Samovolný restart

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Petr Třetina
Nováček
Nováček

Samovolný restart

Příspěvek od Petr Třetina »

Dobrý den, budu moc vděčný všem, co si tohle přečtou a odpoví: Mám nový počítač. První den byl v pohodě a druhý den začaly problémy. Při hraní call of duty 4, které trvalo zhruba 30 minut se mi vypnul počítač, nikdy sem nemohl hrát déle. Ale při jiných činnostech než hraní bylo vše v pořádku.Po opětovném zapnutí jsem v biosu zjistil že CPU temperature je 80 °C. Otevřel jsem case a teplota je v pohodě, takže vesele hraju jak dlouho chci. Po pár dnech se mi ale začal počítač samovolně restartovat kdykoliv i když třeba nehraju. Měli jste (máte) někdo podobný problém? Děkuji za každý názor

základovka: Gigabyte MB Sc AMV MA69G-S3H
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual core processor 5000+
Grafika: Sapphire Radeon HD 2600 XT 256 mb
Zdroj: Saga 450 Watt
paměť: Kingston DDR2 2gb

//EfineSS: Presun z AMD
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

Takhle na první pohled to vypadá, že máš buď špatně nainstalovaný chladič na CPU, nebo to ten chladič neuchladí. 80°C je dost (zejména pokud je to v BIOSu, kde by neměl být pod zátěží). Pokud sis to stavěl sám, tak skus znovu nainstalovat chladič (mimochodem, jaký chladič tam je?). Pokud je to kupovaná sestava, tak bych to viděl na reklamaci.

Taky si zkontroluj, že se Ti točí větráčky (všude, i na grafické kartě a ve zdroji).
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

problem bude v chlazeni, presne jak pise bolehlav vsechno to zkontroluj,
pocitac se ti prehriva ono mit na cpu bez zateze 80°C je hodne a jeste k tomu ze mas AMD Athlon 64 X2, ktere az tak moc netopi

btw: skoro to vypada jak kdyby si nemel na cpu chladici vetrak nebo ho mas vypnuty, ale toho by sis asi vsiml co?
bude to asi spatne nasazeny chladic na cpu :roll:
nasad ho tak aby rovnomerne dosedal na celou plochu cpu
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“