Základní deska s integrovanou grafikou
- =Karlos=
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Základní deska s integrovanou grafikou
Ahoj, potřeboval bych vybrat základní desku s integrovanou grafikou. Nejde až tak o tu grafiku časem si koupím lepší. Nepotřebuju nic extra jen si občas chci něco zahrát . Spíš nevím jaký je momentálně vhodný chipset. Lepší by bylo něco ve formátu ATX než mATX. Cena kolem 1500kč +- 300kč Děkuji za rady.
Případně aspoň napsat jakého chipsetu se vyvarovat a který naopak vyhledat.
Případně aspoň napsat jakého chipsetu se vyvarovat a který naopak vyhledat.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ctrl_j
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- =Karlos=
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Bude tam AMD Athlon 64 X2 3800+ mohu ho mít za 900kč což je celkem ok.
Nejvíce se mi asi zamlouvá Gigabyte MA78GM-S2H chipset AMD 780G, s integrovanou HD3200. Někde jsem četl že HD3200 dále umí pracovat spolu s grafickou kartou kterou později dokoupím do PCI-E. Nejde o nic extra, jen se bojím že koupím desku a za měsíc zjistím že sem udělal blbost že má zastaralý pomalý chipset atd..
Nejvíce se mi asi zamlouvá Gigabyte MA78GM-S2H chipset AMD 780G, s integrovanou HD3200. Někde jsem četl že HD3200 dále umí pracovat spolu s grafickou kartou kterou později dokoupím do PCI-E. Nejde o nic extra, jen se bojím že koupím desku a za měsíc zjistím že sem udělal blbost že má zastaralý pomalý chipset atd..
- Pavlis
- Začátečník

-
- =Karlos=
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
koukal sem na toto http://elektroprofik.com/inshop/scripts ... kat=450041
nebo
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M1WY000GJ9
Teď co bude spolehlivšjší a za podobné peníze lepší. Případně jinou ?
nebo
Teď co bude spolehlivšjší a za podobné peníze lepší. Případně jinou ?
- Pavlis
- Začátečník

-
toho Gigabyta mam, myslim ze nabizi vic nez ten Biostar coz zjistis pohledem na zadni panel napr. ale tohle jsou mAtx desky=Karlos= píše:koukal sem na toto http://elektroprofik.com/inshop/scripts ... kat=450041
nebo
- =Karlos=
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo to sem si všiml, ale klasické ATX se s integrovanou grafikou moc nedělají. V tom pc bude 1 max 2 disky jedna mechanika a jiná zvukovka nic jiného po tom nežádáam později jiná grafická karta nějaká ATI jen se bojím aby se ta ATi tam vešla ale podle mě se tam vejde. (ještě nevím kterou ATI)
Jde hlavně o výkon a stabilitu, jsem nenáročný uživatel který využije ze zadního panelu USB, a to je tak skoro všechno protože později dokoupím jinou zvukovou kartu + grafickou.
Jde hlavně o výkon a stabilitu, jsem nenáročný uživatel který využije ze zadního panelu USB, a to je tak skoro všechno protože později dokoupím jinou zvukovou kartu + grafickou.
- Pavlis
- Začátečník

-
budou i ATX s 780G koukni do CZC tam je ASUS ale dostupnost nevim.=Karlos= píše:Jo to sem si všiml, ale klasické ATX se s integrovanou grafikou moc nedělají. V tom pc bude 1 max 2 disky jedna mechanika a jiná zvukovka nic jiného po tom nežádáam později jiná grafická karta nějaká ATI jen se bojím aby se ta ATi tam vešla ale podle mě se tam vejde. (ještě nevím kterou ATI)
jinak proc mas strach ze se ti nevejde? to snad je zalezitost casu a ne desky
- =Karlos=
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No aby tam bylo dost místa, je pravda že grafické karty jsou rok od roku větší (snad se dočkáme zmenšování) ale prostě jde taky o to že některé desky jsou špatné udělané tak že potom tam nedám kartu z důvodu že mi budou zavázet pamětí atd... Ale je pravda že to záleží na jednotlivém typu karty. jinak mATX stačí.
Nevím proč, možná to je blbost ale můj mozek mi říká ASUS ne.
Nevím proč, možná to je blbost ale můj mozek mi říká ASUS ne.
- =Karlos=
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- DTtukan
- Nováček

-
Re: Základní deska s integrovanou grafikou
Zdravim.
robim jeden kompik ktory ma byt pouzivany zvacsa na kancelarske veci...word excel powerpoint internet popripade pozriet si nejake dvd alebo enkodovat dvd a tak podobne...nic velke zhruba okolo 10 000 SK...a mala by tam byt maticna doska s integrovanou grafikou.
S doskami s integrovanymi grafikami nemam skusenosti ale padla mi do oka
MB GIGABYTE MA78GM-S2H
ake mate skusenosti alebo co si o nej myslite...
cela zostava:
AMD Athlon 64 X2 4800+ EE BOX (AM2)
MB GIGABYTE MA78GM-S2H
HDD Seagate 320GB Serial ATA II 7200ot. 16MB, 7200.11
DDRAM2 1GB A-DATA 800 CL5
FORTRON zdroj 400W FSP400-60GLN, 12cm fan, akt. PFC
Thermaltake Mambo VC2000BNS Black
Samsung DVD-RW SH-S223Q LS, SATA, black
cele to stoji: 9580 SK
este som rozmyslal nad doskou MB ASUS M2A-VM HDMI s ktorou by cena bola este nizsia...ale o to az tak nejde 500 sk hore dolu...skor ktora je lepsia a spolahlivejsia...
co na to poviete??
robim jeden kompik ktory ma byt pouzivany zvacsa na kancelarske veci...word excel powerpoint internet popripade pozriet si nejake dvd alebo enkodovat dvd a tak podobne...nic velke zhruba okolo 10 000 SK...a mala by tam byt maticna doska s integrovanou grafikou.
S doskami s integrovanymi grafikami nemam skusenosti ale padla mi do oka
MB GIGABYTE MA78GM-S2H
ake mate skusenosti alebo co si o nej myslite...
cela zostava:
AMD Athlon 64 X2 4800+ EE BOX (AM2)
MB GIGABYTE MA78GM-S2H
HDD Seagate 320GB Serial ATA II 7200ot. 16MB, 7200.11
DDRAM2 1GB A-DATA 800 CL5
FORTRON zdroj 400W FSP400-60GLN, 12cm fan, akt. PFC
Thermaltake Mambo VC2000BNS Black
Samsung DVD-RW SH-S223Q LS, SATA, black
cele to stoji: 9580 SK
este som rozmyslal nad doskou MB ASUS M2A-VM HDMI s ktorou by cena bola este nizsia...ale o to az tak nejde 500 sk hore dolu...skor ktora je lepsia a spolahlivejsia...
co na to poviete??
- Wilik
- Administrátor

Zkusenosti s tou GIGABYTE MA78GM-S2H se resi v sekci desek pro AM2, ale jelikoz ji prave instaluju do jednoho +/- kancelarskeho PC, tak muzu rict, ze je to slusna deska, dobre moznosti nastaveni. Pekelne hreje severni mustek, takze dobre vetrak skrin. Jedine co vyrazne doporucuju, je vymenit pastu pod tema pasivama.
- DTtukan
- Nováček

-
Wilik píše:Zkusenosti s tou GIGABYTE MA78GM-S2H se resi v sekci desek pro AM2, ale jelikoz ji prave instaluju do jednoho +/- kancelarskeho PC, tak muzu rict, ze je to slusna deska, dobre moznosti nastaveni. Pekelne hreje severni mustek, takze dobre vetrak skrin. Jedine co vyrazne doporucuju, je vymenit pastu pod tema pasivama.
Dik...a ked robis zhruba ten kancelarksy PC tak co povies na tu zostavu co som vyssie napisal? moze byt?
- Wilik
- Administrátor

Nevzal bych TT Mambo, pac se mi nelibi (ale to je o vkusu) a 1GB ram jen pokud to pobezi na XPckach.
Mj. pokud by se mela hledat alternativa k desce tak urcite ne ze serie Asus M2A, ale Asus M3A.
Mj. pokud by se mela hledat alternativa k desce tak urcite ne ze serie Asus M2A, ale Asus M3A.
- DTtukan
- Nováček

-
Ma na tom ist len XP a keby ze zmenili nazor tak pamat sa da dokupit...nasiel som takuto alternativu...Wilik píše:Nevzal bych TT Mambo, pac se mi nelibi (ale to je o vkusu) a 1GB ram jen pokud to pobezi na XPckach.
ASUS M3A78-EMH HDMI Gb LAN, int. VGA Hybrid CF...ale zda sa mi ze je menej vybavena ako je ta od Gigabytu...a nema firewire a toto som tam chcel mat...a celkovo k tej zostave keby som prihodil jeden ventilatorik do predku skrine 120mm...uchladilo by to chipset dostatocne??a este som chcel vediet ci CPU je v pohode...nevyznam sa velmi v AMD...
dik