pustim program a nastavim mu ye moye pouyivat len CPU0 a ten druhy my potom vyuziva win a pracu ktoru robim a ked dorobi tak nastavim aj CPU1 a ide to dualne :roll: :roll: :lol: nech zje HT :lol:
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Ja ale nemam HT :sly: (dle podpisu!) Coz dobre vis, ze?!
Řešení by bylo snížit prioritu procesu?
(The Gathering - Box)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Brogg píše:Ja ale nemam HT :sly: (dle podpisu!) Coz dobre vis, ze?!
Řešení by bylo snížit prioritu procesu?
trebars ale aj tak to asi nebude ono proste htcko je stvorene na encoding, alebo komprimuj video cez noc, a mas to ja to robim tak najradsej :wink:
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Ano to je jedno z řešení, lepší než druhý PC, ale i tak je to jisté omezení. Věřím, že HT je pro kompresi super, ale já k tomu svému Bartonu to HT nepřidělám ani když ho na hlavu budu stavět :lol: A tak hledám jiné možné řešení, resp. se ptám, zda je možné při kompresi také pracovat nebo zde existuje reálné nebezpečí vzniku chyb a je tedy lepší komprimovat v době klidu, tedy nejspíše noc.
PS: U vypalování raději nepracuji...
(The Gathering - Box)
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

No já pracuji při komprimování videa na kompu úplně běžně. Používám většinou XMPEG nebo Virtualdub, akorát nastavím prioritu na idle, nechám to běžet na pozadí a je to OK. Akorát když si chci pustit hru, tak to zapauzuju a až skončím s hraním tak to nechám pokračovat. Žádný chyby se mi ještě nevyskytly nebo jsem si jich nevšimnul.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

No já rozhodně díky místnímu "silnému" signálu nedělám nic podobno kvalitě DVD :lol: :lol: :lol: Ale snažím se o něco, na co by se dalo dívat :oops: Ono toho rušení je dost a navíc opravdu šílenej signál, takže jestli tam bude maličká chybička, která by byla patrna v super kvalitě, tak u mě až tak rušit nemusí => díky, snížím prioritu, trochu u toho zkusím pracovat (net, office,...) a budu sledovat, zda časem nepřijdu na nějaky chyby. Aspoň to nebude v noci hučet :wink: Dík!
PS: A budu se snažit svyho bartíka přemluvit aby se mu narodilo časem HT :lol:
(The Gathering - Box)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky při kodování filmů dělám cokoliv.Je to jen trochu pomalejší jinak to šlape spolehlivě.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

OK! 8-)
(The Gathering - Box)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“