Pískání na výstupu zvukovky

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pískání na výstupu zvukovky

Příspěvek od Jan16 »

Od té doby, co jsem vyměnil starý zdroj (eurocase to nebyl, prostě nějaká 350ka) za nový, Fortron Blue Storm II 500W, nastaly problémy s mojí integrovanou zvukovkou. Zvuk je celkem dost rušený. Čím nižší freqence zvuku, tím hlasitější je pískání. Pokud dám freqenci třeba 20Hz, pískání dosahuje amplitudy skoro 300mV (pro neznalce: prostě tak moc, jako bych ho naschvál přehrával). PRostě čím menší freqence, tím hlasitější pískání. Pískání má freqenci cca 2kHz. V zjišťování těhle věcí mi dost pomohl můj oblíbený program modplug, který je určen pro tvorbu hudby, ale hodí se i na jiné věci. Rušivé pískání se na výstupu objevuje i když je zvukovka "v klidu" - nic nehraje. Stačí dát bedničky trochu víc nahlas a hned je to slyšet.
Vinu bych neházel na tu zvukovku, předtim to bylo OK, zvuk velmi čistý. Spíš to bude asi tím zdrojem, což mě docela štve. Sem si myslel že značkový zdroje budou lepší. Osciloskop doma bohužel nemám abych ten zdroj pořádně "proklepnul". Jediné co jsme s tátou vymysleli, je že pokud rušení dělá zdroj svým velmi málo vyfiltrovaným napájením, tak dát na každou větev 100nF kondenzátor proti GND. (Klasika - na likvidace rušení na napájení, běžně se to používá)

Takže děkuji moc všem kdo mi poradí co s tim.
Myslíte že by to vyřešilo koupení nějaké nové zvukovky? Nebo reklamace zdroje?
[/url]
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“